Fremad sender fysioterapeut til FC Midtjylland på fuldtidskontrakt

Udvikling er overskriften på meget af det, der foregår i Aarhus Fremad. Ikke bare inden for kridtstregerne, men også uden for dem. Sundhedssektoren har netop sendt en ung fysioterapeut videre til en af dansk fodbolds største klubber.

Af Mathias Dueholm
Foto af vildmedfoto.dk

Det er velkendt, at gennemsnitsalderen i Fremad-truppen er relativt lav, men det er bestemt ikke kun fodboldspillere, som klubben agter at udvikle på. Det er nemlig også et fokus, når det kommer til trænerstaben og i særdeleshed også sundhedsstaben.

Holdlæge Søren Jensen Rahbek, der leder klubbens korps af fysioterapeuter og fysiske trænere, er derfor også stolt over, at Aarhus Fremad netop har løftet en af de unge fysioterapeuter til et niveau, der har gjort ham attraktiv for ingen ringere end FC Midtjylland.

”Marcus, der er vores kombineret fysioterapeut og fysiske træner, er blevet tilbudt en fuldtidsstilling i FC Midtjylland, og det har han sagt ja til. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, men vi er også meget glade og stolte på hans vegne,” siger Søren Rahbek Jensen.

Der er tale om Marcus Gjesse, der i en alder af 25 altså fortsætter fysioterapeutkarrieren på den jyske hede fra 1. januar. Han kom til Aarhus Fremad da han stadig studerede, i sommeren 2021, og indtil han blev færdiguddannet, bød han sig til som en hjælpende hånd.

”Jeg havde i længere tid, under min uddannelse, tænkt, at sportsfysioterapi var spændende, og så så min kæreste, at Fremad søgte nogle studerende til at hjælpe med behandlingen til træning og i nogle kampe. Så da muligheden bød sig, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at prøve,” siger Marcus Gjesse.

Selvom Marcus Gjesse ikke kendte meget til Aarhus Fremad før han meldte sig under fanerne, blomstrede samlivet mellem klub og fysioterapeut hurtigt.

”Jeg blev hurtigt ret vild med den kultur, der er i klubben og den måde, man gør tingene på. Jeg fik hurtigt opbygget et godt forhold til spillerne, og de var trygge ved at komme til et nyt ansigt med problemer, skader eller behov for at blive tapet op. Det var meget nemt at føle sig velkommen i klubben,” fortæller Marcus Gjesse, inden han kommer med et konkret eksempel:

”Bare sådan en lille ting som når spillerne møder ind til træning, så hilser alle pænt, og derfor vidste jeg det første lange stykke tid ikke, hvem der spillede på Danmarksserie-holdet, og hvem der spillede på Divisionsholdet. Man kan simpelthen ikke mærke forskel.”

Søren Jensen Rahbek er holdlæge i Aarhus Fremad. Her på bænken til en hjemmekamp.

Ofre for egen succes

Det er ifølge Søren Jensen Rahbek en helt bevidst strategi at tage unge og uerfarne folk ind for at lære dem op. Vel vidende, at de en dag måske får et mere lukrativt tilbud fra anden side.

”Vi tager folk ind, som er på et tidligt stadie i deres karriere, og så gør vi dem pissedygtige. Vi vil jo gerne have, at de bliver, men vi er jo ekstremt stolte, når der er nogle af de store, etablerede klubber, der kan se den værdi vi har skabt. Og at Marcus nu er blevet så dygtig, at han skal arbejde for FC Midtjylland, er jo helt vildt,” siger Søren Jensen Rahbek.

Med andre ord bliver sundhedssektoren i Aarhus Fremad en gang imellem ofre for egen succes, når større klubber håndplukker de modne frugter, der hænger lavt på Riisvangen.

”Sådan er det jo, når man har succes, og det gælder også spillerne på banen,” forklarer Søren Jensen Rahbek, inden han også redegør for fordelene ved strategien:

”Det handler jo om, at når nu vi skal ud at rekruttere på ny nu her, så kan vi fortælle, at det her er et godt springbræt til noget mere. Her kan man gøre sig lækker, og vi har en masse rigtig gode kontakter og et godt renommé.”

Søren Jensen Rahbek understreger, at man i Aarhus Fremads sundhedsstab har et stort fokus på talentudvikling. Her behøver man ikke have erfaring for at komme i stald. Til gengæld er der andre vigtige parametre, som kommer i betragtning.

”Vi går meget op i, at man har den rigtige karakter, så andre også ved, at får de fat i nogle fra Fremad, er der tale om gode mennesker,” siger Søren Jensen Rahbek.

Marcus Gjesse, der fremover primært skal arbejde med akademispillerne i FC Midtjylland, har været glad for de muligheder han har haft i Aarhus Fremad. Det er noget han også ynder at fortælle hans kommende stedfortræder om.

”I Aarhus Fremad er mulighederne for at udvikle sig næsten grænseløse. Hvis man ellers vil lægge energi og tid i det, kan man være sikker på, at man får det tilbage tifoldigt. Så jeg vil helt klart sige, at den udvikling man kan få, den skaber man selv, takket være de dygtige folk, der er i klubben. Derudover er det bare en fantastisk klub at være en del af, både på grund af kulturen inde i klubben, men også på grund af de gode mennesker uden om klubben, for eksempel de fantastiske fans,” slutter Marcus Gjesse af.

Skulle muligheden for at blive en del af sundhedssektoren i Aarhus Fremad lyde tiltalende, er man velkommen til at kontakte klubbens holdlæge Søren Jensen Rahbek på hans mail: kamp@aarhus-fremad.dk.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs FA 2000

Seneste kamp

0 - 1

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP