Lars Kruse opsummerer 2020

2020 har været et år for sig. Som det kunne læses i går, fortalte vores cheftræner om en masse af de ting, vi især sportsligt har gennemgået i 2020. Men der er også et andet perspektiv, og det er nemlig vores direktørs, Lars Kruse.

Der er sket meget i klubben. Et turbulent forår, kontrakter i klubben for første gang i over 10 år, samtlige udsolgte hjemmebanekampe i efteråret og en masse nye samarbejder på plads på sponsorfronten. Da Lars skal se tilbage på 2020, er der dog ét minde, som skinner igennem:

”Den oplevelse vi har, hvor vi tror Jammerbugt har scoret. Den følelse kan stadigvæk nu give mig kuldegysninger. Da jeg putter min ældste søn om aftenen, fortæller han mig, at han aldrig har set mig så glad, da vi troede, Jammerbugt havde scoret. Og det er lige præcis, hvad fodbold handler om, det er dén følelse der,” fortæller Lars Kruse.

Dén følelse mindes vi nok mange, når vi kigger tilbage på 2020, men det står ikke klart som det eneste. Vi startede 2020 af med at få ny træner, Morten Dahm Kjærgaard. Morten Mølkjær drog videre på sin fodboldrejse til Kolding, og der skulle findes ny træner. Det blev der, og med en ny Morten ved roret, er vi stadig godt på vej i den retning, som vi skal være som klub.

En ting, som har bidraget yderligere til den rejse, vi er på, er de nye kontrakter. Det kommer som et stort højdepunkt for 2020. Lars understreger en vigtig pointe og effekt ved de nye kontrakter i Fremad:

”De her kontrakter er en investering i kontinuitet mere end et ønske om noget andet. Det er et spørgsmål om at give os noget ro.”

Som Morten kom ind på i går, er det en kontinuitet i forhold til både det udviklings- og spilmæssige. Jo længere spillerne er på samme hold og lærer hinanden bedre at kende, jo jævnere udvikling vil der også være på holdet. Lars koger det ned til, hvad klubben har oplevet så mange gange før, men i år vil være foruden.

”Det er helt vildt rart at kunne gå på juleferie uden at skulle kigge efter erstatninger, og hvor man ved, at hovedparten af spillerne i hvert fald vender tilbage.”

Det er en betryggende faktor, og den er især betryggende, fordi holdet ser stærkt ud. Det pointerer Lars selv:

”Vi har fået sammensat et rigtig godt team. Vi har to kriterier, vi rater spillere udfra: hvad de kan formå på banen, og så kigger vi også efter karakter. Dem vi har fundet, de er Fremad-drenge. De var bare ikke klar over det, før de kom. Jeg oplever en godt fasttømret trup, på trods af de forskelligheder der nu er.”

Det er ikke kun spillere, som der er samlet et godt team af. Det er også på sponsorfronten. Vi har i år fået en masse nye fede samarbejder, og så har vi holdt fast på mange af dem, vi har været glade for. Vores nye hjemmebanetrøje er blandt andet blevet pyntet op af Blue Water Shipping, BDO, Middelfart Sparekasse, WILS A/S og JDH-Byg. Det er dog ikke kun det udadtil på trøjerne, som virkelig har været suverænt i Lars’ øjne.

”Vi har fået et sindssygt godt kammeratskab i erhvervsnetværket. Jeg føler, folk får noget ud af det – både personligt, men også professionelt. Modsat alle mulige andre netværk vi har, handler det her om at bygge relationer og kendskab, og så det der forretning, må man lave i sin fritid. Vi kan konstatere, at vi har haft en periode, hvor sponsorerne måske ikke har været så meget på besøg i Fremad, fordi de har haft for travlt med andre ting. Nu kan vi konstatere, at langt hovedparten af sponsorerne er tilstede hver eneste lørdag.”

Apropos tilstedeværelsen af sponsorerne hver lørdag, understreger Lars, hvor fed opbakning, der har været i 2020:

”Så skal vi ikke glemme det her med, at vi har haft 10 kampe udsolgt i streg. Kæmpe præstation af alle omkring klubben, og fansene især.”

2021 står på bedding, og det må siges at være en spændende tid, vi går i møde. Det teaser Lars, da han bliver spurgt ind til det nye år.

”Vi har nogle spændende projekter i støbeskabet, som vi glæder os til at arbejde videre med. Vi kigger på at opgradere faciliteterne omkring Riisvangen og andre spændende ting. Det er alt sammen dog post corona. Det bliver en super spændende sportslig sæson at følge. Der plejer at være sådan en lang periode, vi går i møde nu her efter efterårshalvsæsonen slutter. Der er lang tid til den 13. marts, men jeg synes det program, der er lavet med opgørene i træningskampene er noget at glæde sig til.”

I mandags offentliggjorde vi træningskampprogrammet for opstarten i 2021. Det er et program, som byder på modstanderene Sønderjyske, Vejle, Viborg, Esbjerg, Silkeborg og Middelfart. Vi møder allerede Sønderjyske den 9. januar, så det er ikke længe, vi skal være foruden Fremad-kampe.

Til sidst tilføjer Lars:

”Der skal lyde et kæmpe tak til de frivillige og vores supportere, som altid vender tilbage. Bawlers, Fremad folket, hjørnebanden – alle sammen. Det er en fornøjelse at være en del af og et kæmpe privilegium.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

FC Roskilde vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

0 - 1

Aarhus Fremad vs Skive

Stillingen

Resultaterne er leveret af Sofascore

ShoP