Anders Qvick er ny fysisk og sportspsykologisk coach i Aarhus Fremad

Vi har ny tilkomst i klubben. Denne gang er det dog ikke en spiller, som er ny i klubben, selvom Anders Qvick i sine yngre dage blev betragtet som et stort talent, da han blev en del af FC Fredericias førsteholdstrup. Det var hovedsageligt en stor skadeshistorik, som desværre satte en tidlig stopper for den 26-årige Anders’ fodboldkarriere. Det har dog ikke stoppet ham fra at fortsat skulle være involveret i fodboldens verden. Qvick har netop færdiggjort sin bachelor i idræt og psykologi og tiltrådte for to uger siden Aarhus Fremad som fysisk og sportspsykologisk coach.

”Jeg er naturligvis glad og stolt over at blive en del af Aarhus Fremad. Klubben besidder nogle dyder og værdier, som tiltaler mig meget, og samtidig er der gang i et spændende projekt, som jeg glæder mig meget til at blive en del af.  Jeg har et forhåndskendskab til både Morten og Martin fra min tid i FC Fredericia, så teamet var ikke helt ukendt for mig. Jeg ser rigtig meget frem til at blive en del af trænerteamet og til at suge en masse læring til mig. Jeg kommer til at være omgivet af inspirerende og dygtige mennesker,” fortæller Anders Qvick om at komme til Aarhus Fremad.

Anders’ nye rolle i Aarhus Fremad er naturligvis noget, som vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, har haft en finger med i spillet omkring, og det er klart, at den nye tilkomst af Anders glæder vores cheftræner:

”Vi har snakket med Anders længe. Jeg kender Anders og har arbejdet med ham før og ved, han har en stærk personlighed og karakter. Han er åben, nysgerrig, har en naturlig god autoritet og autenticitet, der gør, at han er god til at komme tæt på sine omgivelser. Da han var i gang med at læse idræt, efter en længere periode med diverse skader i sin egen karriere, synes jeg, det var interessant at se, om vi kunne få ham passet ind i noget, der gav mening for både ham og os. I den henseende har vi fundet ud af, hvad der passer begge parter i den stilling, han tiltræder som fysisk og sportspsykologisk coach, som han allerede har påbegyndt. Det, at Anders rummer og interesserer sig for begge aspekter og har erfaringer indenfor begge dele, giver et stort løft til vores spillere i forhold til at kunne yde dem noget ekstra. Anders har gjort et super positivt indtryk og er kommet godt ind, været super dygtig, komfortabel, overbevisende og troværdig i alt, han har haft med at gøre på de her få uger, han har været i gang. Det er en stor gevinst, hvor vi får flere kompetencer, som vi byder velkommen i det udviklingsmiljø, vi har. Det er ikke bare en gevinst for vores spillertrup, men også i staben, hvor vi jo har mange dygtige trænere i hele klubben – både omkring 2. division og DS, hvor vi arbejder super tæt sammen, så vi kan sikre at både trænere og spillere får en ekstra god mulighed for at fortsætte en god udvikling fremadrettet.” 

Fælles historik
Som Morten kommer ind på, har de to en fælles fotid sammen. Kendskabet stammer helt tilbage fra, da Anders var U12-spiller i Taulov-Skærbæk, som er en forstad til Fredericia. De skulle igen støde på hinanden i fodboldregi, da Morten blev træner for FC Fredericias U19-hold, hvor Anders spillede, og atter da han blev en del af FC Fredericias førsteholdstrup, hvor Morten var assistent. De to har holdt kontakten af ren og skær interesse, og da Morten ringede for et halvt års tid siden, blev de begge enige i, at klubben, Morten og Anders var et godt match.

”Morten fortalte mig, hvad han havde i tankerne – både om mine kompetencer, men også personligt, synes han, jeg passer godt ind i det miljø, der er i Fremad. Jeg er selv meget fordybet i optimering og udvikling. Selvom vi befinder os i 2. division, skal det gøres så professionelt som muligt, hvor vi skal kunne rykke og optimere på de forskellige parametre rundt omkring,” fortæller Anders.

Fysisk og sportspsykologisk coach – hvad vil det sige?

Rollen som fysisk og sportspsykologisk coach omhandler, som titlen lægger op til, både arbejde indenfor de fysiske aspekter i form af styrke- og mobilitetstræning, hvoraf det sportspsykologiske omhandler fokus på mental udvikling. Her i starten vil det fysiske hovedsageligt omhandle at bruge tid på planlægning og udførsel af genoptræningsprogrammer for skadede spillere, så de hurtigst muligt kan vende tilbage på banen, samt andre spillere som har motivationen og lysten til at optimere deres fysiske færdigheder yderligere. På det mentale område bliver det fortrinsvis en-til-en samtaler med spillerne med fokus på mental udvikling. Arbejdet med hver enkel spiller kan spænde ret bredt, men grundlæggende handler det om at skabe trivsel og motivation blandt spillerne, da de to faktorer er altafgørende, for at man kan lære, udvikle sig og præstere.

Anders har som sagt selv bøvlet med skader i sin egen fodboldspillerkarriere. Det tilfører endnu en dimension til hans nye rolle, som han selv kommer ind på:

”Jeg kan sætte mig ind i spillernes situation, særligt dem der har længerevarende skader. Jeg vil sige, jeg har en forståelse for, hvilke tanker og udfordringer der kan gå igennem hovedet på en, og som man kan stå med. Så jeg ved særligt, hvad man ikke skal gøre, og så har jeg forhåbentligt tilegnet mig nogle kompetencer, så jeg ved konkret, hvad der skal gøres for at blive hurtigst muligt klar igen. Der er en brugbar erfaring, som gør sig gældende. Det er en kombination af, at jeg har tilegnet mig erfaring på egen krop og dernæst kompetencer og viden indenfor fysisk træning og den mentale balance og performance, som gør, at jeg føler mig godt rustet af to forskellige årsager, i forhold til at jeg har noget at kunne byde ind med og hjælpe spillerne med.”

Vi byder Anders hjerteligt velkommen til Aarhus Fremad.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP