Søren Bugge skriver kontrakt med Fremad til 2023

Åh Bugge, Bugge, Bugge, hey! Bugge har bundet sig til klubben i to år frem til sommeren 2023, og det er en aftale, som for både Bugge og Fremad er kærkommen.

”Jeg er glad for at komme på kontrakt. Det er en anerkendelse, et klap på skulderen, der fortæller, at jeg gør noget rigtigt og gør det godt, så det er dejligt. Men det er jo ikke, fordi det kommer til at ændre så meget andet, end at man har mere ro på i forhold til, hvor man skal være de næste par år. Det giver en god ro, og det gør, jeg kan arbejde fokuseret med nogle ting og udvikle mig og mit spil endnu mere.”

Sidste sommer kom en håndfuld spillere på kontrakt for første gang i en lang årrække i Fremad. Bugge var ikke i blandt, og selvom man som fodboldspiller naturligvis sigter efter og gerne vil være på kontrakt, var det ikke verdens undergang, men gav tværtimod vores 21-årige kulturbærer noget at hige efter. Nu er Bugge nået i mål med at få netop den kontrakt, men det ændrer ikke Bugges forpligtigelse til sig selv eller klubben, fortæller han.

”Jeg har været på kontrakt før i AGF, og jeg har prøvet ikke at være på kontrakt, så jeg har været på begge sider, og det har aldrig ændret noget. Lige meget hvad, giver jeg 100 procent og vil altid gå efter at udvikle mig og gøre mit bedste. At jeg er kommet på kontrakt giver mig måske mere ansvar, som helt sikkert følger med, og det gør bare, jeg kan udvikle mig endnu mere, fordi der måske er større forventninger til mig. Jeg ser det kun som en positiv ting.”

Bugge kom til Aarhus Fremad direkte efter, han var færdig med at være U-spiller i AGF’s ungdomsrækker for to år siden. Det har været en omvæltning, der var anderledes, end hvad Bugge havde forestillet sig, men det har samtidigt resulteret i en udvikling, der kun har kommet ham til gode.

”Jeg har gennemgået en stor udvikling. Seniorfodbold overraskede mig på, hvor højt niveauet egentlig er. Jeg havde måske nogle forventninger og tanker om sig selv, da jeg kom fra AGF’s U19-hold og troede, at jeg nu helt sikkert gik ind og erobrede hele 2. division, hvilket jeg måske bare ikke gjorde. Det har helt sikkert gjort, jeg har været nødt til at arbejde ekstra for det og vende mig til senior- og 2.divisionsfodbold. Det er mere fysisk, og det er nogle erfarne herrer, der er i divisionen. Jeg synes helt sikkert, jeg er gennemgået en udvikling, hvor jeg er begyndt at vende mig mere til 2. division og føler mig mere tryg på banen. Mere konkret så har jeg udviklet meget af mit offensive spil – især det seneste år under Morten, hvor jeg er kommet i flere offensive positioner, som helt sikkert har bygget på mit spil, hvorimod jeg før i tiden ofte mere var en klassisk defensiv midt. Det hænger også sammen med den spilfilosofi, vi har, hvor vi gerne vil have bolden meget, og det er jeg utroligt glad for.”

Modgang er en tilstand, de fleste fodboldspillere kommer til at være i på et tidspunkt i deres karriere. I mange tilfælde kan modgangen dog have en positiv effekt, og det må Bugge erkende, det har haft for sin egen udvikling både som spiller, men også som menneske.

”Jeg er sikker på, det har haft en stor betydning for min udvikling. Før i tiden var jeg vant til, at der ikke var sindssyg meget kamp om pladserne, og det må man bare sige, der er i vores trup. Vi har en fantastisk trup, hvor der er kamp om alle pladser. Det har gjort, jeg har været nødt til at bygge på og kæmpe for det, træne, spille godt og udvikle nogle områder i mit spil, jeg måske ikke havde fokus på før. Så jeg ser det kun som en positiv ting at få den her modgang. Det har medført, man har skullet kræve noget mere af sig selv.”

”Derudover har jeg fået oparbejdet en større modenhed. Både som menneske, men også som spiller. Den modgang, jeg har haft, har givet anledning til refleksion over, hvad jeg skal bygge på, hvor jeg måske mangler noget i forhold til andre og divisionen. De to ting, tror jeg, hænger godt sammen. Det tror jeg ikke, jeg havde fået på samme måde, hvis jeg var gået direkte ind i start 11-eren og blevet en bærende kraft fra start af. Jeg har haft mange snakke med både min tidligere træner Morten Mølkjær, men selvfølgelig også Morten Dahm Kjærgaard om nogle mentale ting, jeg har skullet arbejde med, som jeg føler, jeg er ved at have godt styr på og fået udbygget meget.”

Nu gælder det for Bugge om at knokle på og videre udvikle sig, så han kan blive den bærende kraft, han havde en forestilling om, han skulle gå direkte ind og være, da han kom til Fremad.

”Mit mål er at bide mig 100 procent fast i startopstillingen og samtidigt få mere og mere ansvar. Men også bare at tage mere ansvar både på og udenfor banen. Inde på banen kunne det fx være kommunikativt, kræve mere af mine medspillere, men også udenfor banen hvor det handler om at bære kulturen og være med til at bibeholde og skabe et godt træningsmiljø, som jeg i forvejen synes, vi har. Men at bringe de værdier, som Fremad står for, videre. Værdier, som tiltaler mig meget og betyder meget for klubben, folk omkring og vores fans. Danmarks bedste fans.”

Bugge har spillet 51 kampe i Fremad og scoret et enkelt mål. Han garanterer dog, at der kommer flere mål på kontoen.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP