Tak for alt, Nissen

I 2018 hev Morten Mølkjær fat i Ringkøbing IF’s angriber. Der skulle en ny mand til oppe foran – én med mål i støvlerne. Mølkjær og Rune Dall havde udset sig Christian Nissen. Nissen havde på det tidspunkt både gjort sig godt til i 1. og 2. division, hvor han blandt andet tilbragte tre år i landets anden bedste række med FC Fredericia. Fremads nye nr. 7 skulle score mål. Og det kom han til.

”Jeg havde haft mig nogle gode snakke med Mølle, og derefter var det en meget nem beslutning at tage. Jeg havde netop overstået en god sæson i Ringkøbing, hvor jeg lavede en del mål i oprykningsspillet. Ud over målene så bragte jeg nok også en vindermentalitet, hvor jeg stillede høje krav til mig selv og mine medspillere. Fremad havde jo et super hold bestående af en masse gode spillere i Stankovic, Damme, Ebbo, Ullum, Torp, Frandsen og mange flere, men der var ikke lige den type som mig, der kunne gå grædende ind fra træning eller komme op at toppes med Ullum dagen før første turneringskamp, hvis ikke jeg vandt til træning. Selvom jeg var en lidt anden type, blev jeg alligevel lynhurtigt integreret i Fremad, hvilket skyldes, at de gode fodboldspillere også var fantastiske kammerater. Begge dele gjorde, holdet havde et kæmpe potentiale. Det fik mig ret tidligt til at sige til en af mine holdkammerater og nu gode ven: ’vi skal rykke op i år’. Han grinte bare af mig, men da vi havde spillet den første halvsæson, omtalte flere os som en ’dark horse’ til en af oprykningspladserne.”

Spol tiden tre år frem fra år 2018, og tilbage står en stor tid på Riisvangen for Christian Nissen. En stor tid, der naturligvis, qua fodboldens natur, har budt på rutsjebaneturer. Nissen må i dag vedmodigt lægge fodboldstøvlerne på hylden for nu, da hans skadeshistorik fra sin tid i FC Fredericia i foråret hjemsøger ham.

”Fysisk kan jeg simpelthen ikke spille,” fortæller han.

Nissen blev i sin tid i FC Fredericia ramt af sportsbrok, som han også blev opereret for, men i starten af 2021 skulle skaden vende tilbage. Det seneste år har generelt set ikke været en dans på roser for 27-årige Nissen. Sæsonen startede fint ud, men en ankelskade tvang først Nissen ud på sidelinjen allerede i efteråret 2020.

”Da vi startede op sidste sommer, gik det super fint, indtil jeg blev ramt af ankelskaden. Der begynder det at dykke, men foråret har absolut været mit lavpunkt, hvor jeg slet ikke kunne lave noget og måtte se til på sidelinjen, som jeg gør endnu. Havde jeg været det foruden? Ja, nok egentlig. Kan jeg gøre noget ved det? Nej. Jeg ville gerne have, det var sluttet anderledes, men sådan er det jo. Som Damme plejer at sige, det skal nok gå.”

Skaden har ikke forløst sig, og i dag må Nissen se realiteten i øjnene. Den går ikke længere – for nu i hvert fald.

”Det er svært. Især ikke at komme på Riisvangen i samme grad og forbindelse, som jeg har plejet. Det er ikke bare det at spille fodbold. Der er en masse af mine gode kammerater i klubben, som jeg ikke kommer til at se i samme omfang. Den del kommer jeg til at savne helt vildt.”

En anden mand, som er ked af at se Nissen lægge støvlerne på hylden, er vores direktør, Lars Kruse.

”Det en stor profil, vi siger farvel til. Nissen var en af de første, der varslede en ny tid i Fremad. Han kom med et rigtig fint CV og valgte at spille i Fremad på grund af den udvikling, vi kunne give ham, den klub vi er, og de folk, der er omkring klubben versus muligheden for at kunne have fået kroner og øre ud af det et andet sted. Det er jeg stolt af, han gjorde i sin tid. Han har tilmed været en fantastisk spiller på banen, som supporterne har nydt. Nissen er et rigtig godt eksempel på, at vi gerne tager studerende ind og også gerne hjælper dem videre i deres liv. Det er jo ingen hemmelighed, at Nissen er endt med at få et rigtig fint job ved en af vores gode sponsorer og samarbejdspartnere. Det er ærgerligt, han ikke selv får lov til at bestemme, at han skal stoppe, men hans krop gør det, før hjernen vil, og det håber jeg, han kommer overens med. Jeg tror, Nissen er en mand, der har en flot karriere foran sig i det, han nu skal til at i gang med. Og så håber jeg, at vi stadig får ham at se i klubben i et eller andet format i fremtiden,” fortæller Lars

Trods den sørgemodige, men nødvendige beslutning, kan Nissen se tilbage på en tid fyldt med gode minder. Som sagt vil en fodboldkarriere altid bestå af op- og nedture – nogle gange det ene mere end det andet. Nissen kan heldigvis se tilbage på et hav af fantastiske minder. Nogen, der stikker mere ud end andre.

”Sidste sæson er jo et kæmpe lyspunkt i min karriere. Den var super fed først med en fantastisk efterårssæson, hvor vi lå 1’er ved vinterpausen og havde spillet nogle vilde kampe som mod Brabrand på hjemmebane og i slutspillet, hvor vi skulle vinde alt og stadig håbe på, der gik lidt tynd mave i konkurrenterne. Midt i en corona-nedlukket verden, skabte vi en kæmpe tro på os selv, og at vi kunne gøre det ’umulige’ og rykke op i 1. division, selvom vi kun havde seks kampe til at hente seks point. De 10 sekunder under Frem-kampen, hvor tiden stod stille, fordi vi troede, Jammerbugt havde scoret, var jo for sindssyge. Det var så fedt! Men vi rykkede jo desværre ikke op, da vi manglede fire mål. Efter Frem-kampen var jeg helt nede i kælderen, men der dukkede den samme holdkammerat op igen og sagde, at der var ingen grund til at være ked af det, for det var jo fantastisk, det vi trods alt havde opnået. Og det havde han jo helt ret i, fordi det viste den vilde, vilde udvikling, som klubben gik igennem over de to sæsoner. I dag er det nok det, jeg er allermest stolt af ved min Fremad tid. Den enkeltstående kamp, der dog står klarest fra min Fremad-tid, er sidste kamp i efteråret i 2019 mod Brabrand. Jeg tror, det er den sidste kamp, Mølle var der,” siger Nissen.

Derby della vice capitale byder som regel på mindeværdige opgør. Nogle af dem dog mere end andre. I sidste kamp i efteråret i 2019 var målet at få 1000 på Vangen. Det fik vi – og mere til. Historien bag kampen starter allerede i en af de første kampe, Nissen spiller i Fremad, hvor vi skulle en tur til Vejgaard i pokalturneringen.

”Jeg tror, jeg har spillet en eller to turneringskampe inden og scoret i begge. Vi ryger i straffe, og man vil jo tænke, at det er oplagt, den nye angriber sparker en af dem. Det turde jeg ikke. Jeg måtte sige, jeg ikke kunne. Jeg har haft lidt i karrieren med straffespark, hvor det ikke har været super godt. Spol tiden frem til slut 2019, hvor vi møder Brabrand. Jeg scorede på to af dem i den kamp, og når jeg tænker tilbage nu, så er det noget af det, jeg er mest glad og stolt over. De to scoringer på straffe i den kamp. Det var så fed en kulisse, og så siger det noget om den udvikling, jeg gik igennem personligt i løbet af det halvandet år, hvor jeg voksede og pludselig var et sted, hvor jeg godt kunne sparke de to straffe foran en pakket Vangen og fandt mig tilpas i det.”

Nissen rækker knap to meter i højde, og selvom man ikke skulle tro, det var muligt, så voksede han yderligere i sin tid i klubben. Kampen symboliserer netop det, fortæller han. Nissen scorede ovenikøbet yderligere et mål i kampen mod Brabrand og kunne gå på vinterpausen med et hattrick i baggagen.

Efter vinterpausen fik Fremad ny træner i form af Morten Dahm Kjærgaard. Selvom Nissen har været glad for den nye Morten, så ramte det ham, at han skulle sige farvel til Mølkjær, som hentede ham til.

”Det var lidt hårdt, fordi det var jo Morten ’bindestreg’ guttermand, der havde hentet mig til klubben. Så jeg synes helt naturligt, at den sved lidt, fordi jeg jo var glad for ham. Det samme med Rune Dall, som smuttede sidste sommer. Det var jeg personligt rigtig ked af, fordi jeg havde det så godt med ham. De skal begge have et stort tak for at netop hente mig til og for den tid, vi havde sammen i klubben.”

Men det er ikke kun de to tidligere trænere, der skal have en tak. Især et hvis team i klubben, er Nissen taknemmelig for at have været omgivet af.

”Alle vores dejlige skønne holdledere skal have et kæmpe tak for alt det arbejde, de har gjort for klubben og mig selv. Jeg ved, jeg har været lidt vanskelig med diverse strømper og det ene og andet. De skal ikke være for lange, på et tidspunkt også hullet, og jeg ved de har løbet frem og tilbage og klippet og tapet dem. Jeg er mega glad for dem. Jeg kommer virkelig til at savne dem. Men alle skal have et kæmpe tak. Alle der har været omkring trænerteamet, fysser, alle spillerne, modstandere og dommere. Også en kæmpe tak til de mange fantastiske fans og mennesker, jeg har mødt igennem Fremad. Det har været en kæmpe fornøjelse.”

Sidste år blev Nissen færdiguddannet jurist, og han er i dag advokatfuldmægtig ved Gorissen Federspiel med henblik på at blive advokat.

Nissen sluttede 19/20-sæsonen af med 20 træffere i 24 kampe, og man må sige, at vores vokale spids sluttede sin sidste fuldbyrdede sæson af i stor stil. Tak for alt, Nissen. Vi kommer til at savne dig.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP