Optakt: Vi skal til Holstebro og hente tre vigtige point hjem

Hvem: Holstebro B
Hvor: Holstebro Idrætspark
Hvornår: Mandag den 24. maj, 13:00
Placering: 14. pladsen (10 point i 23 kampe)

Vi lakker mod enden af sæsonen, og lige nu har vi kurs mod en vigtig top 6-placering. Den kurs skal vedligeholdes, og det bliver den med tre point mod Holstebro i morgen. Holstebro ligger i bunden af rækken, og der er ikke noget placeringsmæssigt at spille om for deres vedkommende. Tre point er dog ikke givet, ifølge vores youngster Emil Junge, som på trods af tabelstillingen ser Holstebro som et kompetent hold.

”Ud fra hvad jeg har set, er det et forholdsvis fysisk hold, som godt kan finde på at stille sig ned og generelt stå dybt i banen. Det er noget, vi kan få svært ved at åbne op for. Vi har haft lidt problemer mod den type hold, som gerne stiller sig ned, afventer og så kører på omstillinger. Så det er noget, vi er forberedt på i forhold til kampen, men også noget vi er blevet bedre til. Vi har nok haft lettere ved det mod nogle af de modstandere, som også gerne selv har vil tage initiativ med bolden.”

Vi mødte Holstebro som et af de første hold i september i efteråret, hvilket endte med at være en dramatisk affære. Et sammenstød der krævede ambulancehjælp, et sent selvmål, og en scoring dybt inde i overtiden til 2-1 af Kirk stod tilbage efter anden kamp i sæsonen på Riisvangen. Selvom situationen for begge hold er anderledes i dag, bliver der ikke sparret på noget fra vores side i morgen.

”Det er en kamp, vi skal tage meget seriøst. Den er meget vigtig i forhold til top 6-placeringen. Jeg tror ikke, det har den store effekt, at de ligger, som de gør. De kommer stadig ud og giver alt, hvad de har. Det er klart, de måske ikke har samme motivation, som hvis de også spillede om at komme i top 6, men jeg tror stadig, de kommer ud og spiller for at vinde.”

Junge kom til i februar og er stadig ny spiller på holdet. Om en måneds tid får han sin studentereksamen i Silkeborg, og det er klart, der har været mange bolde i luften for hans vedkommende. Foråret har dog ifølge Emil selv været en god tid, hvor han er blevet mere og mere integreret på holdet.

”Det har været en sindssyg fed tid indtil videre. Der er et vildt fællesskab omkring holdet, og jeg er blevet taget godt imod af alle spillere, stab, trænere og folk omkring klubben. Jeg føler så småt, at jeg begynder at finde mig rigtig godt tilpas oppe på Vangen og begynder at finde mit spil og min plads på holdet.”

Da Junge kom til, havde han ikke prøvet kræfter med seniorfodbolden, og det har naturligvis været en omvæltning for vores 19-årige nr. 2. Det er en omvæltning, som har været positivt, og som vores unge back har taget imod med åbne arme.

”Det har været en sindssyg fed overgang at komme op og få en masse erfaring med seniorfodbold og lære hele det game, der er omkring seniorfodbold. Også aspekter som vigtigheden af pointene hver weekend, og betydningen det har.”

Vi har inden i morgen vundet vores fire sidste kampe, og der er efterhånden tale om en stime. Junge holder hovedet koldt, men tør godt gå med til at sige, vi er brandvarme for tiden.

”Jeg synes, vores angrebsspil er ved at fungere meget bedre end i starten af foråret. Vi scorer en del mål, specielt på hjemmebane, og det har været rigtig fedt, at vi kan give tilskuerne de her mål og oplevelser med sejre. Jeg synes generelt, at det er helt vildt at få tilskuere tilbage på Vangen. Det har været vigtigt for holdet at få noget støtte, der kan mærkes.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP