Julius Fechtenburg skifter til Aarhus Fremad

Vi har fået ny offensivspiller til Fremad i form af 22-årige Julius Fechtenburg, som binder sig til Fremad i et år. Julius skifter til Fremad fra Dalum, hvor han har tilbragt hele sin seniorkarriere. Julius er vores tredje nye signing i sommeren indtil videre, og det unge, offensive es er trods lange overvejelser glad og spændt på at kunne kalde sig Aarhus Fremad-spiller.

”Jeg kan mærke, at jeg lige siden, jeg tog den endelige beslutning, har været sindssygt spændt på at komme i gang, og jeg glæder mig helt vildt til på mandag, hvor der er opstart.”

Vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, ser Julius som en yderst kompetent kraft, der bliver tilført til vores offensiv.

”Vi har haft øje på Julius i et års tid. Vi har selv spillet mod ham et par gange, og det sidste halve år har vi set ham spille mange gange både live, men også på video. Julius har nogle interessante egenskaber i form af et meget lavt tyngdepunkt, et godt retningsskifte, god fart i sine bevægelser og et teknisk højt niveau. Han er en meget effektiv spiller i forhold til at sætte sin direkte modstander og skabe overtal. Vi har fulgt ham og fået nogle referencer på ham. Efterfølgende er vi så indgået i dialog med ham, og derigennem har vi lært ham bedre at kende. Julius er, som alle vores spillere, ambitiøs, og vi glæder os over, at spillere som ham gerne vil tilgodese karrieren og komme til Fremad, så vi kan udvikle og flytte os sammen. Det er til gavn for både klub og individ.”

Julius er fra Odense og har en fortid i OB’s ungdomsrækker, men det har været i Dalum, Julius har gjort sig gældende og blevet en fast del af deres inventar. Det har derfor ikke været en nem beslutning at skulle skifte Odense ud med Aarhus. Julius arbejder ved siden af fodbolden på et bosted for handicappede, og hans stærke relationer i Odense og på holdet i Dalum har gjort beslutningen svær for den unge fynbo.

”Jeg har lige skulle vende mig til tanken og tage beslutningen, før jeg rigtigt har kunnet glæde mig, for det har fyldt meget, om jeg skulle blive eller skifte, men jeg har det rigtig fedt med det. Jeg har altid hørt gode ting om Fremad. Det er en klub med styr på tingene, fede fans og god fodbold. Det er teknisk fodbold, som passer rigtig godt til mig, og jeg kunne sagtens se mig selv i sådan en spillestil.”

Julius takkede oprindeligt også nej til at komme til Aarhus Fremad, men måtte til sidst bukke under for vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, og det projekt, der er i klubben.

”Det har virkelig hjulpet på beslutningen, at staben så gerne ville have fat i mig og gjorde så meget for det. Jeg får en træner, som virkelig oprigtigt tror på mig og på, de kan flytte mig endnu mere. Så må jeg bare indrømme, at jeg blev imponeret over det oplæg, jeg blev præsenteret for i klubben med video, hvor de gjorde meget ud af at fortælle mig, hvordan jeg ville passe ind i klubben. Det var smigerende, at der blev gjort så meget ud af det. Det har jeg ikke prøvet før, og det var virkelig fedt. Det er klart, det har hjulpet på beslutningen, at man føler, man har et team, som virkelig tror på én. Det giver mig mere lyst til at yde endnu mere,” fortæller Julius.

Selvom beslutningen har været ambivalent for Julius på grund af sit stærke bånd til hjemstavnen og Dalum, så ser han nu afklaret tilbage på sin tid i Dalum med et smil på læben.

”Stort set alle mine bedste kammerater spiller på holdet. Jeg har stadig svært ved, at jeg ikke starter op med dem i næste sæson, kan jeg mærke. Men jeg ved, at hvis jeg vil noget med fodbold, så bliver man også nødt til at opgive sådan nogle ting. Klubben, hele staben omkring fra fysser til holdledere og trænere har bare betydet rigtig meget for mig. Det har været en del af hele min seniorkarriere, og jeg har været helt vildt glad for det. Jeg havde jo ikke fået den her mulighed, hvis jeg ikke havde haft så gode folk omkring mig og været så godt tilpas i Dalum. Jeg er virkelig taknemmelig for at have spillet med dem og været i klubben. Det har ført mig til, hvor jeg er nu. Så det har været svært at sige farvel, men jeg ønsker bare Dalum al held og lykke vil stadig følge med.”

Julius ser Fremad som en mulighed for at tage det næste skridt i sin fodboldmæssige udvikling. Han er efter at have mødt Fremad adskillige gange på banen især blevet imponeret af den spillestil, Fremad har leveret den seneste tid. Et aspekt som i den grad har været med til at tiltale ham til at drage videre på sin fodboldrejse.

”Nu har jeg mødt Fremad nogle gange, da Dalum har spillet i samme række, og det har altid været et af de hold, man ikke har haft det nemt imod, fordi de har været gode alle de år, jeg har spillet mod dem. Her på det sidste er de måske ikke blevet meget mere fysiske, men meget bedre spillende og et teknisk hold, som tiltaler mig ekstremt meget. Så det er fedt at kunne sige, man skal spille i Aarhus Fremad, der kommer fra en flot sæson, hvor det blev til en 3. plads med flest scorede mål sammen med Jammerbugt.”

Julius er en ung mand med store ambitioner, og han ser Fremad, som et ideelt sted at videreudvikle sit potentiale. Det har blandt andet også været med til at drive ham til sit nye skifte, der venter lige rundt om hjørnet.

”Jeg har klare ambitioner om, at jeg gerne vil blive til noget indenfor fodbold. På sigt vil jeg gerne endnu højere op i rangene og spille, og Fremad kan hjælpe mig til at komme i den retning. Det har i sig selv trukket meget at få chancen for at kunne prøve mig af på et højere niveau. Jeg har ambitioner om at komme til at leve af at spille fodbold, Fremad er et step up i den retning.”

Vores cheftræner afslutter med at understrege den store tilfredshed med, at valget i sidste ende faldt på Fremad for Julius’ vedkommende.

”Vi er glade og tilfredse med, at han har prioriteret at tage til os for at blive en dygtigere fodboldspiller.”

Byd Julius velkommen i Fremad.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

18:30

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP