Optakt: Stimen skal forsvares og Pokaleventyret fortsætter!

Det smukke Riisvangen får de kommende dage travlt, eftersom det skal danne rammen om to kampe på blot fem dage. Lørdag venter Thisted FC, mens Fremad Amager kommer forbi på onsdag.

Af Mathias Thomsen

Pokalturneringen har sit helt eget liv. Det fik Aarhus Fremad understreget i pokalturneringens 3. runde, hvor de solgule fra Vangen formentlig stod bag sæsonens største overraskelse, da det blev til en 4-0 sejr over Brøndby IF.

Hermed var Fremad endnu en gang at finde i bowlen, da der blev trukket lod til ottendedelsfinalerne i Sydbank Pokalen. Modstanderen blev vores ’navnebror’ fra Sjælland, Fremad Amager, som forinden havde elimineret FC Roskilde.

Historisk avancement er muligt

Fremad Amager ligger i øjeblikket på 10. pladsen i 1. Division. Sidste gang de to Fremad-mandskaber krydsede klinger var tilbage i 2016, hvor begge hold lå i 2. Division. Her trak Fremad Amager sig sejrrigt ud af begge opgør.

Det er dog et Aarhus Fremad-hold som går ind til kampen med masser af selvtillid. Ser man tilbage på pokalturneringen ind til videre, har Fremad mildest talt været suveræne. Holdet har ikke blot scoret 15 mål på tre kampe, men har også fortsat til gode at indkassere et mål.

Avancement på onsdag vil samtidig være historisk. Aarhus Fremad har i sin lange levetid aldrig formået at gå videre til kvartfinalen i pokalturneringen. Der er altså en del på spil på onsdag, og hermed stor grund til at møde op på Vangen. Billetterne kan hentes gennem dette link: https://tickets.eventbilletten.dk/events/366189/info?distributionId=179488&fbclid=IwAR1amhEo0DmepIi02z5A7nl2vmg-VQpKrejZAt8Wkdf_-xpZ6-VYSlbWJd4

Vigtig lørdagskamp på Vangen

Inden de lokale helte skal forsøge at tage et skridt videre på ”den korteste vej til Europa”, venter der en nærmest lige så vigtig kamp på lørdag, hvor Thisted FC kommer på besøg. Begge hold har en masse at spille for – Fremad skal hente point i topstriden, mens Thisted skal forsøge at spille sig i mesterskabsspillet.

Thisted FC har på trænerbænken en gammel Fremad-kending, Krzysztof Popczynski. Hans mandskab er kommet ind i en dårlig stime, med 3 nederlag i de seneste 3 kampe. Det er derfor formentlig et tændt nordjysk hold som kommer til Vangen på lørdag.

Aarhus Fremad har på den anden side ikke tabt en kamp siden 17. september, og går ind til kampen med 4 sejre i træk (inkl. Brøndby-kampen). En stime som de gul-sorte er fastsat på at fortsætte. Derudover har Fremad ikke tabt på hjemmebane siden Esbjergkampen i august måned. Der er derfor alt mulig god grund til også at støtte drengene på lørdag. Billetterne kan hentes gennem dette link: https://tickets.eventbilletten.dk/events/365152/info?distributionId=179488&fbclid=IwAR21poN6KWsv42TirU3KW3QmH_VVzb2R-LVeRi00MNX9lY65dig291Ob9Y0

Kampen mod Thisted bliver fløjtet i gang kl. 14:00 på lørdag, mens pokalkampen bliver spillet på onsdag kl. 13:30.

#DSNG

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP