Optakt: Vi skal gentage efterårets succes mod SfB-Oure

Hvem: SfB-Oure
Hvor: Riisvangen
Hvornår: Lørdag den 8. marts, 14:00
Placering: 13. pladsen (11 point i 21 kampe)

Efter to gode derbys med de eftertragtede top 6-placeringer direkte i spil, tager vi i mod SfB-Oure på Riisvangen i morgen. Der er stadig rift om placeringerne, og hver en kamp gælder for alvor. SfB-Oure ser ud til at være en af fire nedrykkere i vores 2. division-pulje, men det er ikke ensbetydende med, at en sejr er givet. Vi har snakket med en velkendt skikkelse på Vangen, som i år har gjort comeback. Der bliver snakket om Valle-effekten på lægterne, da Mathias Valentin har startet i samtlige sejre i foråret, men Valle forholder sig stille og roligt til den påståede tendens.

”Jeg tror, det er tilfældigheder, der har gjort det. Jeg synes, vi generelt har fortjent mere i de kampe, hvor jeg har været på bænken fra start. Det har selvfølgelig været fedt, at man har kunnet bidrage til holdet, men jeg ved ikke, hvor stor en effekt der er, selvom det altid er en god statistik, og det jo er sjovest at vinde.”

Sidst vi gæstede fynboerne fra SfB-Oure i efteråret, vandt vi 4-1 efter mål af Nissen, Kirk og to af From. Valle er også klar i spyttet, da han bliver spurgt, om der forventes en sejr igen i morgen, når de kommer forbi Riisvangen.

”Vi skal have en sejr – det er der ingen tvivl om. Vi er på hjemmebane, der er tilskuere igen, og vi har brug for en sejr, hvis vi kigger på, hvor vi selv ligger i tabellen. De er et hold, som spiller frisk til, og som gerne vil spille fodbold. Selvom de ligger i den tunge ende af tabellen, skal vi selvfølgelig være klar, for ellers kan vi godt få det svært. Vi skal bare op over stepperne, for hvis vi holder igen, tror jeg, det bliver en svær kamp i morgen. Den skal have fuld skrue, og så skal vi spille på den måde, vi træner og gerne vil spille på.”

SfB-Oure ligger, som Valle selv siger det, i den tunge ende af tabellen, men de har i den forløbende uge fået ny træner, og derfor er der god sandsynlighed for, at de kommer bragende i morgen.

”Jeg tænker, de er motiveret til at vise sig frem for den nye træner og vise, de er gode nok. Så jeg tænker, de har motivation nok. Vi skal ikke tro, de ikke har noget at spille for.”

Vi har i starten af foråret bøvlet med at få retvisende resultater på plads, selvom spillet har fungeret, og det er klart, at det tager på selvtilliden. Nu har vi i de seneste to kampe, som tilmed har været derbys, fået seks point ud af seks mulige, og Valle mærker også en forskel i holdet.

”Det er bare positivt, at vi får nogle sejre. Det kan man også mærke på spillerne. Der er nogen, som har haft nogle rigtig gode oplevelser, hvilket man kan se på deres selvtillid i øjeblikket. Så det har været tiltrængt både for holdet, men også på det individuelle plan, at der har været nogle succesoplevelser. At det så er to derbys, vi har vundet, er jo bare ekstra godt. Det er jo de kampe, som er sjovest at vinde. Der er ikke nogen tvivl om det. Man har det altid ekstra dårligt dagene efter, man har tabt til en lokalrival, så det er bare sjovt at vinde de kampe.”

Stiften skrev op til VSK-kampen om Valles comeback til Fremad efter, han drog til Island i et år. Valle er naturligvis glad for at være tilbage, men det er ikke kun fodbolden, som Valle har savnet i Fremad.

”Det har været som at komme hjem igen. Jeg havde jo en tid på Island, hvor jeg ikke spillede fodbold overhovedet, så på den måde indså jeg også, hvad jeg har i Fremad, og hvor dejligt det er at spille fodbold. Så det er egentlig bare fedt at komme i gang igen. Man opbygger jo en form for sult, når man ikke spiller i et år, så det er bare dejligt at være tilbage sammen med gutterne i klubben. Jeg havde ikke de store ambitioner eller tanker om, hvorvidt det hed 2. Division eller Danmarksserie. Det handlede egentlig bare om at komme i gang med at spille noget fodbold og have det sjovt. Og så er det ligeså meget det udenfor banen, man sætter pris på, når man er væk. Man indser, hvor meget det betyder for én. Så det er ligeså stor en del af det.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP