Mathias Foged skifter til AGF

Den observante fan har måske set Mathias Foged stryge frem og tilbage mellem bænken og de opvarmende spillere under kamp. Det må vi være foruden nu, for allerede syv måneder efter, Mathias er kommet til Fremad, har han fået et tilbud, han ikke kunne afslå. Mathias overgår den 1. april til AGF’s U19-hold, hvor han kommer til at arbejde som fysisk træner. I september fik vi Mathias til Fremad som Head of Performance. Han har siden været en vigtig del af staben, der har haft et stort ansvar i at skulle varetage koordinationen mellem trænerstaben, spillerne og fysioterapeuterne med henblik på spillernes fysik.

For Mathias har tiden i Fremad været med til at forberede ham til sit næste step i karrieren, og selvom jobtilbuddet kom lidt tidligere, end Mathias havde forventet, tager han en stor læring med fra sin tid i Fremad.

”Jeg har fået en masse ud af at være i Fremad. Én ting er ansvaret, jeg har fået, med koordinering af det fysiske arbejde, men bare at stå i en lederrolle har været gavnligt. Spillerne har været gode til at håndtere og acceptere min rolle, og jeg har fået lov til at teste min viden af og praktisere noget af det, jeg har haft med fra min skole. Så har Aarhus Fremad sin karakteristiske charme, som alle snakker om. Der er et sindssygt godt fællesskab i klubben, og det har været interessant at være en del af.”

Vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, ser Mathias som et godt eksempel på den overordnede tilgang til at tage folk ind og udvikle dem i klubben. Vi vil gerne opnå store resultater, og det gør vi ved at sikre, der pågår en stor udvikling blandt alle, der er i Fremad.

”Vi er optaget af at tage folk ind, give dem et stort ansvar og lade dem udvikle og udfolde sig i deres position – uagtet om man er spiller eller Head of Performance. Vi er altid stolte over, at vi kan være med til at sende folk videre og bygge drømme op. Man skal ud og have erfaring, og vi vil gerne skabe et miljø, hvor vi står klar til at tage folk ind med den rette karakter og personlighed, og så kommer kompetencerne på,” fortæller Morten og roser videre Mathias for sin indsats i klubben.

”Det er meningsgivende for os alle, at Mathias har haft en god udvikling i sin tid her. Han har fået et stort ledelsesansvar og budt godt ind i forhold til, hvad vi har af muligheder at flytte på. Mathias har været meget realistisk i, hvordan vi kan gøre det i samspil med spillernes interesse og selve fodboldsspillet. I min optik er han en moderne fysisk træner, der har et øje for at få det hele til at hænge sammen til den bedste præstation på banen i et udviklingsøjemål. Det har været en fornøjelse, og nu kan Mathias tage et skridt videre i sin karriere og lære endnu mere. Det er vi glade for. Vi takker for Mathias’ tid i klubben, og vi glæder os til at følge hans karriere videre.”

Under sin uddannelse, inden Mathias kom til Fremad, har han både været forbi Vejle Boldklub og FC Nordsjælland. Her har der været store setups med et stort fokus på data, og Mathias har derfor ofte haft en rolle, hvor han har skullet arbejde meget med data kontra virkelighed. I Fremad har han haft større fokus på at udelukkende arbejde med spillerne og selv mærke sig frem til, hvad de har haft brug for. Derudover har Mathias haft en vigtig rolle i at få maskineriet i klubben til at køre smurt og holde alle i og omkring holdet tilfredse.

”Jeg har helt sikkert fået bygget på min fingerspitzgefühl, hvor jeg fx har skullet aflæse, hvordan spillerne har det, og om de er presset. Helt generelt har jeg fået meget med i forhold til kommunikationen med spillerne og trænerteamet, og fået mulighed for at komme med inputs til forbedringer. Det har været super interessant at indgå i en stab med mange forskellige dagsordener. Fyssernes dagsorden har jeg skullet tage i perspektiv i forhold til, hvad vi laver, og få formidlet det videre til trænerne. Morten har ville opnå bestemte ting i træningerne, og der har jeg skullet vurdere, om det i samspil har givet mening, og koble det hele sammen. Jeg har skullet få det hele til at gå op i en højere enhed og få spillerne til at præstere bedst muligt.”

Nu står et nyt kapitel for døren, og Mathias takker af for sin tid i Fremad.

”Tak for syv gode måneder og held og lykke i fremtiden. Jeg håber alt det bedste for Aarhus Fremad. Det skal nok gå.”

Held og lykke, Mathias.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP