Mathias Damgaard opsummerer Esbjerg-træningskamp

Vi spillede i går vores anden træningskamp i opstarten, som vi vandt 2-1 efter to scoringer i første halvleg af tidligere EfB’er Søren Andreasen.

Vi har efter kampen snakket med assistenttræner Mathias Damgaard, som er godt tilfreds med indsatsen og det høje tempo, som blev lagt for dagen.

”Vi kommer ud til en hybridbane, der er formidabel og fed at prøve at spille på. Det, vil vi selv sige, er til vores gavn, at vi har en bane, der står snorlige. Det giver os mindre betænkningstid ved håndteringen af bolden og så gavner det bare det spil, vi gerne vil spille, når banen er så plan,” fortæller han.

Det er ingen tvivl om, at Damgaard er tilfreds med både kampbilledet og resultatet, og det glæder ham virkelig, at vores nye spillere går ind og præsterer, som de gjorde.

”Det er super fedt at se, de nye spillere kan træde ind og gøre det så godt. Nu har vi spillet både mod Hobro og Esbjerg, og det er meget fortrøstningsfuldt, at vi kan møde sådan nogle hold og stadig være med mod dem. Det er i høj grad, fordi vi har et koncept, der gør det muligt.”

I vinter mødte vi også store hold fra både 1. division og Superligaen, hvor det ikke blev til nogle sejre. Det faktum ligger Damgaard ikke meget i, da det handler om så meget andet i træningskampene. Det giver dog alligevel en selvtillid og en succesoplevelse at slå dem, hvor holdet bliver bekræftet i, at de kan være med mod nogle gode modstandere, der spiller i rækkerne over os.

”Det er ikke så meget resultatet, vi kigger på. Selvfølgelig er det fedt, men vi kigger meget mere på blandt andet faserne i spillet, og hvordan vi håndterer forskellige situationer. Så er det naturligvis fedt at se, det bærer frugt, når vi så møder spillere og hold, der er større og stærkere. Det giver alligevel noget at slå sådan et hold. Man må ej forglemme, at fodbold handler om at vinde, og de spillere, vi har, elsker at vinde. Men det handler også om at gøre det på den rigtige måde, fordi vi ved, at vi over tid vil vinde flere fodboldkampe ved at spille den måde, vi gør.”

Damme beskriver kampbilledet, som værende et hvor vi skaber mange chancer, især i første halvleg. Esbjerg får vendt nogle ting i pausen og kommer stærkere ud, men Fremad formåede at holde stand og stadig have mange gode sekvenser i spillet. I sidste weekend var det en anden slags affære mod Hobro, men alligevel en kamp, der kunne læres rigtig meget af.

”Esbjerg kom med et andet spil, hvor de gik i højt pres og generelt havde en høj presintensitet, hvor Hobro havde det okay med ikke at have bolden forfærdeligt meget, men så straffe os, når vi mistede den. Det lærte os også meget at spille mod Hobro, fordi vi alt andet lige også regner med, vi får flere kampe i 2. division, hvor vi har bolden meget. Så på den måde, har det været to forskellige, men fine tests. Det er klart, at vi også ser en forbedring i forhold til vores kondition. Hobro var vores første træningskamp, og vi har i mellemtiden været igennem en hård uge med træning, og det gør også bare, vi får større overskud. Nu ser vi frem til næste uge, hvor der igen skal arbejdes hårdt.”

I næste weekend skal vi til Tyskland, hvor vi spiller træningskamp mod Flensburg.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP