Aarhus Fremad tilknytter stopper-talent

Wilhelm Aksel Stage Olesen, har fået sin første senior-aftale på plads. Den tidligere VB-spiller skal slå sine folder på Riisvangen.

Af Mathias Dueholm

De trofaste Fremad-tilhængere kan godt begynde at arbejde på at udvide repertoiret af slagsange. Der er nemlig en ny spiller, som i den kommende sæson skal bære de sorte og gule striber. Wilhelm Aksel Stage Olesen er navnet, og den kun 19-årige stopper er kommet for at kæmpe for at veksle den foreløbige aftale til en kontrakt.

Wilhelm trådte sine barnesko i Fredericia, og blev som ungdomsspiller skolet i FC Fredericias ungdomsafdeling. Her opstod kendskabet til Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, som på daværende tidspunkt også var en del af organisationen i FC Fredericia.

I forbindelse med et efterskoleophold på Vejle Idrætsefterskole røg spillercertifikatet dog til Vejle Boldklub, som siden havde fornøjelsen af forsvarsspilleren de følgende fire år. Fire år, hvor Wilhelm sideløbende tog en gymnasial uddannelse i hjembyen.

”Da jeg gik på VIES (Vejle Idrætsefterskole, red.) var det oplagt at spille i Vejle Boldklub. Jeg spillede derfor U16 Liga 1 i VB det første år. Et år, der udviklede mig meget, hvilket betød, at jeg var parat til at gøre mig gældende på U17 Liga-holdet i sæsonen efter,” fortæller Wilhelm om sin vej mod sit første ophold som seniorspiller.

Efter et par lunkne år, hvor også en pandemi forstyrrede fodboldklubbernes rytme, havde Wilhelm et suverænt år som andetårs-U19-spiller. Her blev han en profil på VB’s Liga-hold.

Den nyudklækkede student havde dog ikke nogen fremtid i Nørreskoven, og derfor gik jagten ind på en klub i divisionerne. Og det er her det gamle kendskab Morten Dahm Kjærgaard og Wilhelm imellem, kommer ind i billedet.

”Morten kontaktede mig i foråret og fortalte mig, at han havde fulgt mig i årene efter vores fælles tid i FC Fredericia. Jeg mødtes så med ham og Martin (Mikkelsen, red) og blev hurtigt klar over, at Fremad er en klub med store ambitioner, der ønsker at spille god, teknisk og offensiv fodbold – noget jeg kan genkende mig selv i,” siger Wilhelm Olesen.

Den nyslåede Fremad-kriger beskriver sig selv som en alsidig forsvarsspiller, der kan varetage alle positioner i en bagkæde. Derudover er han en fremadtænkende forsvarer, der udmærker sig ved en god positioneringsevne og høj spilintelligens.

Ambitionen for den kommende sæson er for Wilhelm Olesen klar:

”På det personlige plan ønsker jeg at gøre mig gældende på divisionsholdet. Det er en stærk trup, men målet er på sigt at blive en fast del af truppen til kampene i 2. Division. Jeg synes vi har spillerne og mentaliteten til at være en del af oprykningsspillet i 2. Division.”

Wilhelm har allerede fået sin uofficielle ilddåb som Fremad-spiller, da han kom på banen i anden halvleg i testkampen mod Flensburg forleden. En kamp, som Fremad i øvrigt vandt med 3-0.

Flere nyheder

Næste kamp

18:30

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP