Nicklas Ullum stopper i Aarhus Fremad

Vores kaptajn, nummer 10 og Fremad-mand gennem syv sæsoner, Nicklas Ullum, har besluttet, at han spiller sin sidste sæson i Aarhus Fremad.

Det kommer måske som en overraskelse for nogen, men for Ullum har uforenligheden mellem fodbolden og arbejdet ulmet længe. Siden Ullum blev færdiguddannet jurist i 2018, har han vidst, at støvlerne skulle lægges på hylden i en tidlig alder. Heldigvis ser vores 28-årige anfører tilbage på sin tid i Fremad med et smil.

”Jeg vil beskrive min tid i Fremad med en stor glad smiley. Jeg har haft en virkelig god tid i Fremad. Jeg har fået en masse gode bekendtskaber og venner gennem klubben. Jeg har altid været utroligt glad for at komme i klubben og til træning. Jeg har altid været glad for alle menneskerne omkring klubben. Både fra de trænere der har været gennem tiderne til holdlederne.”

“Noget af det, jeg er mest stolt af ved Fremad, er, at man bliver behandlet ens, uanset hvilken rolle eller status, man egentlig har. Så jeg er virkelig glad for, at jeg valgte Aarhus Fremad, dengang jeg skulle finde en klub i Aarhus. Så har det selvfølgelig også været en tid med både gode og mindre gode oplevelser. Heldigvis var jeg med til at være lige ved at rykke op sidste år. Det er jeg ked af, at jeg ikke lige nåede at få med, men jeg er selvfølgelig også glad for, at jeg har været med til at spille om det, der virkelig er sjovt i 2. division. ”

Selvom Ullum kan se tilbage på sin tid i klubben som værende mindeværdig, så gør det også beslutningen om at skulle slutte den endnu sværere.

”Det er selvfølgelig vedmodigt. Jeg har spillet syv sæsoner i Fremad nu. Stort set al den tid jeg har boet i Aarhus. Det er ligesom der, jeg har fået min indgangsvinkel til byen, en masse bekendtskaber og selvfølgelig også fået spillet en masse god fodbold. Så det har været en stor del af mit liv i Aarhus, at komme i Fremad. På den måde er det da en underlig følelse ikke at skulle komme til træning og ikke komme til kamp, tror jeg. Heldigvis ved jeg, hvor Riisvangen ligger, så jeg er sikker på, jeg nok skal komme op forbi så meget som muligt. Selvfølgelig vil jeg komme og se kampe i weekenderne, så på den måde vil jeg stadig følge det hele tæt.”

Ullum kom til Fremad i 2014, da han var 21 år gammel. Han stammer oprindeligt fra Vejle, hvor han har spillet lige siden det hed sandkassefodbold. Da Ullum blev senior under sit sidste år i gymnasiet, skiftede han til Hedensted, der på daværende tidspunkt spillede i Danmarksserien. Efter Ullum blev student, flyttede han til Aarhus og startede direkte på jurastudiet. Han blev dog i Hedensted i en sæson yderligere, men efter sin anden sæson i Hedensted, kom Ullum frem til en erkendelse.  

”Det holdte ikke med at køre 45 minutter hver vej til og fra træning, så jeg kiggede, hvad der var i Aarhus. Det var ikke, fordi jeg havde noget særligt kendskab til så mange klubber i byen, men Fremad har og har altid haft et godt ry. En god social klub. Det var i 2014, hvor man lige var rykket ned i Danmarksserien og Claus Christiansen var kommet til som træner. Jeg gav ham et ring og spurgte, om jeg ikke måtte få lov til at træne med. Det så han heldigvis ikke nogle problemer i. Så skiftede jeg til Fremad og spillede fem-seks kampe med 2. holdet i Jyllandsserien, inden jeg kom op på 1. holdet. Så har jeg ligesom været en fast bestanddel af det lige siden udover et halvt års afbræk, hvor jeg var på udveksling i Barcelona og ’lejet ud’ til et hold, der hedder Black Sheeps.”

Hele syv år i klubben er det blevet til, og det har naturligvis resulteret i talrige minder. Et par af dem skiller sig især ud som værende nogle af de bedste.

”En af de vildeste følelser, jeg har haft som fodboldspiller, var, da vi skulle spille vores sidste kamp i sæsonen sidste år mod Frem. Der opstod lige pludselig jubel på tilskuerpladserne, fordi man troede, de havde scoret oppe i Jammerbugt, og vi troede, vi stod med et halvt ben i 1. division. Det er noget af det mest surrealistiske, jeg har prøvet. Derefter for at så finde ud af, at det var et skud på stolpen. Det var fandeme sindssygt. Vi fattede jo ikke, hvad der foregik, andet end folk begyndte at juble.”

”Så har jeg selvfølgelig også været med til at rykke op i min første sæson i Danmarksserien. Vi havde en helt suveræn sæson. Det var fedt at prøve at få den oprykning. Vi tog den fra spids som storfavoritter, men det var stadigvæk et godt stykke arbejde, vi fik gjort der, hvor vi rykkede op i stor stil.”

Efter syv sæsoner i en fodboldklub er det klart, at man ikke kun står tilbage med gode minder. Fodbold er karakteriseret ved op- og nedture, og Ullum har naturligvis også oplevet mindre sjove tider i sin tid i klubben.

”Det viser måske bare, hvor stabil en tid det har været, men vi missede engang oprykningsspillet i den sidste runde en kold november-dag nede på en mark i Løgumkloster mod FC Sydvest. Vi skulle til Hamborg efter. Der var sgu lidt tung stemning i bussen på vej dertil. Det må have været i Mølkjærs første sæson. Vi troede, vi skulle med i oprykningsspillet, og så taber vi dernede. Det var lorte vejr, lorte bane, og vi skulle til Hamborg efter. Det var tungt,” fortæller Ullum med et grin.

Det er tydeligt, at Ullums tid i Fremad er bedst karakteristeret ved gode stunder. Både op- og nedture er uundgåeligt i fodboldverdenen, og helt centralt for begge er det fællesskab, som er i holdet. Det er netop også, hvad der falder Ullum klart ind, når han bliver spurgt ind til det største savn, han kommer til at have, når han ikke kommer til at begå sig i hverdagen i klubben.

”Jeg kommer helt sikkert til at savne omklædningsrummet oppe i klubben. Det har også været en stor del af det, der har drevet mig igennem hele min tid i klubben. At komme op og være sammen med de andre gutter og have det sociale kammeratskab, som vi har. Det har betydet utroligt meget, og det er helt klart det, som jeg kommer til at savne mest, når jeg ikke skal spille mere.”

”Det er lidt svært at forklare folk, der ikke har prøvet at være en del af et hold. Hvor meget det bare betyder at have et omklædningsrum, der fungerer, hvor man har det sjovt og godt med hinanden. Det er det, som også har drevet os til de præstationer, vi har lavet. At vi har haft et godt sammenhold. Det betyder mere, end man lige tror.”

Til sidst har Ullum en klar besked, han gerne vil give fansene:

”En anden af de ting, jeg er utrolig stolt af ved Fremad, er den opbakning, vi får. Dels når vi spiller hjemme, og der altid er godt med mennesker. Vi har nogle virkelig trofaste støtter i Hjørnebanden og de andre drenge ovre på Faxe-tribunen. Det kan godt være, de ikke ved det, men det betyder mere for os spillere, end man lige går og tror. Så er jeg stolt af, når vi er rundt ved alle de andre Aarhus klubber – senest i VSK og i Brabrand – at det jo klart er Fremad-tilhængere, der er i overtal. Så jeg vil bare sige tak for den støtte. Det betyder virkelig meget for truppen og klubben. Jeg håber bare I vil fortsætte med det, og så vil jeg tilslutte mig jer.”

Ullum har spillet omkring 160 kampe for Fremad. Han fortæller, at han stoppede med at tælle mål for længe siden.

Tak for alt Ullum. Du vil blive savnet i Aarhus Fremad.

#altidfremad #forzaUllum

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP