Martin Mikkelsen: “Det er en gruppe af vindere, holdet.”

I går afrundede vi træningslejren, holdet har været på over weekenden, med en træningskamp mod EfB, som endte i et 2-1 nederlag. Holdet leverede en intens præstation i den stegende hede, og den var fyldt med gode momenter, som afspejler holdets gode form. Iblandt truppen var nye tilgange i form af Nikolaj Kirk, Lucas From og Martin Mikkelsen, som alle fik mulighed for at komme tættere på truppen og hinanden over weekenden. De tre spillere gjorde alle deres uofficielle debut for Aarhus Fremad mod Esbjerg. Desuden startede Magnus Kirchheiner inde i kampen og leverede en flot første halvleg. Christian Nissen kom på sædvanligvis på tavlen efter en dødbold tæt på mål, hvor et afrettet frispark sendt afsted af Kirk endte ved Nissen i feltet. Derudover var der adskillige velspillende momenter og højdepunkter i kampen, hvor Fremad virkelig formår at sætte gode offensive kombinationer sammen og komme til nogle store chancer. Tre gange måtte bolden cleares på linjen af en Esbjerg spiller, og det var yderst positivt at se Fremad spille med på det høje niveau, som Esbjerg lagde for dagen. Det høje niveau Esbjerg leverede, resulterede i til tider i halvstore chancer, men både bagkæden og Frederik Nørgaard gjorde god figur. Med fra holdet på træningslejren var desuden Mathias Jacobsen og Martinus Mandal, som begge er på vej tilbage fra skader. Derudover var Hjørne fra DS-holdets trænertrup med, som en del af trænerteamet.

Martin Mikkelsen, som både havde sin uofficielle spiller- og trænerdebut, kom på banen i 2. halvleg og havde derfor mulighed for både at opleve spillet både som assistenttræner og spiller. Han sætter ord på, hvordan han så den:
“Jeg synes, at Esbjerg starter vanvittigt godt ud de første 10 minutter. De har et højt tempo, højt niveau i deres omgang med bolden. Der var vi lidt et skridt efter, og de scorede også på hjørnespark rigtig tidligt i kampen. Vi var lidt presset i starten, men så snart vi fandt vores fødder, – som gik hurtigt – jeg tror det var efter 10-15 minutter, så synes jeg, vi var bedre end Esbjerg i første halvleg. Jeg synes, vi var farligere i vores angreb. Vi satte en masse gode angreb sammen. Anden halvleg var lidt samme historie, vi var bare længere om at finde vores ben. Vores udskiftninger gav lidt en kaos på holdet, og vi var nogen, som lige skulle igang. Så der fik vi en del chancer imod. Men jeg synes, vi fandt vores ben igen. Det sidste kvarter spillede vi rigtig godt. Vi var komfortable med bolden, og udskiftningerne gjorde det også godt. Det var en super træningskamp for os på højt niveau. De var en virkelig god modstander. Det var fedt at mærke, at spillerne umiddelbart var skuffet, selvom man taber til Esbjerg på udebane. Det er en gruppe med vindere, holdet. Men på vej hjem i bussen, kunne jeg godt mærke at spillerne alligevel havde en god følelse i kroppen. Folk hyggede sig og kunne nok godt mærke, at det var en givende tur på rigtig mange måder.”, fortæller Martin om kampen, men også om turens udfald som helhed.

Han sætter såvel ord på netop, hvad træningslejr har givet holdet:
“Træningslejren var et rigtig godt udstillingsvindue i forhold til at se, hvordan folk er sammen. Jeg fik oplevet kulturen intensivt, og det var guld værd for en som mig at lære folk at kende på den måde. Det hungrer man efter i starten. Træningerne var på mindst ligeså højt niveau, som det plejer. Folk hyggede sig sammen, det er der ingen tvivl om. Det var en fed tur, og det var fedt, at vi gør det. Det sender et signal om, at vi er professionelle, og vi tager det helt vildt seriøst. Jeg synes det viser, at vi gør alt, hvad vi kan. Det er fedt signal at sende til spillerne også, at vi tager på sådan en seriøs træningslejr. Derudover, er jeg virkelig imponeret over det høje konkurrenceniveau. Der er mange, som virkelig presser sig på. Der sidder nogle virkelig gode spillere lige udenfor start 11’eren lige nu. Samtlige indskiftede lavede bl.a. nogle virkelig gode indhop i kampen og viste, de har noget at byde ind med. Når der er så mange gode spillere, er det med til at gøre, at træningsniveau også er højt. Dem der starter inde er presset, og dem der starter ude har blod på tanden på den gode måde.”, siger Martin afslutningvist.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Nykøbing FC

Seneste kamp

0 - 2

Middelfart vs Aarhus Fremad

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP