Nikolaj Kirk skifter til Aarhus Fremad

For anden dag i streg kan vi offentliggøre, at endnu en spiller er kommet på kontrakt i Aarhus Fremad. Denne gang er det den 22-årige midtbanespiller Nikolaj Kirk, vi henter fra FC Midtjylland, som har bundet sig til klubben de næste to år. Han har senest spillet i FC Fredericia, hvor han var udlånt i et år. Det er netop fortiden i Fredericia, som viser sig at spille en væsentlig rolle i Kirks skifte til Aarhus Fremad. Der havde han vores cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, som træner, og han havde tilmed vores spillende assistenttræner, Martin Mikkelsen, som holdkammerat. Det fortæller Kirk selv lidt om:
Det er nok primært Morten og Martin, som jeg kender fra Fredericia, der spiller en rolle i skiftet. Jeg ved hvad de står for, og jeg havde snakket lidt med Martin om det, da vi begge sad på bænken i Fredericia. Derefter snakkede jeg med Morten, og det lød som et spændende projekt. Deruodver passer skiftet rigtig godt, ifht jeg skal læse i Aarhus.”, fortæller Kirk om, hvordan Aarhus Fremad kom på hans radar.

Vores cheftræner sætter selv ord på, hvad det er for en spiller, som har valgt at sætte sin underskrift på en kontrakt i Fremad:
Kirk er en spiller, vi har et godt kendskab til, qua jeg har haft ham som spiller, og så har Martin haft ham som holdkammerat i et år. Han passer rigtig godt ind ifht. sin person og karakter, og så er det en spiller, som vi selvfølgelig kender de spillemæssige kvaliteter på. Kirk har en høj træningsdicisplin. Han træner godt, og så er han seriøs og hårdtarbejdende med sine ting. Han er en spiller, der har et teknisk rigtig godt fundament, hvilket vil sige, at både hans afleveringsspil og driblinger er fine, og så er han en fyr, som er god til at bringe sin fysik i spil. Han har en hårdhed i sit spil, som folk får at mærke, når de både træner og spiller med ham. Han kommer til at være med til at give vores træningsmiljø endnu mere i forhold til det også.”, siger Morten om vores nye midtbanespiller. 

Nikolaj Kirk kommer fra FC Midtjylland, som har været yderst behagelige i proccessen omkring skiftet. Det sætter vores direktør Lars Kruse ord på:
Vi er glade for FC Midtjyllands velvillighed og deres måde at håndtere casen på for alles bedste. Det er en god og fornuftig aftale, der baserer sig på fremadrettede præstationer, og det er samtidig ikke en økonomisk byrde for os som klub. Vi er forsat meget tilfredse med det gode samarbejde med FCM, og at vi igennem netop det samarbejde får en spiller af Kirks kvalitet til klubben. Det vidner om, vi flytter os i den rigtige retning. Så er det også kun et plus, at Kirk har en karakter, som passer til Fremad.”, udtaler direktør Lars Kruse. 

Nikolaj Kirk har trods sin unge alder et rigtig interessant CV. Han kommer fra FC Midtjyllands akademi, men har, siden han blev senior, været på en række låneophold rundt omkring.
Jeg er kommet igennem ungdomssystemet i Midtjylland, hvor jeg har været i akademiet. Da jeg blev seniorspiller, tog jeg til England og spillede i Brentford på deres U23-hold i to år. Det blev til en masse gode oplevelser der. Der er en fed kultur, og så var det fedt at prøve at bo i London. Det var en kæmpe oplevelse. Så var jeg en kort tid i Norge i 3-4 måneder, hvor jeg spillede for Stabæk. Derefter røg jeg ned til Jonas Dal i Fredericia.”, siger Kirk om sin fodboldmæssige fortid. 

Kirk kommer fra en tid i Fredericia, hvor det ikke blev til alverdens spilletid. Spilletid og udvikling er derfor klart et af målene ved hans tid i Aarhus Fremad: 
“Målet må helt sikkert være at rykke op med klubben og gøre det som en del af holdet med minutter på banen. Nu kom jeg ned til Fredericia, hvor jeg ikke rigtig spillede. Så det med at få nogle minutter, det ser jeg frem til.”, siger Kirk. 

Vi byder Nikolaj Kirk et kæmpe stort velkommen til vores klub.

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

18:30

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP