Optakt: Endnu et vigtigt derby venter mod VSK Århus

Hvem: VSK Århus           
Hvor: Vejlby / Risskov Centret
Hvornår: Lørdag den 1. maj, 14:00
Placering: 7. pladsen (31 point i 20 kampe – ligesom os)

Sidste weekend returnerede vi sammen med jer savnede fans til Riisvangen i en kamp med meget på spil mod Brabrand. Det var noget af en succes, og den sigter vi efter at gentage, når vi i morgen skal spille derby igen. VSK Århus har samme antal point som os, og en sejr mod dem er et vigtigt step mod at sikre top 6. Vi har snakket med vores anfører, Nicklas Ullum, om hvad der venter os i morgen, men først og fremmest er det klart, at weekendens succes virkelig glæder vores kaptajn.

”Det var for det første super fedt at være tilbage på Riisvangen for første gang i foråret, men endnu federe, at der var fans på lægterne, som kunne hjælpe os i et lokalderby som i lørdags. At vi så går ind og leverer en god kamp og scorer nogle flotte mål, gør bare, at man har en rigtig fed følelse i kroppen efterfølgende – og stadig har den her en uge efter.”

Vi havde brug for en sejr mod Brabrand. Efter et skuffende resultat i Jammerbugt weekenden forinden Brabrand-kampen, var det vigtigt at komme op på hesten igen. Ullum er heller ikke i tvivl om, at en sejr i Derby Della vice Capitale betyder meget for holdet.

”Sejren betyder, vi får endnu mere selvtillid. Vi synes jo, vi har leveret nogle gode kampe, men vi har ikke helt haft marginalerne og skarpheden med på vores side. Vi er effektive og får scoret på vores chancer, så det gør jo bare, at vi tager en stor tro på tingene med videre fra sådan en kamp. En tro på, vi har gang i noget godt og er inde i et godt forløb. Det er jo egentlig, hvad vi har ventet på – at få prikken over i’et.”

Det var dog ikke ene og alene sejren, der var i centrum i weekendens kamp mod Brabrand. Vi fik nemlig længe ventet jer fans tilbage på lægterne, og det er ingen hemmelighed, at det er noget helt andet at spille med nogen i ryggen.

”Efterhånden har man nærmest vendt sig til at spille uden nogen på sidelinjen, men nu når vi har fået følelsen af det igen, går det op for en, hvor sindssygt meget det betyder. Jeg synes for mit personlige vedkommende, at det bekræfter mig i, at det bare gør det federe, når der er nogen at spille for. Der kommer tilråb, og man kan mærke støtten udefra. Det er sådan en stor forskel, og det har vi virkelig savnet.”

Nu står den på endnu et derby i form af VSK Århus, dog uden vores egne fans i ryggen. Kampen i morgen minder på mange punkter om kampen mod Brabrand. Endnu et lokalderby, og endnu et hold, som vi ligger side om side med i tabellen – faktisk kunne vi ikke ligge mere side om side med VSK, da vi er á point.

”Det vil være sindssygt vigtigt med en sejr. Det vil både være fedt at slå en af vores største rivaler, men derudover er det utroligt vigtigt i vores bestræbelser på at komme i den her top 6 og være med i det sjove selskab. Det er jo tæt, og de tre point vil virkelig lune. Så det vil være stort at få lov til at slå dem. Jeg tror, kampen kommer til at bære præg af, at det er en vigtig kamp. Det kommer til at blive to hold, som rigtig gerne vil slå hinanden, så der kommer til at være en ret stor intensitet i kampen med mange, hårde dueller. Så handler det for os om at få fat i spillet og spille det kontrollerede spil, vi ved, vi er i stand til,” fortæller Ullum.

Rivaliseringen med VSK Århus har måske ikke samme historik som den med Brabrand, men Ullum pointerer, at der godt kan argumenteres for, at derbyet med VSK er ved at nå samme status. Der er flere gamle Fremad-profiler, der nemlig har søgt nye udfordringer i VSK. Det er navne som Arfan Habibi, Quoc Truong, Martinus Mandal og så har deres cheftræner Jens Gjesing stået i spidsen for vores Danmarksserie-hold, inden han blev cheftræner for VSK.

”Det er klart, vi har haft nogle lidt mere drabelige opgør mod Brabrand tilbage i tiden, fordi vi har kæmpet om de samme pladser i tabellen, og VSK har været et smut nede at vende i Danmarksserien, men jeg synes egentlig, at rivaliseringen i kampene mod VSK er på niveau med Brabrand. At der er en del gamle Fremad-spillere i VSK, gør selvfølgelig også, at vi ved, de vil gøre alt for at slå os, og vi vil gøre alt for at slå dem. Så jeg vil sige, det er den samme fornemmelse i kroppen, man går ind til kampene med.”

Da vi mødte VSK i efteråret på Riisvangen, endte opgøret 1-1, efter VSK udlignede med et mål i de døende på straffe, og Ullum er klar på, hvad der skal gøres anderledes, for at vi tager alle tre point med hjem den her gang.

”Vi skal være sindssygt disciplineret og skarpe i begge felter – både defensiv og offensivt. Det er ikke givet, vi får en masse chancer for at score, så vi skal udnytte de muligheder, vi får, og omvendt så skal vi være utroligt skarpe til at lukke dem ned. De har jo nogle virkelig dygtige offensive spillere, som naturligvis skal lukkes ned og have så få muligheder som overhovedet muligt, så vi ikke løber ind i et sent straffespark og udligning ligesom sidst.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP