Anfører, Emil Hauge, forlænger kontrakten med et år

Emil Hauge har fået et år yderligere skrevet på kontrakten, så den nu strækker sig frem til sommeren 2023. Emil Hauge bliver den sjette spiller, der for nyligt har fået en forlængelse. Vores midtbanespiller med tre lunger var en af de første, der kom på kontrakt sidste sommer, og igen har klubben ikke tøvet med at sørge for, at vi får Hauge at nyde mindst to år endnu.

”Forlængelsen betyder en del for mig. Det er et tegn på, at trænerne tror på mig. Men også Lars – at han tror stadig på det, vi har gang i oppe i Fremad og gider lægge penge i det lidt endnu. Det er bare et kæmpe skulderklap i forhold til, at man gør noget rigtigt. Jeg er egentlig færdig med studiet her til sommer, og det var også der, min oprindelige kontrakt løb til. Jeg skulle lige overveje, om det havde noget at sige, og om jeg skulle hjem til Fyn bagefter, men det er ikke, fordi jeg tænker, jeg skal det lige med det samme, så det var egentlig ikke nogen svær beslutning at skulle tage om at forlænge.”

25-årige Emil Hauge kom til Fremad i januar 2018, og som tiden er skredet, er han blevet mere og mere uundværlig for vores hold. Det blev for alvor cementeret, da han i sommer, efter Ullums farvel, fik tildelt anførerbindet og rygnummeret 10, som der har været tradition for følger med. Den nye rolle som anfører faldt måske ikke 100 procent naturligt til Hauge, men som han fortæller, så er det en rolle, som han med tiden siden har fundet sig godt tilpas i.

”Det har været lidt blandet at blive anfører, fordi resultaterne ikke har været så meget med os. Det har jeg godt har kunnet mærke på mig selv. Det er som om, resultaterne har tynget mig mere, end hvad de ville, hvis jeg ikke var anfører. Jeg ved ikke, om det kun handler om, at jeg løber rundt med bindet, eller det er, fordi jeg generelt har fået en større rolle på holdet, men i hvert fald synes jeg, at man har kunnet mærke, det betyder noget ekstra. Så de sidste par kampe, hvor vi har vundet, har også været meget befriende og lidt fjernet noget pres. Jeg har både snakket med Morten og et par af de andre spillere, og det er kun et pres, man lægger på sig selv. Det er ikke, fordi der er alle mulige andre, der tænker over presset på mig – det kommer mest indefra.”

”Der har været en tilvænningsperiode. Pludselig står jeg forrest i køen, når vi løber på banen, jeg trækker lod, og jeg siger et par ord lige inden kampstart, når vi står i cirklen. Det ligger måske ikke så naturligt til mig at skulle råbe højt osv., men det har egentlig været okay. Jeg tror også, de andre ved, at det har og stadig er en læreperiode for mig, men det har været meget godt, og jeg føler, jeg er ved at være tilpas i rollen. Vi har heldigvis et hold, hvor folk er gode til at tage ansvar for, at tingene bliver gjort ordentligt, så det er ikke, fordi jeg skal løbe hver kamp og råbe folk op og bede dem om at komme i gang. Det er de gode til at gøre selv, og det tænker jeg er på grund af den kultur, der er i Fremad.”

Emil Hauge har været i Fremad i nu 3 år og 9 måneder, og han står noteret for 95 kampe og 11 mål.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP