Træningslejren

Fra torsdag i sidste uge til mandag har 2. divisionstruppen været på en minitræningslejr her i Danmark forud for sæsonen.

Torsdag og fredag var holdet samlet i Aarhus til to gange træning på ASA’s anlæg, mens weekenden blev brugt i Ringkøbing på Hotel Fjordgaarden, for til sidst at slutte af i Silkeborg med en kamp mod deres reserver.

Vi har fået en snak med Frederik Rieper og cheftræner Morten Dahm Kjærgaard om træningslejren og udbyttet af den.

Frederik Rieper, vores midtstopper og nummer 6 giver her en gennemgang af dagene:

– Super god træningslejr, hvor vi trænende på ASA’s bane torsdag og fredag, hvilket var dejligt. Så kunne vi lige mærke den inden, at vi skal spille de første hjemmekampe dernede. Følelsen er god på den bane, og så var det dejligt at træne i dagslys, så vi kunne fornemme det.

– Torsdag eftermiddag havde vi et godt arrangement i Racehall, hvilket var kanon sjovt. Det gav et adrenalinkick og så vi, at brødrene Hauge er langt på bedre på fodboldbanen end i en Go-Kart, ellers havde de bare fundet sneglefarten.

– Fredag efter træning var vi oppe i klubben, hvor vi kom ud i mindre grupper på 3. Her fik vi nogle gode snakke omkring analyser på fodboldspillet. Vi fik snakket om, at EN måde at spille på, ikke altid er den rigtige måde for alle hold, men at mange måder kan lykkes, hvis det rigtige gøres. Det var interessant at se på, hvorfor nogle hold lykkes med en måde og ikke lykkes med en anden og hvad der ligger bag dette. Vi fik de analytiske briller på og det giver bare noget til fodboldforståelsen hele vejen rundt. Fredag aften sluttede vi af med brætspillet Superclub og det var sjovt at prøve at styre sin egen fodboldklub. Igen gav det, faktisk et ret godt indblik og nu forstår spillertruppen, hvorfor blandet andet den ene assistent er SÅ begejstret for spillet. I alt en god aften, selvom der var en kontroversiel beslutning undervejs til fordel for vinderholdet.

– Fjordgaarden var helt fantastisk og et lækkert ophold hele vejen igennem. Dejlige træningerne begge dage i rigtig godt vejr i Ringkøbing og derefter i Wellness på hotellet. Det var virkelig lækkert. De fleste brugte hele lørdag eftermiddag i Wellness afdelingen og vi sluttede af med god mad og underholdning med fodboldquiz fra anførergruppen og Bugge på klaver med et flot Fremad kor i baggrunden.

– Kampen i går var en fed kamp at spille. De ville også spille med bolden og vi blev udfordret på vores defensive pres og de ting, som vi har arbejdet med her. Vi lykkedes også omvendt med en masse ting på bolden, både med omstillinger og etableret spil. De første 10 min var rigtig rigtig gode og det var en super kamp at slutte træningslejren af med, slutter Frederik om tilbageblikket på træningslejren.

Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard tilføjer:

– Dejligt med en minitræningslejr, hvor vi har kunne fordybe os i mange dage i træk. Værdien i at kunne træne så meget sammen er stor. Det, kombineret med at bruge en masse tid sammen, har givet os rigtig meget på både den korte, men også lange bane. Vi har haft nogle gode, men også meget forskellige dage sammen, hvilket har været rigtig godt.

– Vi sluttede af med kampen mod Silkeborgs reserver, et hold der matcher os rigtig hårdt på baggrund af deres koncept. Vi får en 2-0 sejr med hjem, i en kamp, hvor vi skulle arbejde rigtig hårdt defensiv og samtidig holde fast i bolden og vores stil og det lykkes rigtig godt i flere perioder. Nu ser vi frem til sæsonstarten mod Middelfart i næste weekend.

– Til sidst vil jeg gerne på vegne af hele klubben takke Fjordgaarden og Ringkøbing IF for nogle dejlige dage derude. En tak skal også lyde til Racehall, ASA for lån af baner og så Kantina for maden fredag aften og ikke mindst vores fantastiske buschauffør Jes for maden og turen.  

Du kan se nogle billeder fra træningslejren på Facebook.

Flere nyheder

Næste kamp

15:00

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP