shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00DKK
View Cart Check Out

Fortjent sejr over Svendborg

Aarhus Fremad fik en velfortjent sejr mod ubesejrede FC Svendborg lørdag eftermiddag. Trods stor ineffektivitet lykkedes det – som i de glade halvfemsere – at hive en sejr i hus i kampens døende minutter.

Aarhus Fremad – FC Svendborg   2-1 (0-0)

46: 1-0 Rasmus Dehli

54: 1-1 Anders Staldgaard

87: 2-1 Rune Friis

Opstilling:  Peter Ravn – Anders Nissen, Johan Troest, Alexander Jackson Møller, Rasmus Stampe (75: Mark Jensen) – Peter Rask Jensen, Anders Brøchner (66: Michael Nørgaard), Kasper Vinding, Rune Friis – Rasmus Dehli (62: Michael Vester), Brian Johansen

Traditionen tro startede Aarhus Fremad bedst og var mest i boldbesiddelse, men egentlige chancer blev det ikke til. Efter små tyve minutters spil tyngede den lange bustur fra det sydfynske åbenbart FC Svendborgs Casper Kruse så meget, at han følte trang til at indkassere sit andet gule kort for et dumt frispark.

Udvisningen ændrede ikke kampen væsentligt og man skulle helt hen til den halve time, før kampens første chance indtraf. Brian Johansen brændte imidlertid efter lidt ping-pong bold med Rasmus Dehli. Samme Dehli fik selv en scoringsmulighed kort før pausefløjtet – men med samme resultat.

Vi var vidne til en begivenhedsløs første halvleg uden scoringer. Det mest ophidsende var vel den håndfuld gule kort, der helt efter bogen blev uddelt efter tacklinger bagfra.

Om der har været talt med store, polske gloser i pausen, skal jeg lade være usagt. Men sekundviseren havde ikke engang kørt en omgang, da et flot og gennemspillet angreb førte til den fortjente og forløsende scoring. Rasmus Dehli satte sidste fod på et godt indlæg fra venstre.

Desværre skulle der ikke gå mere end otte minutter før Svendborgs Anders Staldgaard udlignede i en situation, hvor Fremads midterforsvar stod i kø  for at lave fejl. Og allerede to minutter senere kunne det være gået helt galt, da forsvaret igen legede Bambi på glatis … Men heldigvis driblede Svendborg – spilleren  bolden over baglinien.

Efter de obligatoriske udskiftninger midt i anden halvleg blev vi igen spilstyrende og fra det 73. til det 84. minut havde vi tre (!) 100% chancer, der blev brændt fra få  meters afstand. Men kort før slutfløjtet kom den endelige forløsning, da kampens store profil, Rune Friis, sendte nedfaldet fra et hjørnespark i kassen  til slutresultatet 2-1. Et flot, teknisk spark til en bold, der kommer i en vanskelig højde.

Den anden sejr i træk var en realitet og vi har nu samme pointantal som Skovbakken, der fik kærligheden at føle i København med et 5-1 nederlag til Skjold.

Skovbakken og Aarhus Fremad mødes lørdag den 3. september kl. 13:00 på banen ved Vejlby-Risskov Centret. Mød op og støt vores hold i kampen om nordbyen.

Analyse:  For anden weekend i træk er vi vidne til en neglebidende affære, hvor der aldrig burde være tvivl om resultatet – nemlig en sejr til Aarhus Fremad. Tidligere har vi brugt de mange afbud som undskyldning for den magre scorings- og pointhøst, men denne gang havde vi et par af de forventede profiler med igen. Indrømmet, vi har vist ikke spillet med det samme midterforsvar to gange? Men uanset hvem der spiller de to pladser, skal der udstråles større autoritet, så den nervøsitet, der forplanter sig fra målmand til midtbane, forsvinder. Vi skal  vinde duellerne i felterne. Også i modstandernes! Johan Troest har hhv. et hovedstød og et skud, der fra kanten af det lille felt bliver sendt direkte i favnen på Svendborgs målmand. Peter Rask laver et flot sololøb og lægger en sukkerbold til Mark Jensen, som fra fem meters afstand sender kuglen flere meter ved siden af målet. De skal i kassen, venner!

På positivsiden var bl.a. Anders Brøchners tilbagekomst. Måske ikke historiens bedste kamp fra hans side, men med nogle flere km i benene må han være den styrmand, jeg i sidste uge efterlyste på midten. Peter Rask og Rune Friis viste igen, at de er to spændende kantspillere, som kan noget på egen hånd. Rask var med igen efter skadespause og forsøgte en del – uden dog at få det store udbytte ud af det. Vi ved, han kan mere – nemlig afgøre kampe. Til gengæld var Rune Friis kampens store oplevelse. For første gang sagde jeg til mig selv – og de omkringstående, der gad lytte – at nu har vi vist snart Rune tilbage på det niveau, han havde inden sine skader …

Sådan oplevede FC Svendborg kampen:   http://fcsvendborg.dk/2-division/nyheder/aarhus-fr-fcs.aspx