Optakt: Der er dømt derby, når Brabrand i morgen lægger hus til lokalopgør

Hvem: Brabrand IF
Hvor: Brabrand IF’s Idrætsanlæg
Placering: 10. pladsen (7 point i 7 kampe)
Hvornår: Lørdag d. 17/10, 14:00

Den står i morgen på en Aarhusklassiker, når Aarhus Fremad drager vest på for at forsøge at tage tre point fra vores naboer, Brabrand. En mand, som virkelig ved, hvad morgendagens opgør betyder, er vores anfører, Nicklas Ullum. Ullum har været i klubben i 7 år, og han har derfor mødt Brabrand nogle gange efterhånden. Han er dog også godt klar over, hvilket hold drengene står overfor i morgen:

”Det, vi forventer at stå overfor i morgen, er et godt fysisk stærkt kollektiv, som kommer 100% i duellerne. Det er noget, som Brabrand har været i mange år efterhånden. Det er et godt hold, med streg under hold, som kender deres koncept til fingerspidserne. Det gør selvfølgelig, det er et svært hold at spille mod, når de alle kender til konceptet og arbejder ud fra netop det. Det bliver et godt kollektiv, vi skal ud og slå i morgen.”

Brabrand er en speciel modstander i den forstand, at mange vil kategorisere dem som rivaler til os. Brabrand har de seneste år været et stærkt hold i 2. Division, som også har kæmpet med om oprykning, og det er derfor klart, at der har været en ekstra dimension til opgørene mellem Brabrand og Aarhus Fremad. Hvorvidt opgøret kan defineres som et derby, er Ullum ikke i tvivl om:

”Et derby betyder vel, at det er to lokale hold, som dyster og kæmper i den samme række om de samme point og samme mål. Brabrand er jo et Aarhushold, og et hold vi har kæmpet med i mange år. Så det er klart et derby, og det kan man fornemme på alle i og omkring begge klubber, at det er en af de kampe, man glæder sig lidt ekstra til.”

Sidste gang Aarhus Fremad mødte Brabrand, var en mindeværdig omgang. Hashtagget #1000påVangen herskede, hvor fremmødet på lægterne nåede op på omkring det dobbelte af, hvad der var lagt i kakkelovnen til. Det var tider, hvor corona kun var en øl, og der kan desværre gå noget tid, før det er muligt at samle samme folkemængder til lokalopgøret. Kampen, som var sidste i efteråret sidste år, er der flere årsager til at se tilbage på. Kampen endte nemlig 4-1 i vores favør, og det er naturligvis et resultat, Ullum gerne vil se gentage sig:

”Hvis vi rammer en god kamp, håber og tror jeg også på, det kan blive samme forestilling. Men det kræver, at vi, ligesom da vi mødte dem i efteråret, har mange spillere, som rammer højt niveau på samme tid. Hvis vi gør det, skal det nok gå hen og blive rigtig sjovt i morgen.”

Det har været en turbulent tid på det seneste. Holdet slog henholdsvis Sydvest og Vendsyssel 4-0 og 5-0, men tabte mod forventning i weekenden ude mod Holbæk.

”Vi har haft en periode, hvor vi har spillet god fodbold. Det var også det, vi forsøgte at tage med til Holbæk, hvor vi også langt hen af vejen egentlig spiller okay. Problemet, som jeg ser det, var, at vi måske ikke var der, ligeså meget som Holbæk var. Det gjorde, at vi bl.a. hang efter i duellerne, men jeg synes stadigvæk, vi leverer god fodbold. Vi formåede så bare ikke på samme måde, som vi har gjort i tidligere kampe, at skabe de chancer, der skal til for at score mål,” siger Ullum om kampen mod Holbæk kontra den spillemæssige form, holdet ellers har vist.

Resultatet mod Holbæk har klart ærget mange i og omkring klubben, og det har måske også kommet som en overraskelse for de fleste, da Fremad et par dage inden slog 1. Divisionsholdet Vendsyssel. Holdet har haft et tæt pakket program, men det undskylder ikke weekendens resultat ifølge Ullum:

”Jeg synes ikke, vi var fysisk trætte, men mentalt har vi måske været det. Vi har spillet en god kamp mod Vendsyssel om onsdagen og vundet 5-0, så det kan godt være en mental træthed, der spiller ind, når det er den tredje kamp på 8 dage. Men det er ikke en undskyldning for, at vi simpelthen bare ikke var gode nok.”

Vores nr. 10 lægger dog vægt på, at mentaliteten er en faktor, som holdet ikke kommer til at halte på, når vi i morgen møder Brabrand:

“Vi kommer ikke til at lave samme fejl med ikke at være 100% klar fra start. Nu har vi set, hvad der kommer ud af det. Den lærestreg har vi fået. Den måde, vi skal komme videre på, er, at vi skal fortsætte ned ad den sti, som vi har gået nedad i lang tid nu og forsøge at fortsætte med at være dominerende i kampen. Det var der også takter af mod Holbæk, men vi skal bygge videre på det mod Brabrand.”

Ullum var ikke at finde på holdkortet i de første kampe i sæsonen, da en skade holdt ham ude. Det har naturligvis været frustrerende for anføreren, men han er tilbage, og han sætter selv ord på, hvordan forløbet har været:

”Det har gradvist været bedre og bedre. Det jo klart, når man i 7 uger ikke har spillet en kamp og knap trænet, så er der noget rust, som skal bankes af. Og det har jeg også følt, der har været i de første par kampe, jeg har spillet. Kampfornemmelsen eller flowet, som de andre har bygget op med trænings- og de første turneringskampe, har jeg haltet lidt efter. I takt med at jeg har spillet flere kampe nu, føler jeg helt klart, jeg er, hvor jeg skal være.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Ishøj IF

Seneste kamp

1 - 2

Aarhus Fremad vs FC Roskilde

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP