Optakt: Vi skal fortsætte den gode stime, når vi i morgen gæster Holbæk

Hvem: Holbæk Bold- og Idrætsforening
Placering: 11. pladsen (5 point i 6 kampe)
Hvor: Holbæk Sportsby
Hvornår: Søndag d. 11/10, 13:30

Det er gået rigtig godt i de seneste to kampe, Aarhus Fremad har spillet. Senest i onsdags mødte vi Vendsyssel i pokalturnering, og det endte i et målorgie på hele 5-0 til Fremad. Et par dage forinden var Sydvest på besøg på Riisvangen, og der lød resultatet efter slutfløjtet på 4-0. Kampen forinden tabte vi i Thisted, hvor holdets spil ellers for alvor begyndte at flyde i anden halvleg. Det har været nogle takter, der er blevet videreført til Sydvest og Vendsyssel kampene, og det ligner, at holdet har knækket koden, og spillet samt resultaterne har i de to seneste kampe levet op til, hvad holdet er i stand til. Det er klart, at Fremad skal ud og fortsætte det spil og det flow, som de senest har vist, når vi skal på en svær udebanetur til Holbæk.

Lasse Hauge, som er blevet en del af 2. divisionstruppen, og som virkelig har levet op til det ansvar i form af nogle stærke præstationer tidligt på sæsonen, fortæller, hvad der er blevet gjort rigtigt imod Sydvest og senest mod Vendsyssel:

”Vi har spillet vores spil, turde gøre de ting, som vi føler er de rigtige, og de ting Morten føler er de rigtige. Vi har holdt fast i at spille nede bagfra, selvom vi fx møder Vendsyssel i går, som er et godt hold og på papiret et bedre hold, end vi er. De kommer og presser os forholdsvist højt, og så bliver vi bare ved med at spille så meget som muligt. Mod sydvest var der bedre plads til det, men der gjorde vi det også godt og holdt fast i kuglen på deres halvdel. Vi vendte spillet meget, kørte nogle lange angreb, og jeg tror det bliver lignende sådan en kamp, vi skal spille mod Holbæk, hvor vi kommer til at have bolden meget. Så skal vi bare være tålmodige i vores angrebsspil, og så skal det nok komme, er jeg sikker på.”

Resultaterne har ikke helt været med os i nogle af de første kampe, og det er en ting, som har virket frustrerende på drengene. Spillet har nemlig ifølge Lasse ikke været dårligt, men der har lige manglet det sidste: nemlig at lægge bolden på hylden.

”Vi er blevet bedre til at skabe chancer. Oppe i Thisted i anden halvleg blev det bedre for os. Vi spillede med mere frihed i angrebet, og det gjorde, at vi skabte mere. Det har vi holdt fast i mod Vendsyssel og Sydvest, hvor det har set rigtig godt ud. Det er som om, vi har smidt noget baggage i rygsækken og spiller mere frit,” siger Hauge om nogle af de ting, som måske har manglet i kampene før.

Holbæk er et hold, som Aarhus Fremad ikke har den store historie til fælles med. Sidste år spillede de i 2. Division øst og spillede i foråret nedrykningsspil, hvor de endte på en 4. plads. Lasse Hauge forsøger dog alligevel at sætte ord på, hvad der skal gøres for at fortsætte de takter, som vi senest viste mod Vendsyssel:

”Jeg tror det bliver en kamp a la den mod sydvest, hvor vi kommer til at have bolden en del. Jeg tror, de kommer til at stå lidt lavt på banen, og vi skal få sat vores angreb godt op og spille med stor tålmodighed. Så skal vi bare have kvalitet i begge ender. Vi skal sparke chancerne ind, når de kommer, men også være kyniske i forsvarsspillet og være gode i vores restforsvar.”

Holbæk har ikke haft en prangende start på sæsonen, men har dog fået 4 point i deres sidste to kampe. De tabte godt nok 0-3 mod Fremad Amager i pokalturneringen, men det var også et Fremad Amager hold, som er ekstremt formstærkt og ser ud til at få en god sæson i 1. Division. Lasse Hauge kommer ind på, hvad Holbæks start og nuværende form har at sige ift. kampen i morgen:

”Vi har ikke selv fået så mange point, som vi føler, vi skulle have haft indtil nu, og det kan være samme tilfælde for Holbæk. De kommer med fire point fra deres sidste to, så de kommer måske med noget selvtillid og en tro på, de kan tage point fra os. Så det gælder for os om at tage den tro væk fra dem.”

Lasse Hauge har været i Aarhus Fremad i to år nu, men er først fra i år blevet en fast bestanddel af 2. divisionstruppen. Det er klart, at det er en ting, som har glædet den 22-årige spiller:

”Det var ikke noget, jeg havde regnet med, at spille så meget. Men pga. lidt skader i starten, har jeg fået chancen. Det har været super fedt at få lov at blive ved med at spille, som jeg har gjort. Det håber jeg bare, jeg kan blive ved med.”

#forzafremad

Flere nyheder

Næste kamp

15:00

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP