Optakt: Vi gæster FC Sydvest i forårets første kamp

Hvem: FC Sydvest 05 Tønder

Hvornår: Lørdag den 13. marts

Hvor: Løgumkloster Kunstgræsbane – kampen kan ses på Ekstra Bladet +

Placering: 9. pladsen (15 point i 13 kampe)

Forårets første point er på spil, når vi i morgen skal til Løgumkloster i forsøg på at starte forårssæsonen godt af mod FC Sydvest.

Efteråret blev sluttet af på mindeværdig vis, da vi slog Middelfart 4-3, efter Esben Lauridsen scorede mod sin gamle klub i tillægstiden. Holdet skal nu ud ud og fortsætte de takter, som de sluttede efteråret af på. I sidste weekend led vi godt nok nederlag til netop Middelfart, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke har været gode forberedelser i opstarten, mener vores assistenttræner Mathias Damgaard.

– Det har været en super opstart. Vi har trænet godt, vi har været ekstremt skarpe i at udvikle på de ting, vi synes, er de rigtige, for at vi kan vinde fodboldkampe over tid. Spillerne har taget tingene til sig og bygget videre på fra efteråret af, fortæller han.

I opstarten har det budt på en række modstandere fra henholdsvis Superligaen og 1. Division, og niveauet har været højt.

– Det har været fedt at kunne måle sig med højere rangerede hold her i opstarten, som virkelig har kunnet presse os, hvilket har været en god udfordring for vores spillestil. Vi skal hele tiden blive dygtigere til at udvikle vores spillestil, fordi det er den måde, vi mener, vi kan vinde flest fodboldkampe på over tid, siger Damgaard  

FC Sydvest tog allerede hul på deres forår i sidste weekend, hvor de tabte 0-1 hjemme til Thisted, og de har nu spillet 13 kampe ligesom os. Sidste gang, vi mødte dem, var i 6. spillerunde i starten af oktober, hvor vi vandt 4-0 på mål af Marvin, Andreasen og Kirchheiner-brødrene. Sydvest er helt sikkert sultne efter en sejr lørdag, men Damgaard er optimistisk.

– Vi har mødt god modstand, som har gjort os skarpe og fået os op i tempo, så vi er helt sikkert klar til at tage mod udfordringen fra Sydvest. Vi havde fornøjelsen af at møde dem og vinde på hjemmebane sidst, og jeg kunne forestille mig, det bliver noget af det samme billede på kampen, hvor vi gerne vil have kontrol og gerne vil presse dem ned, så de tænker forsvar og ikke angreb. Vi skal bygge videre på vores stil og vores tro på at vinde fodboldkampe. Og så er jeg sikker på, det nok skal lykkes, hvis vi gør vores ting.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

18:30

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP