Fremad triumferede i tysk testkamp

Lørdag stod Aarhus Fremad over for Hamburger SV’s andethold som led i forberedelserne til den kommende sæson i 2. Division. Med en 3-0-sejr blev der tanket godt med selvtillid.

Af Mathias Dueholm

I deres tredje testkamp under forberedelserne til ’22/’23-sæsonen, stod Aarhus Fremad lørdag over for storklubben Hamburger SV’s andethold – også kaldet HSV U21. Det blev en kamp, hvor århusianerne viste sig klart farligst, hvilket da også afspejlede sig i resultatet, der lød på en 3-0-sejr til de sort- og gul-stribede.

Det er ikke hver dag spillerbussen sætter kurs mod udlandet, og da slet ikke mod kontinentets ottendestørste by, nemlig Hamborg. Ikke desto mindre stod den tyske traditionsklubs næstbedste mandskab klar til at byde de gæve nordboere op til dans, i hvad der var tyskernes sidste testkamp, inden de skal spille om point i den tyske Regionalliga Nord, svarende til 4. division.

Morten Dahm Kjærgaards tropper kom dog forrygende fra start, da de – mens kampen endnu var ganske spæd – bragte sig i front ved Søren Andreasen. Efter et effektivt kontrastød, kunne Mathias Kubel assistere den aarhusianske skarpretter.

Føringen blev i anden halvleg fordoblet, da Fremad atter straffede et tysk boldtab. Denne gang var det Søren Andreasen, der indtog den assisterende rolle, og Emil Hauge, der var gået med frem og kunne sætte sidste fod på scoringen til 2-0.

Ondt blev imidlertid værre for de tyske værter, da et indlæg fra Emil Obitsø i kampens slutning blev dirigeret ind bag den tyske keeper. Om der var tale om et selvmål eller ej, lader vi komme Emil Obitsø til gode. Jævnfør HSV’s hjemmeside, kan den garvede Fremad-spiller i hvert fald godt bryste sig af scoringen.

Ifølge den spillende assistenttræner Mathias Damgaard var kampen en rigtig god test for holdet fra Riisvangen:

”Det var en supergod test mod et rigtig fint HSV-andethold. Overordnet set forløb kampen i et højt tempo, hvilket betød, at vi blev udfordret, når vi havde bolden, i forhold til at afstemme, hvornår vi skulle angribe direkte, og hvornår vi skulle have ro på bolden,” siger han. Mathias Damgaard fortsætter:

”Vi mødte et hold, som havde nogle gode ideer med bolden, hvilket gjorde, at vi blev udfordret i vores defensive organisation. Men jeg synes vi løste det rigtig godt og skabte gode muligheder i løbet af hele kampen.”

På tirsdag møder Aarhus Fremad IF Lyseng på Riisvangen i den næstsidste testkamp inden pokalturneringens første runde. Der bliver fløjtet op til kamp klokken 18.30.

Flere nyheder

Næste kamp

15:00

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP