Rune Dall stopper i Fremad

Som de fleste nok har bemærket, så får Fremad efter sommer en ny assistenttræner. Det gør vi, fordi vores assistenttræner gennem de to sidste år, Rune Dall, stopper i klubben. Rune stopper efter to gode år, da hans arbejde og karriere sætter tidsmæssige krav, som gør, at han bliver nødt til at lægge trænerdragten på hylden.

I den forbindelse har vi fået en snak med Rune selv om sin tid i klubben. 
Rune kom til klubben i sommeren 2018, hvor den tidligere Aarhus Fremad træner, Morten Mølkjær, fik ham til klubben. Før det har Rune været i en lang periode i AGF, hvor han i 8 år siden 2009 var talenttræner på forskellige ungdomshold i klubben, altid som assitenttræner. Han stoppede i AGF, da han skulle skrive sin ph.d. og fandt siden da tid til at påtage sig rollen som assistent til Mølkjær. 

Det blev til to gode år, og Rune ser tilbage på sin tid som assistent i Fremad med positivt sind.
Det har været virkelig spændende at være en del af, fordi vi kun er gået fremad. For hvert år er vi resultatmæssigt blevet bedre, men Fremad har en sindssyg kultur ifht. sammenholdet i klubben, som bare er blevet bedre og bedre. Og så har vi udover det, fået sat det godt sammen på banen. Der er spillere, som har vokset og taget ansvar i løbet af de her to år, og det har været spændende at være en del af. Og så kan man også se her til sidst, når vi spiller lige op med Helsingør, at der er sket lidt. Det er meget godt gået af et ren og skær amatørsetup“, siger Rune om både den spillemæssige, men også sociale udvikling, der har været i sin tid i klubben. 

Rune påpeger desuden, at timingen med sit stop egentlig er rimelig tilpas ifht. udviklingen i klubben:
For mig giver narrativet, om at jeg stopper nu, god mening, for jeg synes, der nu skal være kapaciteter, hvor man siger “okay, det er det her, man comitter sig til”. Hvis fremad skal tage det næste skridt, som det har været fedt at være med til at køre dem i stilling og op på niveau til, så er det næste fase, der skal til”, fortæller Rune om den udvikling, der er igang i klubben og sit stop i den forbindelse.

Det har været en turbulent afslutning på Runes tid i klubben, hvor Aarhus Fremad lige pludselig stod og var millimeter fra oprykning. Det er for Rune et godt eksempel på, at udviklingen virkelig har været stor.
Da vi starter oprykningsspillet og får at vide, at der er 6 kampe til at hente 6 point, tænker man ikke, at det bliver tæt. Man tænker, at den eneste kamp, hvor man kunne forvente Helsingør satte point af til os, er da vi selv møder dem. Så det er ambivalent, når man er så tæt på at rykke op, for man vil jo gerne have, det skal lykkes. Men på den anden side, har det jo ikke været en del af klubbens plan, at det var nu, det skulle ske, at vi rykkede op. Vi har snakket om, at vi skulle være tophold, der spillede med om oprykning, og det gjorde vi egentlig også sidste år, hvor vi lå i periferien, men hvor Kolding og Skive klart var førerholdene. Så i forhold til det hele, har det været en spændende rejse at være med på. Det har været meget udviklende for mig. Der har været mange ting, jeg har lært, om hvordan mennesker fungerer sammen og de krav, man stiller til hinanden, som jeg vil kunne tage med på arbejdspladsen. Alle er der, fordi de har lyst til at være der.”

Når man har været inde omkring et hold, som Rune har i to år, er det klart, at der er nogle momenter, som står klarere i erindringen end andre. For Rune gælder det store billede klart, men der er også kampe, som står ud: 
Når jeg tænker tilbage på min tid i klubben, er det udviklingen, jeg synes, der står klart for mig. Men sådan en kamp som imod Brabrand på Vangen med 2000 tilskuere, som var en tæt kamp, indtil engang i anden halvleg, hvor vi får den tippet over og vinder 4-1, er klart en af de erindringer, jeg vil huske. Og så er der selvfølgelig kampen mod Helsingør, hvor der havde været så meget polemik op til, som virkelig også var fed at vinde. Så de to kampe er klart noget af det, man vil se tilbage på, udover det store billede og den udvikling, der har været. Og når jeg tænker tilbage på de to kampe, så var de jo begge på Vangen. Det er noget helt specielt, når man lige rammer den, som vi gjorde på de dage, så er der en virkelig fed atmosfære. Bare det, at der kommer så mange mennesker på Vangen, og den specielle stemning der er, er med til at give noget ekstra”, siger Rune om noget af det, som han vil huske fra sin tid i Fremad. 

Afslutningsvis siger Rune:
“Jeg vil gerne sige tak til drengene for den måde, de har taget imod alle de tiltag, som har været i klubben, men også den måde, de har taget imod nye spillere på. Det har været en fornøjelse at være del af et hold, hvor alle nye spillere fortæller, at det er en unik kultur, der er i klubben. Og det er fordi, at de spillere der har været der i længere tid, virkelig har gjort det godt ifht. både at præstere på banen, men også i at inkludere folk. Selvfølgelig er der altid hierarkier på et fodboldhold, men hvor det, der er i fremad, bare ikke er udtalt på samme måde. Alle stiller samme krav til alle. Det vil jeg gerne rose dem for.”

Vi er ekstremt taknemmelig for Rune, og derfor vil vi gerne sige TAK for den tid, du har lagt i klubben.

#forzafrema

Flere nyheder

Næste kamp

14:00

Aarhus Fremad vs Thisted FC

Seneste kamp

0 - 0

Brabrand vs Aarhus Fremad

Stillingen

ShoP