Frederik Rieper binder sig til Aarhus Fremad

Vi har skrevet en 2-årig kontrakt med den 22-årige forsvarsklippe Frederik Rieper, som senest har spillet i Lyseng. Rieper er vores anden tilkomst i sommerpausen, efter Jeppe Hansen også skrev med os tidligere på måneden. Skiftet glæder vores nye stopper, der er klar til at tage næste skridt i sin karriere.

”Jeg er ekstremt glad for at blive Aarhus Fremad-spiller. Det er en stor udfordring, og jeg er meget stolt af at kunne tage springet op og prøve mig af på et lidt højere niveau. Nu har jeg en del år spillet Danmarksserie ude i Lyseng og været helt vildt glad for både klubben og niveauet der, men ser også meget frem til at komme til Fremad, prøve mig selv af, udvikle mig videre og være med til at hjælpe klubben til nogle gode resultater.”

En anden tilfreds mand med vores nye spiller er cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, der har været katalysator i Riepers skifte til Fremad.

”Vi har fulgt Frederik i længere tid, hvor han har været i Lyseng og gjort det rigtig godt. Når vi har snakket med Frederik og forhørt os om ham, har vi oplevet en stærk karakter. En spiller, der har et rigtig stærkt udtryk i sine kampe og personlighed, og ikke mindst i sin tilgang til træning og at dygtiggøre og udvikle sig. Det har vi set, når Frederik og Lyseng har spillet. Lyseng, der desuden har haft et flot år, hvor Jesper Højlund, Michele Demontis og holdet har gjort det rigtig godt sæsonen igennem og været inde i en god udvikling, som også er afspejlet i en flot oprykning til 3. division.”

En vigtig ting for trænerstaben, når de rekrutterer spillere, er, at spillerne har den rigtige karakter og tilgang, når de skal begå sig i det daglige miljø i Fremad. Et punkt Morten er godt tilfreds med i vores nye spiller, Rieper.

”Frederik passer rigtig godt ind. Vi går meget op i og gør meget ud af at forhøre os omkring spillere, se dem i aktion, snakke med dem – mærke den person og karakter, der ligger bag. Frederik er en åben person, der bidrager med netop det.”

Rieper er en stor, stærk midterforsvar fra Aarhus, der størstedelen af sin karriere har spillet i Lyseng. Han startede dog sin fodboldrejse i ASA, hvor Fremad var ærkerivalen. Som 13-årig skiftede Rieper til AGF’s akademi, som han var en del af, indtil han tog på efterskole og efterfølgende var en tid i Vejle. Efter Vejle blev Lyseng den nye destination, hvor Rieper har spillet i en lang årrække nu kun med et enkelt afbræk, da han i sommeren 2019 tog over Atlanten og blev en del af Hofstra Pride, som er fodboldholdet tilknyttet Hofstra University på Long Island i New York. Eventyret blev desværre forkortet, da corona sendte Frederik hjem. Men som Frederik tilføjer, så er det ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Nu står Rieper nemlig og er Aarhus Fremad-spiller.

”Jeg ved, at der er en fed kultur oppe på Riisvangen med gode fans og et hold, som spiller god fodbold. Det gjorde de, da de havde Morten Mølkjær, som jeg selv har haft i min tid i AGF, men især også nu under Morten Dahm Kjærgaard, hvor Fremad har præsteret og udviklet sig rigtig flot. Jeg spiller seneste sæson i Lyseng, hvor jeg er anfører og synes, jeg gør det godt. Så ringer Morten til mig, fordi Ullum stoppede, og hører, om jeg kunne være interesseret i at komme ud og snakke lidt om klubben. Da jeg havde hørt lidt mere om Fremad og projektet, så kunne jeg se mig selv i det og synes, det lød ekstremt spændende. Både for min egen udvikling, men også bare det setup, der er, og kulturen i klubben.”

Vores træner ser Rieper som en spiller, der kan bidrage med en masse fysik og skarphed, især i luftspillet, hvor Rieper dominerer.

”Frederik en høj spiller, der dominerer sit defensive og offensive felt. En spiller, som tør vise sig frem og er meget bevidst og på i kamp. Vi glæder os til at få god gavn af det og videreudvikle Frederik indenfor den spillestil, vi har. Vi har sagt farvel til Ullum, som har domineret mange ting i vores spil, men især det defensive spil i feltet, og der synes vi selv, vi stadig har dygtige forsvarsspillere, men vi har også set en mulighed i at have en spiller, der har det som en af sine spidskompetencer og samtidig på den offensive del også er en spiller, som tiltrækker meget opmærksomhed. Vi tror på, at vi sammen med Frederik kan gøre ham til en rigtig dygtig fodboldspiller.”

Som Rieper fortæller, ser han frem til at prøve et højere niveau af, end hvad han hidtil har spillet, og det er derfor også klart, at han har gjort sig nogle målsætninger med sit skifte.

”Jeg vil helt vildt gerne ind og bide mig fast på holdet og være med til at hjælpe de andre så meget som muligt. Jeg vil helt sikkert gå efter at udvikle mig selv, så jeg kan være med til at bidrage til holdet mest muligt. Jeg synes, jeg har nogle kvaliteter, som kan være med til at give det her bidrag, qua min størrelse, fysik og hovedspillet, og hvordan jeg er på bolden. Så hvis jeg kan udvikle de kompetencer og sætte et niveau mere på, så tror jeg, det kan blive rigtig godt.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP