Aarhus Fremad satte tingene på plads mod Viby

Hvis man bruger udtrykket Dehli-kat fodbold om lørdagens kamp mod bysbørnene fra Viby, så er det mere en sprogblomst, end det er fakta. Men at Aarhus Fremads Rasmus Dehli blev Man of the Match – og kampens positive oplevelse, kan der vist ikke være to meninger om.

85: 5-1 Jesper Sehested (selvmål)

Opstilling: Peter Ravn – Anders Nissen, Michael G. Pedersen (46: Johan Troest), Alexander Jackson Møller, Rune Nielsen – Peter Rask Jensen (62: Brian Johansen), Mathias Valentin (62: Anders Brøchner), Kasper Vinding, Rune Friis – Mark Jensen, Rasmus Dehli

Viby startede kampen bedst og kunne med lidt held have bragt sig foran efter 10 minutter, da Thomas Ransborg sendte bolden over mål fra ganske kort afstand. Aarhus Fremad kom sig hurtigt over chokket og i det 14. minut sendte Peter Rask hjemmeholdet på sejrskurs, da han sendte bolden i mål efter et hjørnespark var headet videre til ham.

Fremad var efterfølgende meget på bolden, men formåede ikke at spille sig til de store chancer før i halvlegens sidste minutter. Fire minutter før pausen var Rasmus Dehli – der denne gang var foretrukket i angrebet sammen med Mark Jensen – på rette sted, da en indøvet frisparksdetalje efterlod ham i helt fri position foran Vibys mål. Dehli svigtede ikke og sendte bolden i mål bag et målløst forsvar.

Minuttet efter afgjorde samme Dehli reelt klampen, da han opfangede riposten efter en afslutning på Vibys målmand. Fra kort afstand gjorde han det til 3-0, som også blev pauseføringen.

Fra starten af anden halvleg havde Viby tilsyneladende spottet, at midterforsvareren Michael GP var blevet udskiftet pga. den skade, han pådrog sig tidligt i kampen. I hvert fald lagde Henrik Gudmandsens tropper et voldsomt pres på hjemmeholdet, og allerede efter fire minutter scorede Jacob Schober kampens flotteste mål, da han sendte et drøn af et langskud ind bag Peter Ravn i målet. De følgende minutter lå kampen på vippen og hjemmepublikummet frygtede yderligere en reducering, som kunne give de frygtede gummiben til hjemmeholdet.

Men reduceringen udeblev og i stedet blev Aarhus Fremad igen spilstyrende og havde en afslutning, der blev reddet på målstregen. Også tomålsskytten Dehli missede en stor chance, da han blev spillet fri i dybden.

Midt i halvlegen kom forløsningen for hjemmeholdet, da gæsterne fra Viby meldte sig ind i aktiveringen af stadionspeaker og måltavlepasser Erik Louw. Rune Friis afsluttede en flot solotur på højrekanten med et ufarligt indlæg, som Vibys Thomas Ransborg med en kattepote sendte over sin egen målmand til 4-1.

I kampens sidste fase var der store chancer til både Mark Jensen og indskiftede Brian Johansen, men det var igen en Viby-spiller, der viste sig at være den største trussel – mod Viby. Fem minutter før tid gik målmand Jesper Sehested ud for at bokse bolden væk efter et hjørnespark. På mystisk vis fik han helt upresset bokset bolden over hovedet på sig selv og i mål til 5-1, der blev kampens slutresultat. For 11. gang i lige så mange kampe måtte Viby forlade banen uden point.

Analyse: Bortset fra 10 minutter var Aarhus Fremad totalt spilstyrende mod et tamt Viby-hold. Og set i det lys, kan man ikke sætte en finger på sejrens størrelse. Det kan imidlertid undre, at et hold kan være så meget i boldbesiddelse i første halvleg uden at producere ret mange chancer. De tre mål, der bliver scoret, tangerer en 100%’s udnyttelse. Måske endda mere!? Det er flot – og det har vi savnet.

Alligevel bliver kampen en neglebidende affære i starten af anden halvleg, hvor Viby kommer med alt, hvad de har. Heldigvis rider vi stormen af – og med en større skarphed i kampens sidste tredjedel putter vi selv 3-4 kasser ind uden hjælp fra Viby. Men 5-1 havde jeg gerne solgt kampen for på forhånd, og det må give selvtillid til de kommende kampe.

Til trænerteamet er der kun at sige: Det er befriende at se to nye spillere i front, når de hidtidige angribere har vist sig ikke at slå til. Rasmus Dehli fik i hvert fald bevist sin kandidatur til en plads i startopstillingen. Ud over de to scoringer viste han både teknisk kunnen og taktisk forståelse.