En topscorer går fra borde: – Det er svært at sige farvel

Søren Andreasen, der i efteråret nettede hele 16 gange for Aarhus Fremad, er blevet hentet til SønderjyskE, der har lokket topscoreren til Haderslev med en fuldtidskontrakt. Selv er Søren Andreasen glad for den store mulighed, selvom det også er med vemod, at han takker af på Riisvangen.

Af Mathias Dueholm
Foto: FotoTrine

Man kan ikke fortænke diverse stoppere i 2. Division, hvis de drog et lettelsens suk, da nyheden om Søren Andreasens skifte til Sønderjyske blev kendt. Fremad-skarpretteren har nemlig ikke været til at komme udenom i første halvdel af 22/23-sæsonen i 2. Division.

16 scoringer for rækkens tophold, som mod alle odds også har kvalificeret sig til Pokalturneringens kvartfinale, må alt andet lige afføde en vis interesse blandt klubber højere oppe i fødekæden. Som bekendt blev det SønderjyskE, der kunne glæde sig over Søren Andreasens underskrift. En underskrift han selv er meget stolt af at kunne sætte.

”Jeg har haft nogle mål og nogle ting, jeg gerne vil, og det er det skridt jeg er gået med nu,” siger Søren Andreasen, der også ser frem til kun at skulle koncentrere sig om at spille fodbold:

”Det er vigtigt for mig at komme på fuldtid, hvor man virkelig kan nørde fodbolden. Der er rigtig mange gode ting i det tilbud som SønderjyskE har givet mig, og jeg har valgt dem, fordi det er det sted, hvor jeg kan komme videre og udvikle mig.”

Inden Søren Andreasen kunne trække den stribede Fremad-bluse over hovedet, havde han frekventeret flere forskellige danske klubber, været et smut forbi Island, og sågar fået ét minuts Superliga-erfaring for barndomsklubben Esbjerg fB. Den nu tidligere Fremad-spids lægger da heller ikke skjul på, at et comeback i Superligaen er den store drøm.

”Jeg vil selvfølgelig gerne op i Superligaen og spille. Da jeg var i Esbjerg fik jeg et minut mod Brøndby, men mere blev det ikke til. Jeg føler, at jeg nu er klar til at gå efter det igen,” siger Søren Andreasen.

Et vemodigt farvel

Afskeden med Riisvangen og Aarhus Fremad har ikke været nem for Søren Andreasen, der med stort vemod kigger tilbage på tre gode år i de gule og sorte striber.

”Det er selvfølgelig svært at sige farvel. Klubben er helt fantastisk, og det, der er blevet skabt på de tre år jeg har været her, synes jeg virkelig er flot. Man kan mærke, at det går én vej for klubben, og det er opad og det er fremad,” lyder det fra Søren Andreasen, der husker tilbage på en svær tid inden skiftet til det aarhusianske:

”Da jeg kom til – det var faktisk samtidigt med at Morten (Dahm Kjærgaard, cheftræner, red.) kom til – var min fodboldlyst kørt fast i et sort hul. Jeg kom fra noget, hvor jeg ikke syntes jeg fik den spilletid jeg burde få. Men med de trænere og de mange spillere, jeg har arbejdet med her, er min sult virkelig kommet igen.”

En central figur for alle fodboldspillere er selvsagt deres cheftræner. I Aarhus Fremad hedder han Morten Dahm Kjærgaard, og han ankom faktisk til klubben samtidigt med Søren Andreasen. Sidstnævnte er da heller ikke sen til at kreditere Morten Dahm Kjærgaard for den betydning, som han har haft for ham.

”Morten er nørdet, når det handler om fodbold. Det, jeg godt har kunnet lide ved Morten er, at han udvikler sine spillere både på og uden for banen. Det er han dygtig til og det har jeg lært rigtig meget af,” siger Søren Andreasen.

Sidst i interviewet benytter Søren Andreasen lejligheden til at rose og takke dem i og omkring klubben:

”Jeg har været rigtig glad for at være i Aarhus Fremad, og jeg er glad for alt det, den har givet mig. Alle de oplevelser jeg har fået, det har været sindssygt fedt. Og så vil jeg gerne takke fansene og alle de frivillige i klubben, som gør et kæmpestort stykke arbejde. Det er bare en fornøjelse som spiller, at der er styr på tingene.”

Søren Andreasen er i skrivende stund netop landet i Hamborg efter han måtte afbryde sin tur til Tyrkiet med resten af Fremad-truppen. Turen går herefter til Haderslev, hvor kontrakten skal underskrives.

I sin Aarhus Fremad tid har Søren Andreasen spillet 86 kampe med 59 mål og 14 assists til følge, ifølge transfermarkt.com.

Om han nogensinde kommer til at påmønstre på Riisvangen igen? Tja, det skal man ifølge Søren Andreasen selv aldrig afvise. Herfra skal i hvert fald lyde et tillykke med den nye aftale, og så ønskes han naturligvis al held og lykke.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs FA 2000

Seneste kamp

0 - 1

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP