Vi har fået læge tilknyttet klubben, men Søren Rahbek er ikke et nyt ansigt på Riisvangen.
”Jeg er kommet meget på Riisvangen de sidste 10 år,” fortæller den 31-årige taulovgenser.
Ikke nok med at Søren i perioder har været fast inventar på vores lægter, så har han faktisk også ageret læge på Riisvangen før. Da vi spillede mod Holstebro i anden runde af 2. Division i efteråret, var det nemlig ikke kun 2-1-sejren, som var i fokus. Holstebros daværende målmand, Andreas Raahauge, fik nemlig et knæ i hovedet og blev slået bevidstløs under kampen. Der var brug for en læge, og bag målet sad Søren Rahbek.
”Jeg kunne se, hvordan panikken bredte sig i spillernes ansigt på banen, og de begyndte at sige, de skulle bruge en læge. Så kiggede jeg lidt rundt og havde ingen anelse om, hvorvidt Fremad havde en læge på bænken eller til stede, og så tænkte jeg pludselig ’Gud, det er jo mig’. Så tonsede jeg ind på banen for at se til Andreas. Det fik mig til at tænke over, at det kunne være, Fremad havde brug for, at der var en læge til stede på en mere fast basis. Både for spillerne, men også publikums skyld.”
Det resulterede i en uopfordret henvendelse fra Søren, og den tog staben imod med åbne arme. Søren har nu været læge i Fremad i en måneds tid, og det har været en super start i klubben, fortæller han.
”Jeg er blevet taget enormt godt imod både af staben, men også spillerne. Selvom jeg kun har været i klubben fire-fem gange og til en enkelt kamp eller to, så kommer folk hen og hilser. Man føler sig enormt godt behandlet og meget hjemme i virkeligheden. Jeg regnede med, at det ville tage længere tid at blive integreret, men føler allerede, jeg er en af drengene. Det giver en enorm lyst til at komme – også selvom det er frivilligt. Folk er her selvfølgelig for at spille fodbold, men det handler også meget om fællesskabet. Det mærker man meget, også når man kommer på Riisvangen til kamp. Der er et hjemmepublikum, som er lidt kult på nogen måder, og det er også det, der trækker i mig en lille smule. Der er så mange sjove fortællinger om klubben og Riisvangen, og det at være en del af det er helt vildt fedt.”
Søren startede i 2011 på medicinstudiet i Aarhus. Han var ny i byen, og en kammerat, som boede på Trøjborg, lokkede Søren med på Vangen for første gang. Det var oprindeligt den gratis entré for studerende, der tiltrak de to venner, men der er andre årsager til, at Søren skulle blive stamgænger hos Fremad.
”Der er alle slags mennesker, og man snakker alle med hinanden. Nogle gange kan det godt være en god dag, selvom det ikke går så godt på banen. Jeg tror, det er, hvad jeg har hæftet mig ved allerede tilbage ved de første par besøg. Så kan jeg jo også huske dengang Fremad var i Superligaen. Det er med til at give klubben en speciel historie og lidt en status, som nogle af de andre klubber ikke har.”
Søren blev i 2019 færdiguddannet læge efter et syv år og seks måneders langt uddannelsesforløb. Søren arbejder til dagligt i Horsens på medicinsk afdeling og får det meste af sin tid til at gå der, men det har aldrig ene og alene været medicinfaget, der har taget hans tid. Søren beskriver sig selv som højskolemand og har store interesser indenfor blandt andet musik og teater. Det har altid været fællesskaberne, der har spillet en stor rolle i Sørens bibeskæftigelser, og det var netop dét og interessen for idrætsmedicin, der drog Søren til Fremad.
Sørens nye titel som holdlæge indeholder adskillige opgaver. Som titlen indebærer, skal Søren naturligvis se til diverse lægemæssige opgaver, der kan være i klubben. Det vil sige, at han i dagligdagen vil arbejde tæt sammen med de øvrige fysioterapeuter og fysiske trænere i klubben, som skal se til at holde truppen skadesfri og stå til rådighed, hvis uheldet skulle indtræffe. Her vil Sørens faglige kompetencer især komme i spil, hvis en skade skulle gå hen og være mere end muskelrelateret. Det kan være inflammation, brud, sår eller hjernerystelser.
”Udover de gængse lægemæssige opgaver i dagligdagen, har jeg en ambition om at tage mig af spillernes mentale helbred. Det vil jeg gøre sammen med Anders Qvick, og vi har en aftale om, at vi samarbejder, hvis der skulle dukke noget op. Selvfølgelig vil jeg også være til rådighed i kampe, hvis der skulle ske noget alvorligt eller akut. Men jeg tror mest af alt, at jeg også er der for tryghedens skyld. Spillerne har godt af, at de ved, der er nogen, som passer på dem.”
Det er en stor styrkelse at få en mand som Søren ind omkring holdet med et arsenal af faglige kompetencer, han kan bringe til bordet. Men det er klart, at der er andet end det faglige, som Søren håber at kunne tage med til klubben.
”Udover den lægefaglige baggrund, som jeg kan bidrage med, så er det også en åbenhed, en imødekommenhed. Folk skal kunne komme uanset problemet, de har. Ingenting er for småt. Jeg bagatelliserer ikke noget. Hvis en spiller har et problem, som er stort nok til at gå ham på, så tager vi den og gør noget ved det. Det, synes jeg, er en rammende beskrivelse, også for hvad jeg gerne vil. Godt humør og lidt god gas i omklædningsrummet. At være en del af jargonen, som der også er. Det skal ikke være så alvorligt det hele. Det skal være sådan, at vi både kan lave spas, men også snakke alvorligt, uden der er noget, som bliver for ligegyldigt.”
#forzafremad