MIDTVEJSSTATUS

Med halvdelen af kampene i efteråret spillet, er det nu tid til en midtvejsstatus. Efter en mindre midtvejskrise ude mod Jammerbugt FC i den forgangne weekend indfinder Aarhus Fremad sig i skrivende stund på en tredjeplads i 2. divisionens pulje tre med 12 point for syv kampe. Tabellen kunne sagtens have set anderledes ud, hvis det ikke var for nogle uheldige pointtab på hjemmebane, men det dvæler vi ikke mere ved.

På samme tidspunkt sidste år havde Fremad skrabet 13 point til sig, hvilket også rakte til en tredjeplads midtvejs i sæsonen. I de resterende syv kampe blev det kun til sølle 7 point, og Fremad sikrede sig kun akkurat plads i oprykningsspillet. Statistisk set skal der 20 point til at indløse en billet til det forjættede oprykningsland, så Aarhus Fremad skal sandsynligvis som minimum ud og hente 8 point i de sidste syv kampe. Mon ikke også det lader sig gøre. Vi tog en snak med Aarhus Fremads nr. 10, Mathias Valentin, der her evaluerer på de første syv kampe.

– Min samlede vurdering af de syv første kampe er, at det har været godkendt, men at vi samtidig godt kunne have ønsket os lidt flere point, særligt med tanke på de to hjemmebanekampe hvor vi har smidt point væk i slutfasen. Vores defensiv har overordnet set været rigtig solid, mens det offensive potentiale endnu ikke er blevet forløst, udtaler den rutinerede midtbanespiller.

I sommerpausen kom der nyt blod på trænerbænken i form af Morten Mølkjær og Frank Krogsdal som henholdsvis cheftræner og assistenttræner på 2. divisionsholdet samt Jens Gjesing som chef for Danmarksserieholdet. Med nye trænere følger nye idéer og tilgange til spillet, og det tager tid at implementere en ny spillestil og et nyt mindset. Valentins oplevelse af de nye trænere har dog været positivt.

– Indtrykket af de nye trænere har været meget positivt. Man kan mærke, at Mølkjær har styr på det faglige, og at han kommer med nogle klare idéer for, hvordan han gerne vil spille. Det kræver naturligvis tid, før spillerne vender sig helt til dette koncept, men indtil da må vi tage ved lære af vores opture og nedture, afrunder Valentin.

Kaster man et blik på de øvrige puljer i 2. division er Hvidovre stukket af i pulje 1 med 19 point for syv kampe og sejre i de seneste fem. Her ser Skovshoved og Næstved også stærke ud på de følgende pladser, mens der stadig er spænding i kampen om fjerdepladsen. I en anderledes tæt pulje 2 ligger Middelfart øverst med 15 point – samme pointantal som Marienlyst – og med Avarta og Kolding på de følgende pladser. Kun to point adskiller nr. 1 fra nr. 4.

Med denne midtvejsstatus vil vi også gerne benytte muligheden for at takke de mange fans, der har støttet Aarhus Fremad indtil videre i sæsonen – selv når vejret har vist sig fra sin vådeste side. Tusind tak! Ganske imponerende! Vi håber på at se jer allesammen til de resterende kampe. Der skal også lyde en kæmpe tak til de frivillige, der til hver hjemmekamp yder en enorm indsats. Af hjertet tak! Uden at negligere de frivillige, der allerede tager en tørn til hjemmekampene, så kan vi altid bruge flere hænder. Man skal derfor ikke holde sig tilbage, hvis man har lyst til at give et nap med og på den måde gøre det til en fed oplevelse at være på Riisvangen. På den måde bliver man også en del af det fantastiske fællesskab der udgør maskinrummet i vores allesammens Aarhus Fremad.

Vi ses til hjemmekamp på lørdag kl. 15, når Ringkøbing gæster Riisvangen.

ALTID FREMAD – FORZA FREMAD

Flere nyheder

Næste kamp

15:00

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP