Uventet drejning i kampen mod Lindholm

En udvisning og et straffespark fik fatale følger for Aarhus Fremads bedste mandskab i kampen mod Lindholm. En sikker sejr blev sat over styr i løbet af et kvarters tid i anden halvleg.

Aarhus Fremad – Lindholm 1-2 (0-0)

52: 1-0 Rune Friis

63: 1-1 Rasmus Sloth Nielsen (straffe)

80: 1-2 Mark Vestergaard

 

Opstilling: Peter Ravn – Anders Nissen, Michael G. Pedersen, Alexander Jackson Møller, Johan Troest – Peter Rask Jensen, Michael Nørgaard (70: Rasmus Stampe), Kasper Vinding, Rune Friis – Lennart Kruse (70: Rasmus Dehli), Brian Johansen

 

Sekundviseren havde kun kørt tre omgange, da målmand Peter Ravn var ved at kickstarte gæsterne fra Lindholm. I en ellers ufarlig situation sparkede han bolden direkte ind i en modstander, som dog ikke formåede at omsætte den gratis chance i en scoring.

Herefter fik Fremad langt bedre fat i kampen, holdt godt fast i bolden og tilspillede sig flere målchancer. Bl.a. havde Peter Rask et farligt forsøg og vi var tæt på scoringer efter hjørnespark.

Midt i halvlegen havde Lindholm sin eneste reelle målchance i første halvleg, da vores bagkæde helkikser efter et hjørnespark – men heldigvis ryger bolden forbi. Omkring den halve time er der dømt skydetelt i nordjydernes felt. Men i fire forsøg fra vores offensive kræfter lander bolden i favnen på Lindholms målmand Rene Bech. Samme Bech hiver to store redninger ud af ærmerne i slutminutterne af første halvleg, først et godt forsøg fra Michael Nørgaard og i sidste sekund en stor chance til Rune Friis. Første halvleg ender dog målløs.

Aarhus Fremad forsætter sin dominans i anden halvleg, der kun er få minutter gammel, da et frispark fra venstre side passerer til en fri Michael GP, der på ganske kort afstand formår at få bolden over mål. Heldigvis gør Rune Friis det grimme ved gæsterne få minutter senere, da han sender et hårdt, fladt skud i kassen tæt op ad den ene stolpe.

I denne periode er Lindholm kun farlige på kontrastød og efter en god times spil, indtræffer kampens dramatiske højdepunkt, da Johan Troest som bagerste mand griber fat i en Lindholm-spiller og vælter denne omkuld i feltet. Straffespark og et indiskutabelt rødt kort til Troest, der kan snuppe det varme vand i bruseren. Lindholms Rasmus Sloth Nielsen omsætter sikkert straffesparket i en scoring.

Det følgende kvarter bevarer hjemmeholdet overtaget i spil og chancer, men det virker som om, at man mentalt ikke er klar til at rejse sig efter udligningen. Brian Johansen sender en forkølet afslutning afsted efter en friløber, Michael Nørgaard har et hovedstød fra kort afstand og endelig får Peter Rask ikke scoret, da den nordjyske keeper taber bolden for fødderne af ham.

Ti minutter før tid, tværer gæsterne fra Lindholm en dyngvåd klud rundt i ansigtet på vores drenge, da en tilfældig bold lander hos Mark Vestergaard, der mellem venner og fjender sender bolden i mål. Hermed var den kamp afgjort!

 

Analyse: For en gangs skyld startede Aarhus Fremad i noget nær stærkeste opstilling, og for anden kamp i træk viser vi også langt bedre spil end modstanderen i stort set hele kampen. Vi har bolden meget mod Lindholm – i første halvleg vil jeg tro, boldbesiddelsen ligger på 70-30 i vores favør. Og vi holder gæsterne næsten helt fra chancer den første time. Men alligevel formår vi desværre ikke at vinde en fodboldkamp, hvor vi i alle spillets facetter er modstanderne overlegne.

Der er to årsager, som jeg ser det. Væsentligst, at vi ikke får omsat alle vores chancer i mål. Mod Lindholm kan vi lave 4-5 mål, uden nogen vil kunne indvende noget mod det. Vi er ganske enkelt ikke kyniske nok i afslutningerne.

Men i lørdagens kamp var det ikke kun i offensiven, det haltede. Lindholm har en fjerdedel af de chancer, vi har – og alligevel scorer de to gange. Jeg er ikke i tvivl om de fire i bagkædens potentiale som fodboldspillere, men mod Lindholm var det den manglende kommunikation i de bagerste rækker, der gjorde udslaget. Bagerst savner jeg en Peter Schmeichel-type med en attitude, der signalerer til sit forsvar, at her er jeg – og der er I! Der var for mange ”nervepirrende” situationer, når Lindholm en sjælden gang nærmede sig feltet.

Men fat mod. De næste fire runder møder vi foruden Otterup tre af de fire oprykkere, som alle pt. ligger under stregen. Her skal fårene skilles fra bukkene, vi skal ud af vores scoringskrise og dermed op i den del af tabellen, vores spil berettiger til.

Flere nyheder

Næste kamp

18:30

Nykøbing FC vs Aarhus Fremad

Seneste kamp

2 - 0

Aarhus Fremad vs EFB

Stillingen

Standings provided by Sofascore

ShoP