Damgaard ser frem til en uge i Tyrkiet: – Vi skal nørde fodbold

Aarhus Fremad er i disse dage under varmere himmelstrøg. Årets træningslejr er nemlig gået til Tyrkiet, og spillende assistenttræner Mathias Damgaard forventer, at turen får en stor værdi for mandskabet, der har en masse vigtige kampe at se frem til i forårssæsonen.

Af Mathias Dueholm
Foto: FotoTrine

Med en uhyre interessant halvsæson forude, er Aarhus Fremad for længst gået i gang med forberedelserne. Der er allerede spillet to træningskampe, og i skrivende stund er mandskabet ankommet til Tyrkiet, hvor syv dages træningslejr forhåbentlig giver de ekstra procent, der skal sikre en topplacering i 2. Division og to gode præstationer mod topholdet i Superligaen, FC Nordsjælland, der venter i Pokalturneringens kvartfinale.

Mathias Damgaard, der fungerer som spillende assistenttræner, beretter om en trup i en rigtig god forfatning. En trup, der har trænet godt og hårdt i optaktens første uger, og en trup, der har leveret nogle godkendte præstationer mod Young Boys og IF Lyseng, der henholdsvis endte med et 0-1-nederlag og en 4-1-sejr.

Mathias Damgaard ser dog træningslejren til Antalya, Tyrkiet, som en fantastisk mulighed for trænere og spillere for at gå i dybden med tingene på en helt anden måde, end hverdagen tillader.

”Vi skal ned og nørde fodbold. Det bliver en uge med et fuldtids-setup, og det gør, når vi nu har spillerne hele tiden dernede, at vi virkelig kan nørde fodbold på og uden for banen,” siger Mathias Damgaard umiddelbart inden bussen sætter i gear fra Riisvangen mod Billund Lufthavn. Han uddyber:

”Generelt har vi jo ikke spillerne særligt meget her i klubben, de har jo andet end fodbold, som de også bruger tid på, studie og arbejde og så videre. Men nu har vi dem, fra vi kører af sted i bussen og til vi lander i Billund igen. Så vi kommer til at træne en masse og blive endnu mere specifikke i forhold til, hvordan vi gerne vil spille fodbold.”

Turen, der, jævnfør vejrudsigten, kommer til at foregå under en skyfri himmel og knap 20 varmegrader, byder på to træningspas de fleste dage. Torsdag byder så på en træningskamp mod et for den gængse danske fodboldfan noget ubeskrevet blad, nemlig Shaktar Karagandy, der til dagligt frister en tilværelse i bedste kasakhiske liga. Her blev klubben i øvrigt nummer syv i 2022-sæsonen.

Træningslejren er et vigtigt element i de forberedelser, der leder Fremad-mandskabet hen mod en forårssæson, der kommer til at byde på usædvanligt mange interessante opgør. Mathias Damgaard glæder sig naturligvis, lige som resten af truppen og staben til det, der venter:

”Vi står jo over for et forhåbentligt sjovt forår, så optakten og turen her kommer til at handle meget om, hvordan vi skal blive endnu bedre i vores præstationer og endnu skarpere på det taktiske. Så vi skal gerne blive fuldstændig ajour, alle sammen, i forhold til, at vi skal ud og smadre det hele.”