Optakt: Aarhus Fremad – AGF

Byens nr. 1 og nr. 2 mødes tirsdag i landspokalens tredje runde i et lokalopgør på NRGi Park. Det er dog de undertippede Aarhus Fremad, der har det bedste minde, fra sidst de to hold mødtes i turneringen.

Af Simon E. Jørgensen

 

Ni gange pokalvinder. Fem gange danmarksmester. Nuværende 4. plads i Superligaen. Et imponerende CV for AGF, der i landspokalen har trukket deres lokale konkurrent fra Aarhus Fremad.

Glæden må være stor for fodboldglade aarhusianere, der kan opleve ‘de hvide fra Fredensvang’ møde ‘Byens nr. 2’ i den prestigefyldte turnering.

De mødes på AGF’s hjemmebane NRGi Park, hvor det dog i kampens anledning er Aarhus Fremad, der officielt har hjemmebanen. Kampen bliver spillet her, så flest aarhusianere kan være vidne til derbyet.

 

Kender hinanden

To venskabskampe er det blevet til de seneste par år, hvor det er blevet til en AGF-sejr og en enkelt uafgjort kamp i henholdsvis 2008 og 2010.

De to hold er turneringsmæssigt ikke helt uvante med hinanden. I sæsonen 2006/07 spillede begge hold nemlig i 1. divisionen, hvor to indbyrdes opgør ligesom venskabskampene bød på en uafgjort kamp og en AGF-sejr.

Sidst de to hold mødtes i landspokalturneringen var den 20. september 2000, hvor det faktisk var Aarhus Fremad der gik fra banen som sejrsherre. Med en enkelt scoring opnåede Aarhus Fremad altså videre avancement i turneringen.

 

Formstærke fodboldhold

Ubesejrede Aarhus Fremad har fået en forrygende start i 2. division vest, hvor de for tiden indtager førstepladsen med 22 point ud af 24 mulige. Kun FC Svendborg har formået at gå fra banen med point mod Aarhus Fremad i deres målløse remis.

En knap så god start på sæsonen har det været for AGF, der dog ligger på en fin fjerdeplads i Superligaen. Her er man ubesejrede i de sidste 4 kampe, hvor man har vundet de tre af dem.

Det er altså to formstærke mandskaber der tørner sammen tirsdag d. 25. september kl. 19.00, så det bliver spændende at se, om Aarhus Fremad kan slå AGF endnu engang i turneringen.

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP