Kampoptakt: AB – Aarhus Fremad

Jomfrurejsen nærmer sig for den nye struktur i den danske 2. Division og dermed også for Aarhus Fremad. Holdet, der på magisk vis undveg, hvad der i efterårssæsonen lignede et tordnende isbjerg i form af Nedrykningsslutspillet, lægger fra land med en tur over Sundet, hvor den tidligere storklub AB venter.

Kursen er sat mod øst og ukendte adresser, når Aarhus Fremad i forårssæsonen får fornøjelsen af at være blandt klassens fineste selskab og kæmpe med om pointene i 2. Divisionens Oprykningsslutspil. Hele seks gange i løbet af foråret skal GPS’en lokalisere Hovedstaden, når holdbussen – ligesom så meget andet – drager mod Købstaden. Derudover venter en smuttur til Marienlyst på Fyn og en enkelt ørkenvandring mod storsatsende Nykøbing FC på Falster.

Utopisk er det at forestille sig, at de nye udfordringer på den anden side af Sundet ikke vil kaste nye eventyr af sig. I det første kapitel af forårssæsonens fortælling venter de påståede akademikere fra Gladsaxe. Blot et stenkast fra den Københavnske bygrænse nær idylliske grønne områder fremstår Gladsaxe Stadion – med plads til mere end 13.000 mennesker – majestætisk. Heldigvis er sandheden en anden. De grønne områder er betonbelagt, og aldrig har stadionet været fyldt.

Akademikerne skal ha’ en lektion eller to

Efter en håndfuld magre år i bunden af 1. Divisionen kulminerede AB’s dårlige præstationer i en nedrykning i sommer. Klubben har formået at holde fast i flere af profilerne, og op til sæsonpremieren er der ikke lagt skjul på forårs-forventningerne. Der er håb i luften, og kun oprykning er godt nok for Uglerne. Med otte point ligger AB nummer seks inden første spillerunde, halsende blot to point efter oprykningspladserne. Aarhus Fremad indtager med seks point tiendepladsen i rækken.

Sidste gang Aarhus Fremad gæstede Akademikerne var tilbage i 2007, hvor Fremad tog fusen på hjemmeholdet og vandt 0-1. Spørger man cheftræner Claus Christiansen, er en lignende præstation langt fra utænkelig:

”Vi tror på et godt resultat, alt kan ske, det er jo en premierekamp. AB er gode og er også store favoritter, det viser oddset også. Vi skal yde vores bedste og så må vi se, hvor langt det rækker. Men vi tror på os selv!” siger han.

Holdet, der skal give Akademikerne en lektion eller to, vil ifølge cheftræneren angribe de grønblusede med en aggressiv indstilling. Med den gode sæsonoptakt med fem sejre ud af syv træningskampe har cheftræneren også god grund til optimisme:

 ”Holdet er sultent, og vi vil fortsætte takterne fra træningskampene og gå efter sejren,” siger han.  

 Holdets anfører, Andreas Damgaard, beretter ligeledes om en tro på tingene på Riisvangen. Træningskampene er overstået, og holdet er klar til at stemple ind for alvor.

”Man kommer aldrig helt op at ringe i træningskampene, og nu glæder vi os sindssygt meget til at skulle spille om point. Nu gælder det, og det er det her, vi trænet i to måneders mørke for. Jeg tror ikke, at det bliver pænt, men jeg er også totalt ligeglad, bare der står tre point på kontoen efter kampen,” udtaler anføreren.

Følg den første færd i Fremads odyssé, når kampen mellem AB og Aarhus Fremad sparkes i gang på Gladsaxe Stadion søndag den 20. marts klokken 15:00. 

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP