Fremad holder på unge Holten: – Der skulle ikke tænkes meget over det

Mads Holten, der kom til Aarhus Fremad i sensommeren 2022, har fristet en tilværelse som indskiftningsspiller det meste af efteråret. Præstationerne og udviklingen har dog været så overbevisende, at Mads Holten har fået forlænget sin kontrakt til sommeren 2023.

Af Mathias Dueholm
Foto: FotoTrine

”Der skulle ikke tænkes meget over det.”

Det er den knastørre melding, der kommer fra Mads Holten, når han skal fortælle, hvorfor han har valgt at forlænge sin kontrakt med Aarhus Fremad.

”Det er en megafed klub, og vi har det rigtig godt sammen på holdet”, siger Mads Holten videre.

Den 20-årige københavner stødte til Aarhus Fremad i september 2022, hvor han kom direkte fra ungdomsafdelingen i Vejle Boldklub. Siden har Mads Holten været en del af stort set alle kampe – ud over to startpladser i Pokalturneringen, har det dog været som indskifter. Spørger man ham selv, har opholdet alligevel været særdeles tilfredsstillende indtil videre.

”Vi har et utroligt stærkt hold, så jeg har hele tiden vidst, at der ville være meget konkurrence om spilletiden. Det var ikke sådan, at jeg forventede, at jeg skulle starte inde med det samme. Jeg føler til gengæld, at jeg hele tiden udvikler mig her,” siger Mads Holten.

Sammen med resten af Fremad-truppen har han sikret klubben et suverænt udgangspunkt frem mod efterårssæsonen, hvor holdet fra Riisvangen er blandt de sidste otte hold i Pokalturneringen. Derudover ser de ud til at skulle kæmpe med om oprykningspladserne i 2. Division. Derfor er det heller ikke så underligt, at Mads Holten ser frem mod foråret med en vis spænding i maven.

”Jeg glæder mig utroligt meget, vi har jo en rigtig god position lige nu, og vi har helt sikkert troen på det,” lyder det fra den unge lærervikar, der pendler til og fra Riisvangen fra sin residens i Vejle.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad glæder sig over forlængelsen. Selvom Mads Holten har til gode at bide sig fast i startopstillingen, ser han et stort lys i den centrale midtbanespiller.

”Mads har haft en rigtig stor betydning, især som indskiftningsspiller, hvor han virkelig er kommet ind og har været supergod. Han er en holdspiller, der altid opererer i holdets tjeneste og leverer det, der skal til. Og så træner han på et rigtig højt niveau. Det er en spiller, vi tror, vi kan arbejde videre med og udvikle rigtig godt, så det gav god mening at forlænge den aftale vi lavede i september,” fortæller Morten Dahm Kjærgaard.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP