Et vigtigt skridt opad i tabellen

Da Aarhus Fremad lørdag eftermiddag tog imod Skjold på Riisvangen Stadion, var der for anden weekend i træk lagt op til en tidlig udskilningskamp, hvor taberen af kampen kunne komme til at hænge i den tunge ende af 2. division Vest – umiddelbart over de fire nedrykningspladser.

Aarhus Fremad – Skjold 1-0 (0-0)

61: 1-0 Kasper Vinding

 

Opstilling:  Peter Ravn – Anders Nissen, Michael G. Pedersen, Alexander Jackson Møller, Rasmus Stampe (63: Rune Nielsen) – Peter Rask Jensen, Anders Brøchner (29: Michael Nørgaard), Kasper Vinding, Rune Friis – Lennart Kruse (75: Mark Jensen), Brian Johansen

 

Det var et formstærkt og optimistisk Skjold-hold, der entrede Riisvangen lørdag eftermiddag. Med storsejre over Kjellerup og Skovbakken samt uafgjort mod etablerede hold som Thisted og FC Svendborg havde københavnerne noget at have optimismen i. Men hjemmeholdet ville det heldigvis anderledes.

Aarhus Fremad viste sig fra starten som det farligste hold. Allerede efter otte minutter havde Brian Johansen et godt forsøg, der gik lige over mål. Fem minutter senere måtte Skjolds målmand hive en feberredning op af lommen, da Anders Brøchner på et indlæg fra Peter Rask hamrede læderet på mål. Midt i halvlegen kunne både Rune Friis og Brian Johansen have bragt os foran, hvis de havde haft lidt mere præcision i afslutningerne. Skjold havde et farligt forsøg udefra efter en lille halv time – den eneste reelle målchance til gæsterne i hele kampen ifølge mine notater …

Et kvarter før pausen måtte Anders Brøchner udgå med en lyskenskade og blev erstattet af Michael Nørgaard.

Efter en målløs første halvleg forsatte Aarhus Fremad de gode takter i anden halvleg. Allerede efter syv minutters spil opstod en kontroversiel situation, da Skjolds Nicky Due-Rasmussen præsterede en noget hårdhændet omklamring af Peter Rask i et kontraangreb. Men da Skjold-spilleren ikke var bagerste mand, slap han nådigt med et gult kort.

Efter en god times spil blev kampen afgjort, da Skjold ikke fik afvist et indlæg ordentligt. Bolden landede hos den nybagte far, Kasper Vinding, som resolut sendte en helflugter i kassen uden chance for gæsternes målmand. Resten af kampen var relativ chanceløs og ikke specielt velspillet fra nogle af holdenes side.

 

Analyse:  Det var med stor spænding, at vi havde set frem til den første kamp efter blamagen mod Skovbakken. Men det var tydeligt, at der i dag var langt større gejst og vilje over hele linien. Skjold spillede kontant og var samtidigt det mest homogene hold, vi har mødt i sæsonen. Men med Rune Friis, Kasper Vinding og Michael G. Pedersen tilbage i startopstillingen – og en langt bredere bænk – var vi godt rustede til at modstå presset. Med GP og Jackson Møller i midterforsvaret har vi igen et godt bolværk, og for anden gang holder netop den konstellation nullet. Defensivt stod vi rigtigt godt og når vi samtidigt tænker på, at hverken Johan Troest eller Kasper Hjørngaard var i truppen, har vi en god bredde i bagkæden.

De to kanter, Rune Friis og Peter Rask, er igen med i meget, men alligevel får vi ikke produceret ret mange chancer den sidste time. Og dem, vi har i starten af opgøret, får vi ikke sparket i kassen. Men vi fik vist, at vi som hold er på vej – og jeg tror på, at Johansen, Kruse og Rask igen vil vise sit potentiale på topscorerlisten, så vi kan bide os fast i den bedste ende af tabellen. Et mål i snit pr. kamp er nok til at vinde kampe – men ikke til at bide sig fast i toppen …

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP