Fremad sender pokalhelt på afrikansk eventyr: – Jeg er træt af våde baner

Can Dursun drager til Nigeria på en lejeaftale. Destinationen er Aarhus Fremads nye samarbejdsklub Sporting Lagos, der tilhører Shola Akinlade, der for nyligt købte sig ind i den aarhusianske klub.

Af Mathias Dueholm

Det gav genklang i Fodbolddanmark, da Aarhus Fremad i denne uge kunne offentliggøre, at klubben havde fået en ny aktiemajoritetsholder. Det gjorde ikke noget dårligt for dén historie, at der var tale et ganske eksotisk bekendtskab i form af den nigerianske forretningsmand Shola Akinlade. Selvsamme ejer og driver Sporting Lagos i hjemlandet, og den nye fodboldklub er derfor blevet søsterklub til Aarhus Fremad. Et samarbejde, der på sigt kunne omfatte udveksling af spillere lod parterne forstå.

De to klubber har dog ikke siddet på hænderne siden aftalen blev underskrevet. Nu kan de nemlig fortælle, at Sporting Lagos frem til sommer får glæde af den aarhusianske målvogter Can Dursun. Dursun har takket ja til at drage til Nigeria på en lejeaftale, der betyder, at Sporting Lagos kan præsentere det uden sammenligning største navn i klubbens korte levetid.

”Det her er helt vildt spændende, og jeg glæder mig som et lille barn, der ikke kan vente med, at FredagsTamTam starter og fredagsslikken flyder,” fortæller en begejstret Can Dursun.

Can Dursun, der vogtede buret – og i øvrigt holdt det rent – i den berømte pokalkamp mod Brøndby IF i efteråret, der endte med et sensationelt avancement til Aarhus Fremad. I Sporting Lagos håber Can Dursun at opnå flere ting, deriblandt ugentlig spilletid på førsteholdet.

”Jeg er nok i min karrieres efterår, og derfor er det for mig en gylden mulighed, at fodbolden kan bringe mig ud på sådan et eventyr. Jeg er en lille kulturfrø, der elsker at udvide min horisont ved at rejse rundt i verden. Og rent fodboldmæssigt må jeg bare sige, at jeg også mærker en træthed ved de forhold, der er i Danmark. Særligt de våde baner, der virkelig betyder meget for os målmænd, ser jeg frem til at undvære,” siger Can Dursun.

I Nigeria kan den behandskede Fremad-spiller da også se frem til temperaturer, der ligger et stykke over de 30 grader celsius. Og ikke nok med, at man som Sporting Lagos-spiller skal vænne sig til at pakke solcremen i sportstasken, er der også ganske andre rammer om hjemmekampene.

”Der skal ikke være tvivl om, at Riisvangen er et legendarisk sted med unikke fans, som jeg vil savne. Men nu får jeg muligheden for at spille hjemmekampe på et stadion med plads til 10.000 tilskuere, hvoraf mindst halvdelen af dem blæser ustandseligt i et vuvuzela-horn. Det kan jeg simpelthen ikke få nok af,” fortæller Can Dursun, der efter dagens kamp mod Brabrand iler direkte i lufthavnen for at drage sydpå.

Lejeaftalen løber til og med juli måned, hvorefter Can Dursun planlægger at vende hjem til Riisvangen.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Ishøj IF

Seneste kamp

1 - 2

Aarhus Fremad vs FC Roskilde

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP