Optakt: Tredjepladsen Thisted venter i vigtig kamp

Hvem: Thisted FC
Hvor: Robotize Park, ASA’s kunstanlæg – Du kan se kampen på EB+
Hvornår: Lørdag den 10. april, 12:00
Placering: 3. pladsen (33 point i 17 kampe)

Vi står overfor en stor udfordring i morgen, når vi tager imod tredjepladsen i 2. Division, Thisted. Thisted har vundet fem ud af deres syv kampe i foråret og har fået skrabet 16 point sammen, så de er i god form. Vi har stadig en sejr til gode i foråret, og vores angriber Søren Andreasen er klar over, at vi skal ud og sikre den første i morgen.

”Alle point på spil i vores kampe er efterhånden vigtige. Det vil være rigtig vigtigt med en sejr mod Thisted, og vi har gode mulighed for at få de første tre point i foråret mod dem.”

Sidst, vi mødte Thisted, var i efteråret, hvor vi måtte vende hjem med et nederlag på 1-0. Andreasen var selv med i kampen og husker holdet som fysisk stærkt, men også som et mandskab, der gerne vil spille fodbold.

”Det er et svært hold at spille imod, der både er fysisk, men som også vil spille. Det er fint til os. Det kommer til at passe os bedre end de modstandere, vi har mødt, som bare vil muscle på og spille udelukkende fysisk. Forhåbentligt kan vi få dem lidt længere frem på banen, og så vil vi også kunne gøre ondt på dem,” fortæller vores angriber.

Vi spillede sidst mod Dalum i mandags, hvor vi måtte vende hjem fra det fynske med et enkelt point. Det var en kamp, som Andreasen især husker for sine nærmest ekstreme vejrforhold.

”Det var en svær kamp. I første halvleg var der sindssygt meget modvind, så vi havde svært ved at få bolden fremad. Vi kunne ikke rigtigt strække spillet, fordi vi nærmest ikke kunne sparke den over midten på grund af blæsten. De var meget aggressive i deres spil og lagde et godt pres, så når vi prøvede at spille bolden opad, satte vi til tider os selv i nogle svære situationer.

I anden halvleg får vi overtaget – også i kraft af medvinden – og vi skaber de chancer, vi skal, men vi får bare ikke puttet den i kassen igen. Vi spiller fint, så det er det sidste, der mangler. Det er blandt andet os angribere, der skal til at være lidt skarpere.”

Kampen mod Dalum var et eksempel på den tendens, som vi har set i de første kampe i foråret. Spillet er der, men målene mangler, og det er også, hvad Søren tager med fra netop Dalum-kampen.

”Vi tager spillet med fra anden halvleg. Det spil vi egentlig har spillet i mange kampe nu, men hvor vi har manglet det sidste til at få de point, vi føler, vi har fortjent. Det er bare det, vi skal have vippet over på vores side. Så får vi også vores point og laver vores mål.”

Der er ingen tvivl om, at en start uden point nemt kan resultere i, at der kommer et pres på spillere og stab. Det er dog ikke noget, Søren føler har været i truppen, men det er klart, at holdet er sultne efter en sejr.

”Vi vil jo gerne vinde, og det er da irriterende for os, når vi ikke får de point, vi gerne har villet – også målt ud fra spil og chancer i kampene. Vi kender hinanden så godt og stoler så meget på hinanden, at vi ved, det kommer. Så jeg er ikke nervøs og føler mig egentlig heller ikke presset. Så længe vi giver det, vi har, ved vi, det sidste kommer. Vi er gode til at snakke og hjælpe hinanden både inden, under og efter træning og kamp. Selvfølgelig går vi og arbejder på tingene, og vi ser video af kampe og træning for at finde ud af, hvad vi gør forkert, men også hvad vi gør godt. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre.”

Kampen mod Dalum skulle have været den første på græs i år, men måtte på grund af vejrforholdene flyttes til kunstgræs. Kampen mod Thisted i morgen skulle også have været første i foråret på Riisvangen, men vejrguderne er ikke kommet på bedre tanker siden i mandags, så vi skal igen spille på ASA’s kunstgræsanlæg, Robotize park, hvor vi spiller lidt tidligere end normalt, klokken 12.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP