2-0 sejr sender Fremad videre i pokalen

En 2-0 sejr var nok til at sende Aarhus Fremad videre i pokalturneringen, hvor modstanderen var et tændt Varde IF-mandskab.

Af Mathias Thomsen

Tirsdag trådte Aarhus Fremad ind i Sydbank Pokalens 2. runde, hvor turen gik til Vestkysten og Danmarksserieklubben, Varde IF.

Varde IF har ikke haft den bedste start på sæsonen, men det var ikke til at se på spillerne, som gav Aarhusianerne kamp til stregen. Selv gik Fremad ind til kampen på baggrund af et snævert nederlag i weekendens 2. Divisionskamp mod oprykningsfavoritterne fra EfB, og var derfor opsatte på at komme tilbage på sejrskurs.

Til dagens kamp havde cheftræner Morten Dahm Kjærgaard rystet posen, hvor der var hele ni nye i startopstillingen i forhold weekendens kamp. To af de nye var Frederik Nørgaard og Jeppe Hansen, der begge endte med at få en afgørende rolle i kampen.

De mange nye i startopstillingen havde dog ikke den store indflydelse på de sort-gules spil, som generelt flød godt og førte til flere fine chancer.

Ind ville bolden dog ikke, og ved stillingen 0-0 var Varde IF ved at bringe sig foran, hvis ikke det havde været for en kanon redning af Frederik Nørgaard.

Kort før pausen kom det forløsende mål dog. Fremad spiller den tålmodigt op ad højre side, hvorefter et hårdt indlæg rammer Jeppe Hansen ved den forreste stolpe, som med en bred inderside putter den ind i netmaskerne. Det var Jeppes første mål siden han kom tilbage.

Varde mistede aldrig modet og kæmpede bravt kampen i gennem, hvilket efter kampen også blev anerkendt af Fremads forsvarskrumtap, Mathias Damgaard.

”Generelt må man bare rose deres gå-på-mod. Vi mødte et Varde-hold, som var meget tændte- og opsatte på at skabe overraskelsen”, sagde Mathias Damgaard

Det var dog Aarhus Fremad, som i dommerens tillægstid kunne fordoble føringen. Her var det indskiftede Søren Andreasen, der med en sikker inderside kunne lave sit fjerde mål i sæsonen.

Det var også en tilfreds Mathias Damgaard efter kampen, hvor han stod tilbage med en god følelse.

”Det er bare fedt at være videre til næste runde, og vi glæder os til at se vores næste modstander”.

Lodtrækning til 3. runde i Sydbank Pokalen er d. 7. september, mens Aarhus Fremads næste kamp er ude mod FC Roskilde på lørdag kl. 14

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP