Fremad har fået analytiker tilknyttet trænerteamet

Jakob Ginnerskov Olsen samlede for et par uger siden telefonen op og ringede til Fremad. 21-årige Jakob har en drøm om at blive træner og ringede uopfordret for at høre, om han kunne blive en del af trænerteamet i Fremad. Det kunne han godt, og i dag kan han kalde sig analytiker for Aarhus Fremad. Jakob har fulgt Fremad tæt det seneste lange stykke tid og kender adskillige af spillerne i klubben fra sin egen fortid som ungdomsspiller. I slutningen af sidste år blev Jakob færdig med sit trænerlicens, UEFA B-licens, efter et toårigt forløb, og hans næste step var at komme tæt på et seniorhold og trænerteamet omkring. Det har Jakob nu, og han ser frem til at bidrage med sine kompetencer og samtidigt suge til sig i sin nye rolle.

”Allerede efter de første dage mærkede jeg, hvad jeg også har hørt om. Atmosfæren, deres træningsindsats, den måde de går til hinanden på, og alt det her med topfodbold på hyggeplan. Alt det jeg har oplevet heroppe indtil videre har været helt suverænt. Jeg kan se nogle udviklingsperspektiver, som er godt for mig selv, men også mulige at bidrage til i form af den viden, jeg har. Det er et spændende match og en spændende klub. Det er helt vildt fedt at blive en del af de skridt, klubben tager, og som man har set gennem de seneste halvanden til toårs tid. Der bliver hele tiden bygget på.”

Vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, er glad for at få en ny kraft til trænerteamet. Det er klart, at Jakob er en ung mand, som stadig har meget at lære, men det passer godt ind i klubben, hvor målet netop er at udvikle på de mennesker, som kommer til.

”Ideen med at få Jakob til er en del af, hvad vi mener klubben og fodbold generelt vokser af. Det er at udvikle mennesker. Jakob er en ung fodboldtræner, der er godt på vej. Vi ønsker at udvikle både unge som gamle, fodboldsspillere og stabsmedlemmer, på bedst mulig måde og være med til at skabe et miljø, hvor vi kan blive bedre og udfordre hinanden for Fremad og individernes bedste. Det er interessant at få skabt et miljø, hvor både trænere og spillere kan søge til for at blive dygtige, bedre og bidrage med noget. Vi tror på, at den energi, der er i det, kan være med til at flytte på tingene. Som 21-årig er det vigtigt at kunne tage et skridt, som vil virke stort i forhold til at gå og få øjnene op for netop de ting, der skal gøre én bedre. Jakob skal være tålmodig i sin udvikling og balancere, hvad han ved, hvad han vil vide og blive bedre til. Han skal lære sig selv at kende i den her rolle og være rolig omkring den udvikling, der kommer til at ske,” fortæller Morten.

Rollen som analytiker er måske ikke klart defineret for de fleste. Lige præcis Jakobs arbejdsopgaver kommer til at bestå i meget analytisk videoarbejde. Han skal primært have styr på vores modstandere, blandt andet med henblik på hvordan de stiller op og spiller både med og uden bold. Jakobs opgave er derefter at kigge ind i, hvilke muligheder det åbner for os. Udover videoarbejdet kommer Jakob til at begå sig på træningsbanen.

”Der bliver en vigtig opgave i at kunne formidle, hvad jeg ser på video, til både trænerteamet og spillerne. Udover den analytiske videodel, kommer det i starten på træningsbanen hovedsageligt til at handle om at danne indtryk og hjælpe Morten med praktiske ting. Når jeg har fået et bedre indtryk af spillerne og kommet lidt tættere på dem, så vil jeg individuelt kunne give nogle fif og hjælpe spillerne ud fra den viden, jeg har. Jeg kommer til at være en analytiker, der er med på banen og supplerer med viden til både spillere og trænerteamet så godt som muligt.”

Morten ser gode muligheder i at få en mand som Jakob om bord, og han kommer også ind på nogle af de arbejdsopgaver, som kommer til at gøre gavn i den kommende sæson. I første omgang bliver en del af arbejdsopgaven at bidrage til trænerteamets viden om de modstandere, vi skal møde både i træningskampe og i den kommende sæson.

”Vi får en arbejdskraft mere i trænerteamet. Jakob har en stor arbejdsiver i at kigge modstandere, indsamle data og information omkring dem og deres gøren og laden. For eksempel her i transfervinduet om hvad der sker, hvem er kommet ind og ud, hvilke spillere er skadet, hvilke træningskampe bliver spillet osv. Det er en analytisk muskel, som er med til at indsamle flere og bedre informationer til hele trænerteamet. På den måde vil vi kunne tilpasse os og blive klar over, hvad vi skal sætte i spil, og hvordan vi bedst muligt bekæmper den modstander, vi møder” fortæller vores træner.

På lang sigt vil Jakobs rolle også kunne komme til at bidrage til præget på vores spil. Jakob skal nemlig ikke kun kigge på vores modstandere, men der bliver også en opgave i at kigge andre, nye steder hen for at finde inspiration.

”Generelt er vi nysgerrige og arbejder meget med inspiration fra alverdens hold, og deri kommer Jakob også til både at lære og bidrage. Vores assistenttrænere, Martin Mikkelsen og Mathias Damgaard, gør allerede stor dyd ud af at kigge ind i fodboldtendenser, som vi ser på verdensplan, og der kommer Jakob til at supplere. Vi kan både se træning og kampe igennem for at finde nogle nye veje, vi kan gå, og på den måde hele tiden være med til at bygge på vores spillestil, der rækker fremad, men også tilbage i tiden – sådan så vores stil kan følge med udviklingen. Hvis vi kan skabe det for vores spillere, så tror vi det vil give dem en god platform til at blive dygtige i. Vi kan tage nogle ting ud og blive ved med at skabe et interessant, godt miljø og have en stor udvikling for spillerne, der gør, de kan tage deres karriere til det højeste niveau.”

Jakob er spændt på sin kommende tid i Fremad og har klare ambitioner. På sigt er målet at leve af fodbolden, og Fremad er ifølge Jakob et ideelt sted at starte sin rejse. En rejse, der kun lige er begyndt.

”Efter mit første trænerkursus, B1, fandt jeg ud af, at det er et rigtig spændende felt. Jeg vil prøve at nå så langt som overhovedet muligt. Lige nu er det trænergerningen på fuldtid, der er målet. I hvilken funktion, ved jeg ikke helt endnu, og det er også derfor, jeg er med ude på træningsbanen og lære af Morten. På den måde kan jeg få et indblik i, hvordan man træner et voksent, semiprofessionelt fodboldhold. Det er også en af tingene, der har tiltrukket mig ved at komme herop. Jeg kan både lære fra mig, men også suge til mig.”

Byd Jakob velkommen i Fremad!

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP