Fremad mødte for stærk modstand

Aarhus Fremad strøg ind i Oprykningsspillets- og forårets første nederlag, da de tabte 3-0 til topholdet BK Frem i en rodet og fysisk affære. ”Vi taber til et klart bedre hold,” lyder det fra cheftræner Claus Christiansen.

For tredje gang på lidt over en uge drog Aarhus Fremads spillere mod hovedstaden – denne gang for at møde Frem. På forhånd havde mange spået netop denne færd til at blive en af de sværeste ture østpå – og de forudsigelser viste sig sande.

Efter pointhøsten først mod AB og senere mod Hvidovre havde Fremad markeret sig på fin vis over for de resterende modstandere. Frem havde heller ingen intentioner om at undervurdere dagens jyske modstand, og de dominerede kampen fra første fløjt.

Kampens begyndelse havde et højt tempo, og kun ved sjældne lejligheder besøgte Fremad BK Frems banehalvdel. Frem holdt flot fast i bolden og lignede i store perioder af kampen allerede et 1. divisionshold. Efter 18 minutters spil gik den heller ikke længere for Fremad. Frem-anføreren Christian Stokholm krøllede på smuk vis bolden i nettet bag en forsvarsløs Peter Ravn.

Herefter faldt Frem en smule i kadence, hvilket tillod pletvise Fremad besøg i den offensive ende. Kampen forløb med utallige ballonbolde og ukontrollerede pasninger, der sammen med den fysiske magtkamp på midten af banen, bidrog til den rodede affære. Op til pausen formåede Aarhusianerne at spille sig mere ind i kampen – dog uden nogle egentlige målchancer.

Det optimistiske spil fortsatte efter pausen, hvor Fremad nu havde den tiltagende medvind, der måske kunne puste spillet lidt længere frem af banen. En uheldig situation i Fremad-defensiven tillod dog Frems andet mål i kampen. 2-0 til Sydhavnens drenge.

Sporadisk men alligevel romantisk forsøgte de godt 20 dedikerede Aarhus-fans at lokke deres drenge frem ad banen, men et drilsk indlæg i det 70. minut skulle slukke selv den mindste tilbageværende vildskab hos de fremmødte ’tigere’. Peter Ravn gik galt af det afrettede indlæg, og bolden endte lige i fødderne hos Frems Danny Andersen, der let lagde bolden ind i det tomme mål.

I resten af kampen sparede begge hold på nogle kræfter, der måske allerede var brugt. Efter et intenst påskeprogram for begge mandskaber føltes kampen overstået. Fremad forsøgte i de døende minutter at stikke til storklubben. Både Uffe Troensegaard og Michael Sten Jensen havde muligheden for en reducering, men forløsningen udeblev. Til slut i opgøret fik Lasse Nørdam et rødt kort for at hindre end Frem-kontra. Både han og Nicklas Ullum – der fik en advarsel i opgøret – har derfor karantæne i næste runde. Med dagens nederlag indtager Aarhus Fremad rækkens 10. plads – 8 point bag førerholdet Frem.

Efter kampen var det en fattet Claus Christiansen, der sagde:
”Frem var bedre end os i de fleste af spillets facetter. Selvom vi kommer lidt mere med i anden halvleg, så var de skarpere end os og lukkede egentlig kampen med scoringen til 2-0. Derefter var det svært at komme tilbage i opgøret. Selvfølgelig er vi skuffede, men vi må også erkende, at vi tabte til et klassehold i dag.”

”Set i bagklogskabens lys skulle vi måske have valgt medvinden i første halvleg. Så havde vi været med fra kampens start i stedet for, at der skulle gå 45 minutter, før vi kom ind i kampen. Jeg tror faktisk, at det blev udslagsgivende, og så er det ikke sikkert, at vi havde tabt med 3-0. Men der er en masse ting, vi skal have rettet op på, og vi mangler i hvert fald noget ift. topholdene,” sagde cheftræneren.

Efter at have overstået tre ud af otte udebaneture, kan Fremad se frem til forårssæsonens første hjemmebanekamp i næste runde. Her kommer Marienlyst på besøg, og det luner da også hos cheftræneren, at man slipper for den lange bustur denne gang:
”Vi glæder os rigtig meget til at spille hjemmebanekampen på lørdag mod Marienlyst. Det bliver godt at kunne cykle til kamp.”

Kampen mod Marienlyst, der ligger nummer 11 blot et enkelt point bag Fremad, sparkes i gang på Riisvangen Stadion klokken 15 lørdag den 2. april.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP