Can napper et halvt år mere i Fremad: – Jeg har ikke fortrudt et sekund

Til trods for at det meste af efterårssæsonen blev tilbragt på bænken, er Can Dursun begejstret for at være kommet til Aarhus Fremad. Så begejstret, at han nu har forlænget sin aftale med klubben, så den løber sæsonen ud.

Af Mathias Dueholm
Foto: FotoTrine

I ellevte time af sommertransfervinduet inden denne sæson blev Can Dursun hentet til Aarhus Fremad fra bysbørnene Brabrand. Den garvede målvogter har siden ageret sidste skanse i de gulstribedes pokalkampe, og har derudover været en god sparringspartner til førstevalget Thomas Hagelskjær.

Selvom han gerne ville have spillet mere, levede efterårssæsonen dog mere end rigeligt op til Can Dursuns forventninger, hvorfor han også er mere end glad for udsigten til at skulle blive på Riisvangen, i hvert fald et halvt år mere.

”Overordnet set, har det her halve år været fantastisk, og jeg har ikke fortrudt et sekund, at jeg skiftede til Fremad. Ambitionerne, spillestilen og hele setup’et i klubben tiltaler mig rigtig meget, og det samarbejde jeg har haft med Thomas og Frederik har været fantastisk. Egentlig var præmissen, da jeg kom, at jeg skulle gå ind og have et målmandstræneransvar på sigt, men jeg har fundet ud af, at det er for tidligt for mig. Derfor går jeg ind til forårssæsonen med fuldt fokus på at være spiller, og for at skærpe konkurrencen på målmandsposten,” siger Can Dursun.

At den nye aftale kun binder Can Dursun til Fremad i et halvt år yderligere, bekommer keeperen ganske fint, da der også er et civilt arbejds- og familieliv, der skal passes ved siden af fodbolden.

”I modsætning til mange af de andre unge drenge, der har forlænget, har jeg en familie derhjemme. Så det har hele været planen at forlænge med et halvt år ad gangen. Skulle der ske noget familiemæssigt eller lignende, er det også rart at kunne komme ud af aftalen, og derfor var vi enige om, at vi starter med det halve år,” siger Can Dursun, der ved siden af fodbolden passer et arbejde hos Tryg.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Fremad, glæder sig også over at have landet en forlængelse med Can Dursun.

”Vi hentet Can ind sidst i sommervinduet, og det har været rigtig godt for os. Vi har været rigtig godt tilfredse med Cans første halve år, og vi glæder os til at udvikle ham endnu mere, og gøre ham skarpere til den kommende forårssæson,” siger Morten Dahm Kjærgaard.

Forårssæsonen, hvor Fremad både ser ud til at skulle spille om oprykning og kan se frem til et dobbeltopgør i Pokalturneringens kvartfinale mod FC Nordsjælland, er da også noget Can Dursun ser frem mod med spænding:

”Det er måske et af de vigtigste halvår i klubbens historie. Vi ligger nummer et i rækken og vi står over for en pokalkvartfinale. Så det bliver jo en finale hver eneste gang vi skal spille, og det kan jeg bare ikke lade være med at være en del af. Alle er ekstatiske over det, men har samtidigt fødderne plantet solidt på jorden.”

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP