DS vandt første kamp i det nye år

Første turneringskamp i 2022 for DS – Nye trøjer, ny sponsor, nyt system og ny spiller funklede

Vores DS-hold spillede i weekenden første turneringskamp, da Fremad på Asa’s kunstgræsbane var værter for kampen mod TPI. Premierer er altid specielt og der var på forhånd også lagt op til en spændende kamp, da gæsterne før denne runde var to point efter Fremad i tabellen. TPI var tilmed ubesejret i 2022, hvor de har præsteret nogle flotte træningskampe med sejre over hold som Dalum og Marienlyst. Det lavede Fremad om på, da man lørdag besejrede holdet fra Odense med 2-1. Vi har fået en snak med cheftræner Jacob Eichner om kampen:

”Jeg synes vi vinder kampen fortjent. Vi havde forberedt os godt på dem og holdt os til de aftaler vi på forhånd havde lavet. TPI er et godt hold, når de får store rum at løbe i, da de har god fart i deres offensiv og nogle dygtige individualister. Derfor vidste vi, hvor vi skulle give plads og det gjorde, at vi kampen igennem var i god kontrol defensivt. Vi skaber selv 5-6 rigtig store chancer og scorer to rigtig flotte mål. Deres mål kommer efter et godt spark udefra, som er svært at gardere sig mod. Derudover holder vi dem på et minimum af chancer”.

Eichner var derfor overordnet godt tilfreds med præstationen men også opmærksom på, at der er områder hvor holdet gerne vil forbedre sig: ”En premierekamp har altid lidt en speciel nerve, men vi får godt fat fra kampens start og før TPI overhovedet har rørt bolden har vi skabt vores første chance i et angreb, direkte afspejlet i det vi har arbejdet med i opstarten. Vi har arbejdet meget med vores struktur, både med og uden bold og vi får sat nogle rigtig gode angreb sammen de første 30-35 minutter. Herefter mister vi momentum og får ikke holdt godt nok fast i bolden, hvorfor TPI kommer bedre med. I anden halvleg er vi rigtig godt tilfredse med vores defensive struktur og parathed, men vi er ikke tilfredse med vores eget spil på bolden, hvor vi har højere forventninger til os selv. Her mangler vi både fysisk og mentalt overskud til at træffe gode beslutninger på bolden. Det må vi arbejde med. Dog skaber vi i anden halvleg alligevel rigtig store chancer for at lukke kampen, så der er masser af positive ting at tage med, samtidig med at vi også skal lære af kampen”.

DS-holdet har i opstarten fået skærpet konkurrencen i truppen yderligere, hvilket har gjort holdet stærkere. Det var da også én af de nye der fik en hovedrolle denne weekend, da vores nye angriber Tais Hansen, som er kommet fra Fuglebakken, lavede to flotte mål og i det hele taget spillede en rigtig god kamp. Udover Tais er bl.a. kommet Behrem Rizvic fra Vejgaard som startede op ved DS og nu har været med i de første tre turneringskampe for 2. div og Elias Jønsson fra AGF, som også var med 2. div i Hellerup i weekenden. Derudover er Christian Lauenborg vendt hjem fra USA, Jesper Steendahl er kommet til fra Randers Freja og Frederik Buur er kommet i gang igen efter en pause pga. arbejde. Buur startede inde i weekenden og havde en fod med i begge mål. Eichner er da også glad for den øgede konkurrence:

”Jeg synes vi står med en virkelig stærk gruppe af spillere i klubben. Èn ting er, at de er gode fodboldspillere, men mindst lige så vigtigt er det gode mennesker, som vil klubben og hinanden det bedste. Vi er tættere end nogensinde på tanken om én trup og to hold. Til denne kamp havde vi spillere siddende udenfor, som har trænet godt og hårdt og som også spillede kampe i efteråret. Det er spillere der kunne gå ind i rigtig mange DS-trupper og startopstillinger. Det giver os i trænerteamet nogle svære valg, men det er med til at løfte vores niveau. Og så er det op til den enkelte at vise, at de fortjener spilletid”.

DS ligger nu på 5. pladsen med 1 point op til 4. pladsen. Næste weekend spiller DS igen på Asa’s kunstgræsbane, hvor FC Sydvest kommer på besøg.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Ishøj IF

Seneste kamp

1 - 2

Aarhus Fremad vs FC Roskilde

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP