Fremad nappede hjemmesejr mod BK Frem

Lørdag tog Aarhus Fremad mod BK Frem i en kamp, hvor aarhusianerne skulle forsøge at følge op på den fornemme premieresejr i Thisted. Udfaldet blev tre point til Fremad efter en lige affære, der blev afgjort af indskiftede Frederik Rieper.

Af Mathias Dueholm

I den verserende hedebølge, der efterhånden havde tørlagt Danmark og store dele af det øvrige Europa, stod Aarhus Fremad klar til at udkæmpe endnu et slag i den nye sæson i 2. Division. En sæson, der for de gæve aarhusianere var startet med pomp og pragt med et avancement i pokalturneringen via en 9-0-sejr over AIA/Tranbjerg efterfulgt af en flot premieresejr i Thisted på 4-0.

I anledning af, at Riisvangen nu skulle lægge græs til første hjemmekamp i sæsonen, var der ydermere indbudt til gratis fodbold for alle interesserede. Det blev da også til mindst 690 sveddryppende og tørstige publikummer, der var mødt op på altid solbeskinnede ”Vangen”.

Inden for kridtstregerne startede slaget om de tre point. Mens værterne var mest på bolden, gjorde valbygenserne en god figur og lod ikke Fremad komme nemt til chancerne. Det blev dog til en føring til hjemmeholdet inden pausen, da Søren Andreasen eksekverede et straffespark efter 37 minutter.

I anden halvleg vedblev BK Frem med at bide fra sig, og et kvarter inde i halvlegen kom de da også på omgangshøjde, da Oliver Andersen garnede.

Herefter udskiftede Fremad-træner Morten Dahm Kjærgaard sin spillende assistent i forsvaret, Mathias Damgaard, til fordel for Frederik Rieper. En disposition, der skulle vise sig udslagsgivende.

”Vi havde været meget dominerende på bolden, og det skulle vi forsøge at fortsætte, og vi skulle prøve at få skabt nogle chancer mod slutningen, så vi kunne få scoret,” siger Frederik Rieper om den opgave han fik stillet i udsigt inden sin indskiftning.

Opgøret var 76 minutter gammelt da selvsamme Rieper bragte sig på tavlen efter en standardsituation. En situation han selv beskriver her:

”Det er et frispark på siden, hvor (Sebastian, red.) Buch giver det chancen. Den rammer så muren og ryger ud til (Magnus, red.) Kirchheiner, som står i en fin position og rammer bolden godt. Jeg når lige at dukke mig, og så rammer den en af deres mænd og ender ved Søren (Andreasen, red.). Jeg tænker, at Søren nok selv sparker den ind, så jeg var ikke forberedt på at få bolden. Men så får jeg afleveringen, og så sætter jeg egentlig bare en bred inderside på, og så lå den pludselig inde i netmaskerne. Det var en dejlig følelse, og så er det jo også altid dejligt at få en sejr på hjemmebane.”

2-1-målet blev kampens sidste, og det betyder at Fremad har to sejre for to kampe i sæsonen. Næste udfordrer er bysbørnene fra Brabrand, der i kommende weekend tager imod. En opgave, som lørdagens matchvinder ser frem mod med respekt.

”Det er altid svært at møde Brabrand. På en eller anden måde får de altid point, og de gør altid kampene utroligt svære for én. Men vi skal prøve at dominere og være aggressive fra starten af, og så går det forhåbentligt som sidst mod Brabrand, hvor det rimelig hurtigt stod 3-0 til os,” siger Frederik Rieper.

Kampen i Brabrand spilles lørdag klokken 14.00.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP