Tilfreds Fremad-anfører: – Et super efterår

Alle efterårets kampe i 2. Division er blevet afviklet, og det efterlader Aarhus Fremad på rækkens dukseplads. Holdets anfører, Emil Hauge, ser med stolthed tilbage på en god halvsæson.

Af Mathias Thomsen & Mathias Dueholm
Foto af vildmedfoto.dk

På den kølige lørdag eftermiddag, den 19. november, fløjtede Benjamin Seferovic opgøret mellem HIK og Aarhus Fremad af. Ud over at have tilendebragt kampen, der i øvrigt sluttede med en 3-1-sejr til det gæstende Fremad-hold, var det også afslutningen på efterårssæsonen for aarhusianernes vedkommende. En halvsæson, der har budt på mange stærke præstationer af Riisvangens helte, og som endda efterlader Aarhus Fremad på førstepladsen inden foråret byder på de sidste seks kampe i grundspillet og selvfølgelig det spændende slutspil, hvor Fremad er tæt på at være matematisk sikret en plads i det gode selskab.

På den travle midtbane hos Aarhus Fremad har anfører Emil Hauge troligt svunget taktstokken. Han er naturligvis godt tilfreds med sæsonens forløb indtil videre, men først vil han rose den imponerende opbakning, holdet fik i den sidste kamp i Hellerup mod HIK.

”Det var sindssygt fedt. Vi blev overrasket, da vi så, hvor mange Fremad-trøjer der var, det var jo næsten som at være på hjemmebane,” siger Emil Hauge.

Sejren over HIK var den syvende i træk i betydende kampe, og det er da også nye toner hos Aarhus Fremad, at man formår at præstere så stabilt.

”Vi har formået at ramme det niveau, vi hele har vidst, at vi havde. Men vi har tidligere ikke lykkedes med at ramme det over så lang en periode. Førhen har vi kunnet levere det i et par kampe i træk, hvis vi var rigtig gode, men at vi har været så gode i så lang tid – det er første gang i min tid i klubben,” siger Emil Hauge.

Når kaptajnen skal knytte et par ord på efterårssæsonen som helhed, er det med en slet skjult begejstring.

”Det har været mere end godkendt, må man sige. Alt i alt har det været et super efterår med meget få dårlige præstationer,” fortæller Emil Hauge, inden han prompte beretter om efterårets højdepunkt:

”Det må være Brøndby-kampen. Den var sindssygt fed at være en del af. At der var så god stemning på ”Vangen”, at vi spillede en god kamp, og at vi fik et godt resultat, det er svært at toppe.”

Stillingen i 2. Division ved vinterpausen. Grafik er taget fra bold.dk

2. Divisions sidste halvdel indledes lørdag den 11. marts, når akademikerne fra AB kommer til Riisvangen. Inden da er sæsonen dog allerede skudt i gang for Fremads vedkommende med en særdeles interessant pokalkamp.

Det er som bekendt ingen ringere end Superligaens tophold, FC Nordsjælland, der kommer til det nordlige Aarhus for at dyste i pokalturneringens kvartfinale. Formentlig i april finder returopgøret sted i Farum.

Aarhus Fremads vej til kvartfinalen har været brolagt med AIA/Tranbjerg, Varde, Brøndby og Fremad Amager, som alle er blevet elimineret, og Aarhus Fremad kan derfor bryste sig af at være nået længere i turneringen, end klubben nogensinde før har været.

Emil Hauge ser frem til et spændende forår, hvor det for Aarhus Fremad handler om at holde snuden i sporet.

”Vi skal fortsætte med det, som vi har gjort indtil nu. Op til HIK-kampen blev der lagt vægt på, at det her ikke er slutningen, men at vi efter jul skal fortsætte med meget af det samme. Jeg tror, at hvis vi kan det, er vi også med i kampen om oprykning, men jeg tror det bliver svært. Selvom vi har vundet fem kampe i streg (i 2. Division, red.) kan man se, at det stadig er helt tæt i toppen. Målet er selvfølgelig, at vi skal ud og levere lige så gode præstationer som hidtil, og så må vi se, hvad det kan føre til.”

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP