Fremad-helt blev følelsesladet: – Det var utroligt vigtigt

Nikolaj Sauer fik efter en spoleret sæsonstart comeback for Aarhus Fremad da man gæstede Gladsaxe Stadion denne søndag. Kampen endte 2-2 efter en scoring af netop Nikolaj Sauer efter mere end 100 minutters fodbold.

Af Mathias Dueholm

Der var udsigt til endnu en spændende kamp med Aarhus Fremad som deltager, da modstanderen denne gang hed AB. Det var akademikerne, der agerede værter denne søndag, hvor de gæve aarhusianere jagtede sæsonens sjette sejr.

Det blev dog op ad bakke, da hjemmeholdet lagde en aldeles energisk indsats for dagen.

”Jeg synes, at AB kommer med en masse energi og duelstyrke. De samler de fleste andenbolde op, og det gør, at vi ikke lykkes med at få sat vores spil, som vi gerne vil i første halvleg,” siger Nikolaj Sauer, der så det meste af kampen fra bænken.

Pausestillingen var da også 2-0 til AB, men det var ifølge Nikolaj Sauer ikke noget, der tog modet fra tropperne fra Riisvangen.

”I anden halvleg ændrer kampbilledet sig lidt. Vi får mere styr på det, og jeg tror, vi har bolden i 60 procent af tiden. Så vi får også skabt flere chancer,” forsætter Sauer.

Med under ti minutter tilbage af dommerens ordinære spilletid, og ved stillingen 2-0, gjorde Nikolaj Sauer sig klar til at komme i kamp. I øvrigt hans første kamp siden hans ankomst til klubben. Skæbnen var nemlig hård ved Nikolaj Sauer i sæsonoptakten, hvor han i en træningskamp kommer galt af sted og brækker sin fod.

Instruktionerne fra bænken var dog ikke til at tage fejl af:

”Jeg får at vide af Morten (Dahm Kjærgaard, cheftræner, red.), at jeg skal gå ind og score to mål. Det havde jeg gjort i forrige kamp for DS-holdet, så det var min opgave, så vi kunne få et resultat med hjem,” siger Nikolaj Sauer, inden han spøgefuldt bemærker:

”Så det var nok ikke helt godt nok. Men vi fik heldigvis det ene point med.”

For det var nemlig ingen ringere end Nikolaj Sauer, der i det tolvte tillægsminut dukkede op på et hjørnespark og pandede bolden i kassen til slutresultatet 2-2. I øvrigt efter vanvittige scener, hvor først Søren Andreasen havde reduceret fra straffesparkspletten, Christian Ege havde raget sit andet gule kort til sig, og hvor Marcus Kirchheiner og en AB-spiller også havde fået tidlig marchordre efter skærmydsler og en voldsom tackling. Begivenheder, der selvfølgelig fik temperamenterne til at koge i begge lejre.

For Nikolaj Sauer var det dog den personlige sejr ved at sætte sit tydelige aftryk på kampen, der fik lov til at fylde mest.

”Jeg har haft en meget hård start på sæsonen, hvor jeg brækkede foden. Så jeg har været ude i to måneder, inden jeg i sidste uge spillede for DS-holdet. Her scorede jeg så de her to mål. Jeg kom så med til den her kamp i Gladsaxe, og så betød det bare rigtig meget for mig at score. Jeg har fået utroligt meget hjælp, både af lægestaben, men også af resten af holdet, der har bakket mig op, selvom jeg ikke nåede at lære dem at kende så godt. Så det var vigtigt for mig at vise, at det er her, jeg hører til, og at mit hårde arbejde har givet pote. Så det var meget følelsesladet for mig at få scoret, og det skulle lige gå op for mig,” siger Nikolaj Sauer.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs FA 2000

Seneste kamp

0 - 1

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP