Fremad henter gammel kending hos Brabrand

I ellevte time inden transfervinduet smækkede i, fik Aarhus Fremad lavet en aftale med Can Dursun, der tidligere har haft hjemmebane på Riisvangen. Den garvede målmand får en kombineret rolle i klubben på Hans Egedes Vej.

Af Mathias Dueholm

Det var få timer inden onsdag blev til torsdag, at Aarhus Fremad fik en aftale i stand med en ny målmand, nemlig Can Dursun. Målvogteren kommer til fra bysbørnene fra Brabrand, hvortil han er kommet denne sommer.

Den 29-årige målvogter med aarhusianske rødder har været vidt omkring i sin karriere, hvor højdepunktet var dengang Viborg FF stod klar med en fuldtidskontrakt. På dette tidspunkt var Can Dursun netop rykket ud af 1. Division med netop Brabrand, som et år forinden havde gaflet ham i Aarhus Fremad. Denne gang går skiftet altså den modsatte vej.

I Viborg ophævede Can Dursun på eget initiativ forrige sommer, for at hellige sig sin civile karriere som kunderådgiver. Siden blev han engageret i Skive IK i dette forår, inden turen altså atter gik til Aarhus, hvor han i den nye sæson nåede at repræsentere Brabrand et par gange.

Direktør i Aarhus Fremad, Lars Kruse, glæder sig over gensynet med den behandskede aarhusianer:

”Can er fodboldspiller og kommer selvfølgelig for at konkurrere, men han kommer også med et godt CV og godt humør. På den måde passer han godt ind i klubben. Vi så, at Can sad over et par kampe, og så tænkte vi, at det måske kunne være interessant for ham. Han og Morten har snakket sammen løbende gennem processen.”

Et samarbejde med perspektiv

Can Dursun er kommet til Riisvangen på en kontrakt, der løber året ud. Hans rolle er først og fremmest som opbakning til nuværende førstemålmand Thomas Hagelskjær, men derudover er der større perspektiver i samarbejdet.

”Vi har haft nogle udfordringer med at finde en andenmålmand, for alle målmænd vil jo gerne spille. Men nu har vi fået Can, og ud over at være målmand for 2. Divisionsholdet får han også en rolle som mentor for de øvrige målmænd. Perspektivet er, at han kommer til at bidrage til målmandstræningen,” siger Lars Kruse, og fortsætter:

”Nu har vi lavet en aftale for den her halvsæson, og så skal vi kigge på, hvilken aftale vi laver med Can derefter. Der bliver han så mere end bare andenmålmand.”

Can Dursun er indforstået med sin rolle i sin nye klub, men understreger, at han også kommer for at udfordre Thomas Hagelskjær i Fremad-buret.

”Jeg har helt sikkert ambitioner om at spille. Jeg skal godt nok have banket noget rust af i første omgang, men jeg vil vise, at jeg ikke bare er kommet for at hygge mig,” fortæller Can Dursun, inden han uddyber:

”Jeg kommer for at optimere det hele, både konkurrencemæssigt og træningsmæssigt. Men selvfølgelig har jeg ambitioner om at spille. Ellers ville Morten (Kjærgaard, cheftræner i Fremad, red.) ikke have mig. Han skal jo have en spiller, der er sulten, og hvis man ikke er det, skal man ikke spille fodbold.”

Den nye sidste skanse er begejstret for at kunne melde sig under fanerne på Riisvangen igen, som han gjorde det for cirka fem år siden.

”Jeg synes jo, at Fremad er en kongeklub, en fantastisk klub med fantastiske traditioner. Jeg har jo selv været her før, og jeg har familiemedlemmer, der har været Superliga-spillere i klubben. Så det er en klub, der står mig meget nær. Og så synes jeg hele setup’et med kontraktfodbold, at man investerer i trænerdelen og man har ambitioner om oprykning, er noget jeg gerne vil være en del af,” siger Can Dursun.

Selvom skiftet til Aarhus Fremad altså faldt på plads lige inden transfervinduet lukkede, gik der mange samtaler mellem målmanden og Fremad forud for aftalen.

”Jeg kender jo Morten og har kendt ham længe, også fra tiden i Fredericia. Jeg synes spillestilen i Fremad passer rigtig godt til mig og mine forcer med fødderne. Derudover var den pakke jeg blev tilbudt interessant, fordi der er mere perspektiv i det. Jeg har aftalt med Lars og Morten, at jeg skal involvere mig lidt mere i målmandstræningen. Jeg skal selvfølgelig konkurrere med Thomas (Hagelskjær, red.), men det handler lige så meget om, at de skal kunne bruge mig som sparringspartner i forhold til at optimere målmandstræningen i Aarhus Fremad,” fortæller Can Dursun.

Can Dursun starter op på træningsbanen i den kommende uge. Lørdag skal han såmænd giftes, og er derfor ikke disponibel til kampen i Roskilde.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs FA 2000

Seneste kamp

0 - 1

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP