DS skyder deres forår i gang

Det er blevet tid til, at vores Danmarksserie-hold skal i gang med deres efterhånden længe ventet forår. Det bliver skudt i gang i morgen, når de skal spille ude mod FC Djursland, som er første kamp i et forår, der bliver tæt pakket.

Nedlukningen har gjort det uklart, hvornår holdet har kunnet vende tilbage, men de fik i starten af marts lov til at træne mere end fem sammen igen. Det har resulteret i, at DS-holdet har haft lidt tid til starte op, men cheftræner, Jacob Eichner, er fortrøstningsfuld.

”Vi er så klar, som vi bliver, under de omstændigheder der er. Det er tidligt, vi skal spille, og der er mange sjove undskyldninger, men det er de samme vilkår for alle.”

Alternative forberedelser
Det er naturligvis ikke traditionelle forberedelser, der har været til dette års forårssæson. Det er i opstarten blevet til to træningskampe, hvor den første udelukkende var med 11 spillere på grund af det daværende forsamlingsforbud.

”Forberedelserne har været spændende og anderledes, fordi vi langt hen ad vejen ikke har vidst og kunnet planlægge noget. Jeg har været positivt overrasket over, hvor mange ting vi har husket, taget med og har haft godt fat på i forhold til vores spillestil. Så er det klart, at vi nok stadig har 20 procent, vi kan lægge på form-, timing- og kvalitetsmæssigt, fordi vi har haft så lang pause og ikke har set hinanden. Men drengenes evne til at tage forandringerne til sig og så gå til det med oprejst pande har virkelig imponeret mig,” fortæller Eichner om opstarten.

Det bliver et hektisk forår, som DS går i møde, hvor de skal spille 17 kampe i turneringen. Første kamp er i morgen, og så går der 10 dage, før drengene skal i gang igen. Fra den 11. april til den 16. maj, er der dog hele 11 kampe, som holdet skal se til.

”Jeg jokede med, at det er første gang, spillerne kommer til at spille et Premier League-program. Det har været en tankemæssig stressfaktor, men samtidigt ser jeg det som en spændende oplevelse som træner, i forhold til at man skal spille så mange kampe og manøvrere rundt med kræfterne og hele tiden tænke på, at vi ikke må tænke kortsigtet. Vi skal holde folk friske over længere tid, så vi kan præstere på et højt niveau. Det bliver fedt.”

Nedlukningen har dog ikke ene og alene medført negative konsekvenser. Selvom DS ikke har trænet, så har det givet mulighed for, at trænerne på tværs af DS og 2. div har rykket tættere sammen.

”Vi træner jo normalt samtidigt, så corona og den manglende DS-træning har omvendt givet os i trænerteamet mulighed for at være med omkring 2. divs træning. Det har givet et endnu stærkere samspil og samhørighed i forhold til spillestil, men ikke mindst skabt endnu bedre relationer med spillerne omkring 2. div, hvilket jeg tror er en stor styrke.”

Flere ud- end indskiftninger
Der er skete flere udskiftninger i truppen, end Eichner og trænerteamet har kunnet håbe på, men det har samtidigt haft en positiv effekt, mener cheftræneren.

”Jeg synes, man kan mærke, at folk er rykket sammen i bussen. Nogle gange gør sådanne udfordringer, at sammenholdet bliver endnu stærkere, og vi kan stille endnu større krav til den enkelte.”

For det meste har det været naturlige afgange, der har været i truppen, men der har også været spillere på vippen til 2. div-truppen, som har valgt at prøve lykken et andet sted.

”Vores trup er lidt smallere, end den ellers har været, og det kan man sige to ting om. Den ene ting er, at vi er blevet svagere, men man kan også vende det om og sige, at det giver mulighed til nogen af dem, som har banket på for at steppe op. Så er det deres opgave med mig og teamet at løfte sig, så de kan tage de skridt, der skal til for at gøre sig gældende på DS, udvikle sig og forhåbentligt på et tidspunkt tage et skridt videre i deres udvikling.”

Fra Danmarksserie til 2. division
Det stærke samarbejde, som er imellem Danmarksserie-holdet og 2. divisionstruppen er helt centralt i arbejdet i klubben. Et centralt mål er at udvikle spillere, så de kan tage skridtet videre op. Det er noget som Lasse Hauge og Simon Pedersen er pragteksempler på.

”Er man dygtig nok og tager de rigtige skridt i sin udvikling og bliver ved med at arbejde hårdt, så har man muligheden for at komme til at spille på et højere niveau. Det har vi haft flere eksempler på med spillere, der har løftet sig. Både qua det højere træningsniveau, de har fået omkring 2. division, men også fordi de har arbejdet hårdt på DS først. For mig som træner, udover jeg selvfølgelig gerne vil vinde fodboldkampe, så er det den allerstørste anerkendelse, når vi indefra i vores egen kultur kan rykke spillere, så de tager skridtet op på vores eget 2. divisionshold,” fortæller Eichner.

En måde at muliggøre, at spillere kan tage skridtet videre op, er at spillestilen og filosofien i de to trupper er ens.

”Selvfølgelig kender de kulturen og spillestilen, fordi vi er meget aligned på den del. Så er det en super god historie, når vi netop kan vise, at vi på DS-holdet kan udvikle spillere, som bliver så gode, at de kan gå ind omkring 2. division. Det er en kæmpe anderkendelse til spillere, der gør det, men også til alle dem, der arbejder med dem i hverdagen og dygtiggør dem. Nogle af de rutinerede kan give noget videre til nogle af de yngre, som måske gerne vil prøve noget mere med deres fodbold.”

Rekrutteringen af spillere er vigtig
”Vi har hele tiden antennerne ude. Så er der en balance mellem, hvor meget vi selv skal opsøge, og hvor meget spillerne selv skal komme til os. Det er nok en kombination i virkeligheden, fordi de skal helst ville det selv, men omvendt skal de vide, at vi også vil dem,” fortæller Eichner om at få nye spillere til.

Eichner slutter af med at lave en appel til spillere derude, som måske søger nye udfordringer, eller er flyttet til byen.

”Lad gerne dette være en stående invitation til unge spillere derude, som har en ambition om at prøve sig af i et godt fodboldmiljø, hvor der er et stærkt fællesskab og kultur, og hvor de samtidig bliver dygtigere fodboldspillere.”

I Fremad har vi stort fokus på at skulle optimere omstændighederne for vores DS-hold, ligeså vel som for vores 2. divisions hold. Det forsøger vi at gøre, blandt andet ved at matche setup til kamp, hvor boderne for eksempel vil være åbne.

Vi ser frem til, at DS skal i gang i morgen, hvor de forhåbentligt tager en sejr med fra kampen mod FC Djursland.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP