Niels Letort skifter til Aarhus Fremad

Vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi har fået en ny, erfaren midtbanespiller til Fremad. Niels Letort og Fremad har indgået en aftale, der binder 26-årige Letort til Riisvangen indtil sommeren 2023.

Letort har senest spillet i Kolding IF, men har efter de seneste to og et halvt år i klubben valgt at søge nye udfordringer. Det har han fundet i Fremad efter at have nået til enighed med trænerteamet og klubben.

”Først og fremmest vil jeg gerne finde en hel masse fodboldglæde i Fremad. Nu har jeg trænet med i en enkelt uge, og det er nemt at blive inspireret af, hvordan de unge, friske fyre gør det. Den tilgang hele klubben har til at være en professionel fodboldklub, som det jo egentlig kun er delvist, er meget inspirerende set udefra. Det emmer lidt af en speciel sjæl oppe i Aarhus Fremad samtidigt med, at der er gang i en helt vild progression. Det, synes jeg, er meget tiltrækkende. Jeg har aldrig hørt nogen sige et dårligt ord om klubben eller menneskerne, der er i den.”

Letort, som oprindeligt er fra Kolding, har en rigtig pæn fodboldbaggrund. Han spillede i sine spæde år for Kolding FC’s ungdomshold, men skiftede til Sønderjyskes ungdomsakademi, da han blev U17 spiller. Der boede han på fodboldkollegie, indtil han blev senior, hvorefter han vendte tilbage til hjemstavnen i Kolding IF, der dengang spillede i 2. division. Efter et år i Kolding skiftede Letort til FC Fredericia i 1. Division, hvor han stiftede bekendtskab med en kendt skikkelse i Fremad. Nemlig vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard. Og det er heller ikke nogen hemmelighed, at Morten har spillet en rolle i Letorts skifte.

”Jeg kender primært Morten som assistenttræner og ved, at han er en skarp analytiker. Men så har jeg også mærket på nærmeste hånd, hvordan det har været at spille imod hans hold som cheftræner to gange i den her halvsæson. Det var ikke ret sjovt at være på den anden side, så jeg ser sindssygt meget frem til at være på den rigtige side af kridtstregerne nu.”

Letort har et hav af erfaring i baggagen, som han vil kunne bidrage med. Han står noteret for hele 150 kampe i 1. division, 18 kampe i Pokalen og 50 kampe i 2. Division. Selvom Letort kun er 26 år, har han altså en del erfaring fra højt niveau at kunne byde ind med, og derfor passer han også rigtig godt ind i det udviklingsmiljø og -setup, der er i Fremad.

Letort har boet i Aarhus de sidste fem og et halvt år og studerer til daglig Økonomi og Matematik på Aarhus Universitet. Selvom Fremads setup i sig selv har været tiltalende for Letort, har både uddannelsen og byen også været faktorer, der har spillet ind i hans skifte.

”Jeg følte, Fremad var den mest optimale klub og pakkeløsning for mig. Det er et spændende miljø i rigtig god udvikling og samtidigt på et rigtig pænt fodboldniveau. Ovenikøbet er det rigtig tæt på min bopæl i forhold til de fem kvarter, jeg har lagt hver vej de sidste fem og et halvt år for at komme til træning. Det giver mig også bedre muligheder for at afslutte min uddannelse på bedst mulig vis og komme lidt i gang med den civile karriere ved siden af. Jeg ser det som helt optimalt for mig, i forhold til hvor jeg er i mit liv og fodboldkarriere. Det her med hyggebold på topniveau ser jeg som et godt næste skridt for mig at blive en del af.”

Velkommen til, Letort!

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

15:00

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP