shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00DKK
View Cart Check Out

Kampreferat: FC Fyn – Aarhus Fremad

Kampreferat: FC Fyn – Aarhus Fremad (0-0) 1-2

Søndag formiddag tog et velforberedt Aarhus Fremad mandskab afsted mod Fyn, med en forventning om at tage point med hjem. Imod dette talte bookmakerne og FC Fyns status som hidtil ubesejrede i 2. division vest. For point til Byens Nummer 2 talte en god træningsuge, hvor trænerteamet havde forberedt holdet nøje på FC Fyns spil, og i særdeleshed deres lange bolde. Taktikken lød på at holde bolden ved jorden, og samtidig presse på fra første fløjt, for at gøre det svært for FC Fyn at finde deres offensive folk via lange bolde.

1. halvleg

Første halvleg startede som en hektisk affære med en masse nærkampe, hvor begge hold spillede sig frem til små chancer, uden at det for alvor blev farligt. Herefter tog Fremad teten, og var tæt på at tage føringen da Mathias Vallentin med en flot stikning i dybden fandt Peter Rask, som efter at have rundet målmanden mistede et skridt, hvorefter chancen løb ud i sandet. Midt i første halvleg havde Rune Friis muligheden for at bringe Fremad i front efter et fladt indlæg fra venstre, som Mark Jensen elegant hoppede over, men Friis skud blev blokeret af en forsvarsspiller. Herefter fulgte en periode med masser af spil midt på banen og et FC Fyn-mandskab der forsøgte sig med en masse indlæg, som dog alle blev afvist af en stærkt spillende defensiv, som stortset ikke tabte en duel til FC Fyns ellers så stærke offensiv. En vundet hovedstødsduel blev netop også til FC Fyns største chance i første halvleg, da den dumpede ned for fødderne af Viljormur Davidsen, som helkiksede en ellers stor mulighed midt for mål. Den sidste mulighed i 1. halvleg tilfaldt Brian Johansen, som efter en perfekt dybdebold fra Rune Friis tøvede, og i stedet for at afslutte med højrebenet forsøgte at komme på skudhold med venstre, hvorefter en forsvarsspiller kom imellem. Alt i alt en positiv første halvleg hvor Fremad havde overtal i spil og chancer.

2. halvleg

FC Fyn kom godt ud til 2. halvleg, og de forsøgte at rykke deres spil længere frem på banen. Det lykkedes, men deres lange bolde blev atter afvist af Fremadforsvaret, hvorfor der heller ikke opstod nogle chancer til fynboerne. Det gav selvtillid til gæsterne, og herefter stod der Aarhus Fremad på resten af kampen. Det ene angreb efter det andet rullede ned mod Lasse Sømmergaards mål, og man fornemmede at det nu blot måtte være et spørgsmål om tid før gæsterne kunne bringe sig i front. Der skulle dog en masse frispark og hjørnespark til, hvor Fremad gang på gang var lige ved og næsten, før Johan Troest fra nært hold fik skubbet bolden det sidste stykke ind over stregen, efter et hjørnespark. Det var en kæmpe forløsning for Fremadspillerne, og heldigvis udeblev den laurbæreffekt der førhen har været udtalt ved Aarhus Fremadføringer. Gæsternes spil flød og frustrationerne begyndte at melde sig hos et sejrsvant FC Fyn mandskab. Dette kulminerede da Mike Mortensen med en vanvittig tofods tackling, lige så godt kunne have brækket benet på Rune Friis. Både den meget velplacerede linjevogter og dommeren overså imidlertid hændelsen, som ikke fik konsekvenser. Det gjorde efterspillet derimod, hvor både Rune Friis og Mike Mortensen modtog et gult kort efter lidt tumult. Det var Mortensens 2. gule kort, og han måtte dermed se resten af kampen fra tribunen. Med en mand i overtal blev det ikke svære for Fremad, som reelt set burde have scoret 2 eller 3 mål. Det blev dog kun til et. Rune ”Ole” Nielsen kom højest på et hjørnespark og gjorde det til 0-2. Hermed syntes kampen afgjort, men Casper Johansen ville det dog anerledes, da han på FC Fyns vel eneste chance i 2. halvleg, gjorde det til 1-2 på flot langskud fra 30 meter. Det var dog for sent for hjemmeholdet, da dommeren kort efter fløjtede af til stor glæde for Byens Nummer 2, der velfortjent kunne tage 3 point med hjem til Aarhus.

(Referat: PRJ)